Slechte Adem? Hoe Probiotica Kan Helpen


Als je op de hoogte blijft van de wereld van gezondheidsproducten, ben je al op de hoogte van probiotica. Anders dan antibiotica, zijn probiotica een natuurlijke manier om je lichaam te helpen zich te verdedigen tegen indringers van buitenaf. Kan misschien een beetje militaristisch klinken, maar eigenlijk zijn probiotica erop gericht slechte bacteriën met het goede te overtreffen. Als je de probiotische boot hebt gemist, vrees dan niet! Je kunt nu beginnen en nooit achterop liggen. Hier zijn enkele opmerkelijke vermeldingen van probiotica om je op de hoogte te brengen.

Veel verschillende opties

Er zijn veel manieren om je adem op te frissen, van geur neutraliserende tabletten tot mondspoelingen. Een van de meest geavanceerde methoden om halitose te stoppen is probiotica voor mondverzorging.

Allereerst enkele basisprincipes: veel mondgeur komt van veel dieper uit het maag-darmkanaal (GI) en wordt veroorzaakt door de manier waarop de bacteriën die op je GI-baan zitten, het voedsel dat je naar daar stuurt, metaboliseren. Dus het veranderen van je bacteriën kan vaak de geuren uit je mond veranderen.

Mondverzorgingsprobiotica is een systeem van bacteriële vervanging dat behoorlijk effectief kan zijn in het stoppen van orale geur.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Current Opinion in Gastroenterology bevestigt dit idee. Deze studie werd uitgevoerd als een evaluatie van de vooruitgang die probiotica hebben geboekt in het voorgaande jaar. De resultaten beweren dat dit een fantastisch jaar was voor probiotica vanwege producten zoals mondverzorgingsprobiotica die kunnen worden gebruikt om tal van aandoeningen te behandelen, waarvan halitose er een is. Probiotica kunnen de geur veroorzakende mondbacteriën helpen vervangen door andere onschadelijke bacteriën.

Kortom, orale probiotica bevatten “goede” bacteriën die “slechte” bacteriën in het lichaam vervangen of elimineren. Onlangs is er een mondverzorgingsproboticum geweest dat de mondholte zelf ten goede zal komen. Hoe zijn probiotica ontstaan?

Eerste vermelding probiotica

Volgens het tijdschrift Communicating Current Research and Educational Topics and Trends in Applied Microbiology ontdekte de Nobelist en de Oekraïense wetenschapper Elie Metchnikoff voor het eerst probiotica in 1907. Metchnikoff stelde dat de groei van flora in de maag en de darm kon worden veranderd door ze te vervangen door nieuwe bacteriën.

Hij veronderstelde ook dat bacteriën in het darmkanaal veroudering veroorzaakten. Hij bedacht de term ‘gerontologie’, wat de studie van een lang leven betekent. Dit idee is niet bewezen, maar zijn andere probiotische theorie is dat wel. Het is mogelijk dat het binnenkrijgen van melk of yoghurt de samenstelling van de bacteriën in het maag-darmkanaal kan veranderen.

Studies

Studies hebben ook aangetoond dat de mondgezondheid verbeterd kan worden door probiotica voor mondverzorging te gebruiken – er worden steeds onderzoeken gedaan, maar er zijn grote vorderingen gemaakt. De European Journal of Pediatrics publiceerde in 2001 een studie waarin het gebruik van een onschadelijke stam van Escherichia coli (E. coli) de slechte adem van gastrische gassen sterk verbeterde.

Nog een andere, recentere studie in het tijdschrift Mondelinge chirurgie, orale geneeskunde, orale pathologie, orale radiologie en endodontologie heeft aangetoond dat Lactobacillus salivarius een slechte adem uit de mond kan bestrijden. In deze studie gaven Japanse onderzoekers proefpersonen met halitose lage hoeveelheden L. salivarius en ontdekten dat de orale niveaus van zwavel producerende stoffen na een maand significant waren afgenomen.

De Journal of Applied Microbiology publiceerde ook een onderzoek dat ontdekte dat een week durende kuur van L. salivarius de hoeveelheid vluchtige zwavelverbindingen in de mondholte drastisch verminderde.

gezonde tanden gebit

Zoals opgemerkt in een artikel, merkte een studie in het International Journal of Contemporary Dentistry op dat het toevoegen van Streptococcus salivarius bacteriën in de mond na spoelen met mondwater de hoeveelheid zwavel in de adem kan verminderen – wat betekent minder slechte adem.

Onderzoekers stellen dat mondverzorgingsprobiotica halitose kunnen verminderen door schadelijke (en halitose producerende) bacteriën te bestrijden met stammen die geen orale geuren produceren. Andere opmerkelijke toepassingen van gunstige bacteriestammen kunnen de weerstand van het lichaam verhogen om (en kunnen voorvallen verminderen) tegen tandvleesaandoeningen, gaatjes, keelpijn en meer helpen.

Probiotica voor mondverzorging

In een ander artikel wordt gewezen op de steeds toenemende hoeveelheid positieve onderzoeken die worden gepubliceerd over probiotica voor mondverzorging. Een Zweeds onderzoek wees uit dat de probiotische bacterie Lactobacillus veel voordelen kan bieden aan de mondgezondheid van gebruikers.

Deze nuttige beestjes kunnen vele schadelijke bacteriën bestrijden die de meest ernstige gebitsproblemen veroorzaken. Helaas hebben slechts een klein aantal mensen op natuurlijke wijze actieve hoeveelheden van deze microben in hun mond. Studies uitgevoerd in de jaren 1960 toonden aanvankelijk aan dat 30 tot 40 procent van de mensen Lactobacillus hadden.

Uit een recent onderzoek is echter gebleken dat dit aantal sterk is afgenomen tot slechts 10 tot 20 procent van de mensen. Wat bracht deze drastische verandering? Onderzoekers zeggen dat het te wijten is aan het eetpatroon.

Gabriela Sinkiewicz, een onderzoeker aan de Universiteit van Malmo, die deze recente studie leidde, gelooft dat mensen niet zoveel gefermenteerd voedsel (zoals zuurkool) eten en we gebruiken conserveermiddelen die bacteriën doden in zowel het lichaam als het voedsel dat we consumeren.

Door probiotica in de mond te brengen, kunnen we mogelijk meer schadelijke bacteriën bestrijden en voorkomen dat ze onze mond infecteren. Dus als je voeding vol zit met conserveermiddelen, is het misschien een goede keuze om probiotica voor mondverzorging te nemen.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen. Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darmbacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaangevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand komen. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>