Wat Is de Beste Tijd om Magnesium In te Nemen?

Van de talloze voedingsstoffen, mineralen en hormonen die ervoor zorgen dat je lichaam blijft functioneren, is magnesium één ​​van de meest essentiële. Deze vaak onderschatte voedingsstof is bij meer dan 300 chemische reacties in het lichaam betrokken (Springel M, 2023).

Zonder het te beseffen, gebruik je magnesium voor van alles, van spier- en zenuwfunctie tot bloedglucosecontrole en eiwitsynthese. Ondanks de invloed op je welzijn, kan magnesium echter niet alleen door het lichaam worden geproduceerd (Springel M, 2023).

Als je tot de meerderheid van de volwassenen behoort die magnesiumtekort hebben, is het belangrijk om magnesiumrijk voedsel in je eetpatroon op te nemen en het magnesiumsupplement te kiezen dat het meest geschikt is voor jouw unieke behoeften.

In dit artikel zullen we de verschillende soorten magnesium bespreken, hoe je de beste optie kiest en de beste tijd om magnesium gedurende de dag in te nemen.

Wat is magnesium?

Magnesium is een voedingsstof waar het lichaam op vertrouwt voor zijn kernfuncties. Magnesium speelt zelfs zo’n integrale rol in het lichaam dat elke menselijke cel voldoende magnesium nodig heeft om in leven te blijven en te gedijen.

De vele rollen van magnesium

Magnesium is betrokken bij een enorme reeks lichaamsfuncties dat het eenvoudiger zou zijn om de rollen op te sommen die het niet speelt! Hier volgen enkele van de grotere verantwoordelijkheden van magnesium:

 • Ondersteunen van een gezond immuunsysteem
 • Constant houden van je hartslag
 • Botten versterken
 • Regelen van bloedsuikerspiegel
 • Helpen bij de productie van energie en eiwitten
 • Behouden van normale zenuw- en spierfunctie

Over het algemeen speelt magnesium een ​​cruciale rol bij het behoud van een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wanneer magnesiumwaarden niet goed worden bijgevuld door voedingsmiddelen of supplementen, treedt een tekort op (Springel M, 2023).

supplement potje capsules magnesium

Waarom hebben zoveel mensen magnesium tekort?

Magnesiumtekort is een wijdverbreid probleem, zelfs bij anders gezonde volwassenen.

Omdat het lichaam geen magnesium kan produceren, moeten we alle magnesium uit de voedingsmiddelen halen die we eten. Recente landbouwpraktijken met bodemuitputting, genetisch gemodificeerde organismen en chemisch gebruik bedreigen nu echter de natuurlijke bronnen van magnesium. Zonder voldoende magnesium in de bodem, bieden zelfs voedingsmiddelen met een hoog magnesiumgehalte minder magnesium dan voorheen.

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

Zelfs als je genoeg amandelen en groene bladgroenten eet, is het mogelijk dat jouw spijsverteringskanaal magnesiumopname in jouw bloedbaan blokkeert. De consumptie van cafeïne, bewerkte voedingsmiddelen, alcohol en suiker bedreigt het vermogen van je lichaam om het magnesiumwaarde te handhaven. In feite zijn er 28 moleculen magnesium nodig om één enkele suikermolecule te metaboliseren (Orthokennis, 2015).

Heb je magnesiumtekort?

Je kunt magnesiumtekort hebben als je de volgende symptomen herkent:

 • Krampen in de benen en spierpijn
 • Slapeloosheid
 • Angst en stress
 • Hoge bloeddruk
 • Diabetes Type II
 • Vermoeidheid
 • Migraine hoofdpijn
 • Hersenmist en tekort aan concentratie

Als je deze symptomen regelmatig ervaart, zou je een magnesiumsupplement moeten zoeken om jouw magnesiumspiegel aan te vullen en jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid te herstellen.

Wat zijn de verschillende soorten magnesium?

Magnesium is verkrijgbaar als supplement in een paar verschillende vormen. Elk type magnesium biedt zijn eigen voordelen en is ontworpen om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken.

Magnesiumcitraat tegen constipatie en stress

Magnesiumcitraat is een magnesiumproduct in combinatie met citroenzuur. Dit type supplement biedt twee belangrijke voordelen: het behandelt constipatie en verbetert de ontspanning.

Magnesiumcitraat zorgt voor een licht laxerendeffect om constipatie te voorkomen of te behandelen en een gezonde spijsvertering te verbeteren. Het doet dit door water in de darmen te trekken. Het water combineert met droge ontlasting om het gemakkelijker te maken om te passeren. Het is belangrijk om extra water te drinken om uitdroging te voorkomen bij het gebruik van magnesiumcitraat voor constipatie (Orthokennis, 2015).

Magnesiumcitraat is ook beschikbaar in supplementvorm om stressverlichting te ondersteunen. Sommige vormen van dit supplement zijn zelfs verkrijgbaar in poedervorm om aan jouw water toe te voegen om zo rustig en geleidelijk te kalmeren.

Zorg ervoor dat je niet teveel magnesium gebruikt; bijwerkingen zijn onder meer buikkrampen, darmgas, misselijkheid en onevenwichtige elektrolyten in het bloed.

Magnesiummalaat voor kramp

Magnesiummalaat wordt gecreëerd door magnesium te combineren met appelzuur. Net als magnesium is appelzuur een natuurlijk voorkomende stof die de energieproductie in het lichaam ondersteunt. In combinatie bieden magnesium en appelzuur een aantal voordelen voor de gezondheid.

Het meest opvallende is dat magnesiummalaat de overmatige vermoeidheid en ernstige spierpijn kan verlichten die gepaard gaat met fibromyalgie en spierkrampen. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat magnesiummalaat zich bindt met giftige zware metalen in het lichaam en deze ineffectief maakt (Orthokennis, 2015).

Magnesiummalaat is een populaire vorm van magnesiumsupplementen omdat het in hogere doses kan worden ingenomen zonder “losse” darmen en diarree te veroorzaken. Het wordt beschouwd als het best geabsorbeerde magnesium omdat het is bevestigd aan het malaatgas.

soorten magnesium

Magnesium oxide

Magnesiumoxide is de minst waardevolle vorm van magnesium voor het menselijk lichaam. Oxide is bijna onmogelijk voor het lichaam om te verteren, dus het nemen van magnesiumoxidesupplementen in tablet- of capsulevorm levert mogelijk niet dezelfde effectieve resultaten op als magnesiumcitraat of malaat (Dany P, 2022).

Magnesiumsulfaat

Magnesiumsulfaat kan ook worden gebruikt als aanvulling op magnesium, vooral in de vorm van Epsom Salt, om spier- en zenuwpijn te verlichten. In tegenstelling tot magnesiumcitraat en magnesiummalaat is magnesiumsulfaat het beste voor uitwendig gebruik in bad of als voetbad. Het trekt gifstoffen uit het lichaam om je te helpen ontspannen en bevrijd te raken van pijnen (Robinson J, 2023).

Het is het beste om magnesiumsulfaat alleen intern te gebruiken onder begeleiding van een medische professional. Jouw arts kan magnesiumsulfaat gebruiken als snel laxeermiddel indien nodig, maar te veel van dit supplement in het lichaam kan ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Wat is de beste tijd om magnesium te nemen?

Als je op zoek bent naar het enige magnesiumsupplement dat rustig maar effectief jouw gezondheid kan herstellen en een betere nachtrust kan ondersteunen, kies dan magnesiummalaat of citraat. Deze zachte supplementen kunnen resultaten opleveren zonder plotselinge diarree of buikkrampen te veroorzaken.

De beste tijd om magnesium in te nemen is ongeveer een uur voordat je naar bed gaat. Omdat magnesium stress verlicht, de geest kalmeert en de spieren ontspant, zal het nemen van je supplement een uur voor het slapen je helpen om soepel over te gaan naar een diepe en rustgevende slaap.

Hoe word je moe van magnesium?

Slapeloosheid is één van de bekende effecten van magnesiumtekort. Dit betekent dat een magnesiumsupplement slapeloosheid kan omkeren en elke nacht een diepe, herstellende slaap kan ondersteunen. Maar hoe helpt magnesium je moe te maken? (Doorn W, 2023).

Magnesium activeert het parasympathische zenuwstelsel, het systeem dat verantwoordelijk is voor het stimuleren van gevoelens van kalmte en ontspanning. Als je het beste magnesiumsupplement neemt om te slapen, kun je je van de volgende manieren moe worden:

 • Magnesium reguleert de neurotransmitters die signalen uitzenden tussen de hersenen en het zenuwstelsel.
 • Magnesium reguleert het niveau van melatonine, het hormoon dat jouw slaap-waakcycli regelt.
 • Magnesium bindt aan en verhoogt gamma-aminoboterzuur (GABA) receptoren. GABA kalmeert de zenuwactiviteit om de slaap te ondersteunen, dus op zijn beurt maakt magnesium je moe.

Wat is het beste magnesium voor slaap?

Van de vele beschikbare vormen van magnesium is magnesiumcitraat of magnesiummalaat het beste om te nemen. Maar niet alle supplementen zijn geformuleerd, geproduceerd en verpakt met aandacht voor detail of kwaliteitscontrole die de resultaten verzekert die jouw lichaam nodig heeft.

Het laatste wat je wilt is een magnesiumsupplement vervuild met bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit verminderen en niet in staat zijn om het magnesiumgehalte van je lichaam veilig te herstellen.

Turbo Magnesium levert 210 mg magnesiummalaat per portie met behulp van een gepatenteerde formule. Dit pure magnesium is zo zacht dat je na het nemen geen maagklachten of onverwachte uitstapjes naar de badkamer zult ervaren.

In plaats daarvan wordt Turbo Magnesium onmiddellijk in het lichaam opgenomen en blijft het na verloop van tijd werken om spierkrampen te behandelen en te voorkomen, de gezondheid van het hart te verbeteren, chronische pijn te verzachten en gezonde slaapgewoonten te ondersteunen.

Waarom zoek je niet de goede gezondheid die je verdient? Want..

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen

 1. Springel, M. (2023). Magnesium is nuttig voor onze hormonen, onze concentratie en ons energiepeil, maar daar zit steeds minder van in industrieel bewerkte voeding. https://www.demorgen.be/beter-leven/magnesium-is-nuttig-voor-onze-hormonen-onze-concentratie-en-ons-energiepeil-maar-daar-zit-steeds-minder-van-in-industrieel-bewerkte-voeding.
 2. Orthokennis. (2015). Magnesium een van de meest belangrijke mineralen. https://www.orthokennis.nl/artikelen/magnesium-een-van-de-meest-belangrijke-mineralen.
 3. Dany, P. (2022). Health Benefits of Magnesium Oxide. https://www.webmd.com/diet/health-benefits-magnesium-oxide.
 4. Robinson, J. (2023). Why Take an Epsom Salts Bath? https://www.webmd.com/a-to-z-guides/epsom-salt-bath.
 5. Doorn, W. (2023). Helpt magnesium om beter te slapen? https://www.quest.nl/mens/gezondheid/a44997145/magnesium-slapen/.

>