Welke Soorten Magnesium Zijn Er en Hoe Kies Je de Beste?

In de gezondheids- en welzijnswereld is magnesium een veelbesproken onderwerp. Misschien vraag je je af welke soorten magnesium er beschikbaar zijn en welke de juiste keuze voor jou is.

In deze blog duiken we dieper in de diverse soorten magnesiumsupplementen en behandelen we de belangrijkste vragen die je wellicht hebt.

Wat is Magnesium en Waarom Heb Je Het Nodig?

Magnesium is een essentieel mineraal dat van nature in veel voedingsmiddelen voorkomt. Het speelt een vitale rol in verschillende lichaamsfuncties, waaronder het behoud van een gezond beenderstelsel, het reguleren van de bloeddruk en het ondersteunen van het immuunsysteem. Het is ook noodzakelijk voor het behoud van een gezond energieniveau en het ondersteunen van de spierfunctie (NIH, 2022)

Nu je weet waarom magnesium zo belangrijk is, laten we eens kijken welke soorten er zijn.

Welke Soorten Magnesiumsupplementen Zijn Beschikbaar?

Als je jezelf oriënteert in de wereld van magnesiumsupplementen, zul je waarschijnlijk merken dat er veel verschillende soorten op de markt zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende en hun eigenschappen:

 1. Magnesiumcitraat
  • Goed geabsorbeerd door het lichaam
  • Populair voor het ondersteunen van de spijsvertering
  • Kan laxeermiddel werken bij hoge doses (Medscape, z.d.)
 2. Magnesiumoxide
  • Bevat een hoog percentage elementair magnesium
  • Wordt minder efficiënt geabsorbeerd dan andere vormen
  • Vaak gebruikt in antacida en laxeermiddelen (Medscape, z.d.)
 3. Magnesiumchloride
  • Wordt goed opgenomen door de huid
  • Kan worden gebruikt in topische producten, zoals badzout en oliën
  • Kan oraal worden ingenomen, maar is minder populair voor deze toepassing (Pubchem, z.d.)
 4. Magnesiumglycinaat
  • Gekoppeld aan het aminozuur glycine, wat het een kalmerend effect kan geven
  • Goed geabsorbeerd door het lichaam
  • Minder waarschijnlijk om diarree te veroorzaken dan andere vormen (Higuera V, 2023).
 5. Magnesiumtauraat
  • Gecombineerd met het aminozuur taurine
  • Populair voor hartgezondheid en het ondersteunen van het zenuwstelsel
  • Goede biologische beschikbaarheid (Medscape, z.d.)

Hoe Kies Je de Juiste Vorm van Magnesium voor Jouw Behoeften?

Nu je de verschillende soorten magnesium kent, is het tijd om te ontdekken welke het beste bij jouw behoeften past. De keuze voor het juiste magnesiumsupplement hangt af van een aantal factoren, waaronder jouw persoonlijke gezondheidsdoelen en eventuele medische aandoeningen.

Als je bijvoorbeeld last hebt van spijsverteringsproblemen, kun je overwegen om magnesiumcitraat te gebruiken, dat bekend staat om zijn laxerende effecten (Medscape, z.d.).

Als je daarentegen op zoek bent naar een supplement om de slaapkwaliteit te verbeteren, zou magnesiumglycinaat een goede keuze kunnen zijn vanwege het kalmerende effect dat het kan hebben op het zenuwstelsel (Higuera V, 2023).

Zijn Er Bijwerkingen of Interacties Waarvan Je Bewust Moet Zijn?

Zoals bij elk supplement, is het belangrijk om bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen. Bij het gebruik van magnesiumsupplementen kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals maagklachten, diarree of misselijkheid, vooral bij hoge doses. Daarnaast kunnen magnesiumsupplementen interacties hebben met bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, diuretica en bètablokkers. Het is altijd raadzaam om met een zorgverlener te overleggen voordat je een nieuw supplement aan jouw routine toevoegt (Mayo Clinic, z.d.)

Hoe Integreer Je Magnesiumsupplementen in Jouw Dagelijkse Routine?

Als je eenmaal hebt besloten welk type magnesiumsupplement het beste bij jou past, is de volgende stap het integreren van dit supplement in jouw dagelijkse routine. Dit kan op verschillende manieren, waaronder:

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

 1. Orale Supplementen – Dit zijn de meest voorkomende vormen van magnesiumsupplementen en zijn verkrijgbaar in capsules, tabletten of poeders die je met water kunt innemen.
 2. Topische Toepassingen – Als je liever geen supplementen inneemt, kun je overwegen om topische magnesiumproducten te gebruiken, zoals oliën of badzout.
 3. Voeding – Naast supplementen, is het ook mogelijk om jouw magnesiuminname te verhogen door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan dit mineraal, zoals noten, zaden, donkergroene bladgroenten en volle granen.

volle granen rijst

Door een van deze methoden te kiezen of een combinatie ervan, kun je jouw magnesiuminname op een manier verhogen die het beste past bij jouw levensstijl en gezondheidsdoelen.

Het is duidelijk dat magnesium een essentieel mineraal is dat een breed scala aan voordelen biedt voor jouw gezondheid en welzijn. Met deze uitgebreide gids ben je nu goed uitgerust om de beste keuze te maken bij het kiezen van een magnesiumsupplement dat aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en gezondheidsdoelen. Blijf gezond en welvarend met de juiste dosis magnesium in jouw dagelijkse routine!

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen

 1. National Institutes of Health. (2022). Magnesium. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/.
 2. Medscape. (z.d.). Magnesium citrate (OTC). https://reference.medscape.com/drug/magnesium-citrate-342017.
 3. Pubchem. (z.d.) Magnesium Chloride (Compound). https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Magnesium-Chloride.
 4. Higuera, V. (2023). The uses and benefits of magnesium glycinate. https://www.medicalnewstoday.com/articles/315372.
 5. Mayo Clinic. (z.d.) Magnesium Supplement (Oral Route, Parenteral Route). https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/magnesium-supplement-oral-route-parenteral-route/before-using/drg-20070730.

>