Waardoor Krijg Je een Magnesiumtekort? Het Onderzoeken van de Belangrijkste Oorzaken

Magnesium is een vitaal mineraal dat een rol speelt in tal van lichaamsfuncties. Van het behouden van een gezonde hartslag tot het ondersteunen van de functie van je zenuwstelsel, het belang van magnesium in je dieet kan niet worden onderschat.

In deze blog duiken we diep in het onderwerp van magnesiumtekort en bespreken we de mogelijke oorzaken die ertoe kunnen leiden dat je onvoldoende magnesium in je lichaam hebt.

Wat is Magnesium en Waarom Heb Je Het Nodig?

Voordat we de mogelijke oorzaken van een magnesiumtekort onderzoeken, laten we eerst eens kijken naar wat magnesium precies is en waarom het zo belangrijk is voor je gezondheid. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in je lichaam. Het helpt bij het reguleren van diverse lichaamsfuncties, waaronder spier- en zenuwfuncties, bloedsuikerspiegel, en de productie van eiwitten en DNA.

Hoe Kan Je Voeding Bijdragen Aan Een Magnesiumtekort?

Onevenwichtige Voeding

Een van de grootste oorzaken van magnesiumtekort is een dieet dat arm is aan magnesiumrijke voedingsmiddelen. Magnesium vind je in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder groene bladgroenten, noten, zaden, en volkorengranen. Als je dieet voornamelijk bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen en je niet genoeg verse, onbewerkte producten consumeert, loop je een groter risico op een tekort.

Beperkte Inname van Voedzame Voedingsmiddelen

Ook de beperkte inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium kan leiden tot een tekort. Dit betekent dat je mogelijk niet genoeg magnesium binnenkrijgt als je dieet niet divers en evenwichtig is, met een breed scala aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan dit essentiële mineraal.

Kunnen Medicijnen en Gezondheidstoestanden Leiden Tot Een Magnesiumtekort?

Geneesmiddelengebruik

Bepaalde medicijnen kunnen ook bijdragen aan een magnesiumtekort. Bijvoorbeeld, langdurig gebruik van diuretica, protonpompremmers of bepaalde antibiotica kan de opname van magnesium in je darmen verminderen of de uitscheiding van magnesium via de nieren verhogen. Als je regelmatig dit soort medicijnen gebruikt, is het belangrijk om met jouw arts te overleggen over de mogelijkheid van een magnesiumtekort.

Onderliggende Gezondheidstoestanden

Bepaalde gezondheidstoestanden kunnen ook een negatieve invloed hebben op je magnesiumniveaus. Aandoeningen zoals diabetes type 2, maag-darmaandoeningen en nieraandoeningen kunnen allemaal de opname of uitscheiding van magnesium beïnvloeden. Ook alcoholisme is een bekende risicofactor voor magnesiumtekort.

Hoe Beïnvloedt Je Levensstijl Jouw Magnesiumniveaus?

Chronische Stress

Chronische stress is een andere factor die een belangrijke rol kan spelen bij het ontwikkelen van een magnesiumtekort. Stress kan de uitscheiding van magnesium via de urine verhogen, waardoor de niveaus in je lichaam afnemen. Daarom is het belangrijk om strategieën te hebben om met stress om te gaan en mogelijke tekorten aan te vullen door middel van een gebalanceerd dieet of supplementen.

stress vrouw

Onvoldoende Beweging

Gebrek aan lichamelijke activiteit kan ook leiden tot een lagere magnesiuminname. Beweging helpt bij het in evenwicht brengen van de mineralen in je lichaam, waaronder magnesium. Een zittende levensstijl kan dit evenwicht verstoren, waardoor je mogelijk vatbaarder wordt voor een magnesiumtekort.

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

Hoe Kun Je Een Magnesiumtekort Voorkomen?

Kies Voor Een Gebalanceerd Dieet

Om een magnesiumtekort te voorkomen, is het cruciaal dat je streeft naar een gebalanceerd dieet dat rijk is aan magnesiumrijke voedingsmiddelen. Overweeg om meer groene bladgroenten, noten, zaden en volkorenproducten in je dieet op te nemen. Dit niet alleen voorziet je lichaam van voldoende magnesium, maar bevordert ook je algehele gezondheid.

Overweeg Magnesiumsupplementen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om magnesiumsupplementen te nemen om een tekort aan te vullen, vooral als het door een onderliggende gezondheidstoestand of medicijngebruik moeilijk is om voldoende magnesium uit je dieet te halen. Het is echter belangrijk om eerst met een gezondheidszorgverlener te overleggen voordat je begint met het nemen van supplementen.

Hoe Kan Het Magnesiumgehalte In Het Lichaam Worden Getest?

Bloedonderzoeken

Als je vermoedt dat je een magnesiumtekort hebt, kan jouw arts een bloedtest aanbevelen om de magnesiumniveaus in je lichaam te controleren. Dit helpt bij het vaststellen of je werkelijk een tekort hebt en in welke mate.

Symptomen van een Magnesiumtekort

Het is ook nuttig om op de hoogte te zijn van de symptomen van een magnesiumtekort, zodat je eventuele tekenen tijdig kunt herkennen. Symptomen kunnen variëren van milde tot ernstige en kunnen bestaan uit spierkrampen, vermoeidheid, zwakte, irritabiliteit, en in ernstige gevallen hartritmestoornissen en convulsies.

Kan Een Magnesiumtekort Langetermijngevolgen Hebben?

Impact op de Botgezondheid

Een langetermijn magnesiumtekort kan een negatieve invloed hebben op de botgezondheid. Magnesium speelt een rol bij de botopbouw en een tekort over een langere periode kan het risico op botbreuken en osteoporose verhogen.

Hart- en Vaatgezondheid

Je hart- en vaatgezondheid kan ook worden beïnvloed door een langdurig magnesiumtekort. Magnesium helpt bij het reguleren van de hartslag en bloeddruk, en een tekort kan je vatbaarder maken voor aandoeningen zoals hypertensie en hartziekten.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>