Wat Doet Magnesium Precies in Jouw Lichaam?

Het is een vaak besproken onderwerp in de wereld van gezondheid en voeding, maar wat doet magnesium nu eigenlijk in jouw lichaam? Om je een diepgaand inzicht te geven, gaan we in deze blog uitgebreid in op de cruciale rol die magnesium speelt in je gezondheid en welzijn.

Waarom is Magnesium Belangrijk voor Jouw Algehele Welzijn?

Magnesium is een van de essentiële mineralen die jouw lichaam nodig heeft voor een reeks van fundamentele biologische activiteiten. Het werkt als een cofactor voor meer dan 300 enzymatische reacties in je lichaam, die van cruciaal belang zijn voor een scala aan fysiologische processen, waaronder de werking van spieren en zenuwen, bloedsuikerregulatie en de vorming van eiwitten en botten (NIH, 2022). Laten we eens nader bekijken hoe dit wondermineraal functioneert in verschillende aspecten van jouw gezondheid.

Hoe Bevordert Magnesium Een Goede Hartgezondheid?

Magnesium draagt bij aan een goede hartgezondheid door de regulering van het hartritme en de ondersteuning van de functie van spieren en zenuwen in het hart. Het helpt ook bij het voorkomen van de ophoping van calcium in de slagaders, wat kan leiden tot aderverkalking, een belangrijke risicofactor voor hartziekten. Een adequaat magnesiumgehalte in je lichaam kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verminderen van het risico op hartziekten (Radboud UMC, 2021).

Kan Magnesium Helpen bij de Beheersing van Diabetes?

Het antwoord is ja. Magnesium speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Een lage inname van magnesium is geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Dit mineraal is betrokken bij het proces van insulineafscheiding en -werking, en helpt zo de bloedsuikerspiegel in balans te houden (Radboud UMC, 2021).

Waarom is Magnesium Essentieel voor Jouw Botten?

Magnesium is niet alleen belangrijk voor de opbouw van gezonde botten, maar het bevordert ook de opname van calcium in het botweefsel. Het draagt bij aan de botgezondheid door de regulering van de calciumhomeostase en de bevordering van de botmineralisatie (Agus Z S et el., 1982). Een voldoende inname van magnesium kan helpen bij het voorkomen van botverlies en het risico op osteoporose verminderen (Marneros A, 2021).

botgezondheid gezonde botten man bij dokter

Hoe Ondersteunt Magnesium de Spierfunctie?

Magnesium is fundamenteel voor een goede spierfunctie. Het helpt bij de ontspanning van spieren na samentrekking, voorkomt spierkrampen en draagt bij aan een normale spiermassa. Magnesiumgebrek kan leiden tot symptomen zoals spierzwakte, krampen en zelfs tremoren.

Draagt Magnesium Bij aan een Betere Nachtrust?

Magnesium staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en draagt bij aan een betere nachtrust door de regulering van neurotransmitters en het bevorderen van de aanmaak van melatonine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Het kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van slaapstoornissen zoals slapeloosheid, door de ontspanning van spieren en zenuwen te bevorderen (Gezondheidswetenschap, 2023).

Hoe Kan Jij Jouw Magnesiuminname Verhogen?

Het handhaven van een voldoende magnesiuminname is essentieel voor jouw algehele welzijn. Voedingsmiddelen rijk aan magnesium zijn onder andere bladgroenten, noten en zaden, peulvruchten, volle granen, en sommige vlees- en vissoorten. Het is ook mogelijk om magnesium in te nemen via supplementen, maar raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voordat je begint met het gebruik van supplementen.

Welke Symptomen Kunnen Wijzen op een Magnesiumtekort?

Het is belangrijk om alert te zijn op symptomen die kunnen wijzen op een magnesiumtekort. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, spierkrampen, onregelmatige hartslag, en moeite met concentreren. Als je vermoedt dat je een magnesiumtekort hebt, is het raadzaam om een arts of een voedingsdeskundige te raadplegen voor begeleiding en advies (Gezondheidswetenschap, 2023).

Door dit artikel heb je nu een diepgaand inzicht in de vele manieren waarop magnesium functioneert in jouw lichaam en bijdraagt aan jouw gezondheid. Met deze kennis ben je beter uitgerust om weloverwogen beslissingen te nemen over je voeding en levensstijl, met het oog op het behoud en bevordering van een optimale gezondheid en welzijn.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen

  1. National Institutes of Health. (2022). Magnesium. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/.
  2. Radboud UMC. (2021). Magnesiumtekort verhoogt risico op hart- en vaatziekten bij mensen met diabetes. https://www.radboudumc.nl/nieuws/2021/magnesiumtekort-verhoogt-risico-op-hart-en-vaatziekten-bij-mensen-met-diabetes.
  3. Agus Z. S., Wasserstein A., Goldfarb S. (1982). Disorders of calcium and magnesium homeostasis. The American Journal of Medicine. PMID: 7036737. DOI: 10.1016/0002-9343(82)90519-8.
  4. Marneros A. (2021). Magnesium and Calcium Homeostasis Depend on KCTD1 Function in the Distal Nephron. Cell Reports. PMID: 33440155. DOI: 10.1016/j.celrep.2020.108616.
  5. Gezondheidswetenschap. (2023). Magnesiumtekort. https://www.gezondheidenwetenschap.be/richtlijnen/magnesiumtekort.
>