Wanneer Moet Je Magnesium Slikken?

Magnesium is een essentieel mineraal dat een sleutelrol speelt in vele lichaamsprocessen, van energieproductie tot spierfunctie. Maar met zoveel informatie die rondzweeft, vraag je je misschien af: “Wanneer is het juiste moment om magnesiumsupplementen te nemen?”

In deze blog duiken we in de wereld van magnesium en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Waarom is magnesium belangrijk voor je lichaam?

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in ons lichaam. Het helpt bij de energieproductie, spiercontractie, zenuwfunctie en zelfs bij de productie van DNA. Het speelt ook een rol in het behouden van een gezond hart, botten en tanden. Kortom, zonder voldoende magnesium zou je lichaam op veel fronten moeite hebben om naar behoren te functioneren.

Waar vind je magnesium in je voeding?

Voordat je overweegt om een supplement te slikken, is het goed om te weten welke voedingsmiddelen rijk zijn aan magnesium. Groene bladgroenten zoals spinazie, noten (bijvoorbeeld amandelen en cashewnoten), zaden (zoals chia en pompoenpitten), volle granen, avocado, donkere chocolade en bananen zijn allemaal uitstekende bronnen van magnesium.

Heb je echt een magnesiumsupplement nodig?

Voor de meeste mensen is een gebalanceerd dieet voldoende om aan de dagelijkse magnesiumbehoefte te voldoen. Echter, sommige groepen mensen lopen een groter risico op een magnesiumtekort, waaronder:

diabetes

  • Mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes, malabsorptiestoornissen of chronische diarree.
  • Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken die de magnesiumabsorptie verminderen of de uitscheiding verhogen.
  • Ouderen, omdat hun absorptiecapaciteit afneemt en hun nierfunctie kan verminderen.
  • Mensen die vaak alcohol consumeren. Als je in een van deze groepen valt of als je symptomen van een magnesiumtekort hebt, zoals spierkrampen, vermoeidheid of hartkloppingen, is het misschien tijd om een magnesiumsupplement te overwegen.

Wanneer is het beste moment van de dag om magnesium in te nemen?

De optimale tijd voor het innemen van magnesium hangt vaak af van de reden waarom je het slikt:

  • Voor slaap: Magnesium staat bekend om zijn kalmerende effecten. Als je magnesium neemt om beter te slapen, is het avond, vlak voor het slapengaan, het beste moment.
  • Voor spierherstel: Na een zware training kunnen sommige mensen baat hebben bij magnesium om spierpijn en -krampen te verminderen. In dit geval is direct na de training of voor het slapengaan een goed moment.
  • Voor algemene gezondheidsdoeleinden: Als je magnesium gewoon voor de gezondheidsvoordelen neemt, maakt het tijdstip van de dag niet echt uit. Wat wel belangrijk is, is consistentie. Probeer het elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen.

 

slapende vrouw in de wolken

Zijn er bijwerkingen of interacties waar je op moet letten?

Ja, zoals bij elk supplement, zijn er potentiële bijwerkingen en interacties waar je op moet letten. Een te hoge inname van magnesium uit supplementen kan leiden tot diarree, misselijkheid en buikkrampen. Ernstigere bijwerkingen zoals een onregelmatige hartslag zijn zeldzaam maar kunnen optreden bij een extreem hoge dosis.

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

Bovendien kan magnesium interageren met bepaalde medicijnen, waaronder sommige antibiotica, bloeddrukmedicatie en botmedicijnen. Als je medicatie gebruikt, raadpleeg dan een arts.

Hoe kies je een goed magnesiumsupplement?

Er zijn verschillende vormen van magnesiumsupplementen op de markt, zoals magnesiumoxide, magnesiumcitraat, magnesiumchloride en vele anderen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Magnesiumcitraat wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor zijn laxerende eigenschappen, terwijl magnesiumglycinaat vaak wordt aanbevolen voor degenen die magnesium nemen voor spier- of zenuwondersteuning.

Lees altijd het etiket en zorg ervoor dat je een supplement kiest zonder veel toegevoegde vulstoffen of kunstmatige ingrediënten. En, zoals altijd, raadpleeg een professional voordat je begint met het nemen van magnesium of enig ander supplement.

Samenvattend

Magnesium is een cruciaal mineraal voor onze algehele gezondheid. Hoewel het idealiter uit voeding zou moeten komen, zijn er situaties waarin een supplement nodig kan zijn. Wees geïnformeerd en luister naar je lichaam.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>