Magnesium Gebruiken bij Spierpijn en Zenuwpijn: Is Het Echt Effectief?

Wanneer je last hebt van spierpijn of zenuwpijn, ben je waarschijnlijk op zoek naar effectieve manieren om deze pijn te verlichten. Magnesium wordt vaak genoemd als een natuurlijk middel dat kan helpen.

Maar werkt het echt? In deze blog duiken we dieper in het gebruik van magnesium bij spier- en zenuwpijn.

Wat is magnesium precies?

Voordat we ingaan op de effectiviteit, is het goed om te begrijpen wat magnesium precies is. Magnesium is een essentieel mineraal dat in bijna elke cel van ons lichaam aanwezig is. Het speelt een cruciale rol in honderden enzymatische reacties, waaronder die betrokken zijn bij de spierfunctie en zenuwoverdracht.

Waarom wordt magnesium gelinkt aan spier- en zenuwfunctie?

De reden dat magnesium vaak wordt geassocieerd met spieren en zenuwen is vanwege zijn rol in het lichaam. Magnesium helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen en is essentieel voor de juiste spiersamentrekking en -ontspanning.

spierontspanning vrouw liggend ontspannen

Wanneer er een magnesiumtekort is, kunnen spieren zich niet goed ontspannen, wat kan leiden tot spierkrampen en -pijn. Daarnaast kan een tekort invloed hebben op de werking van zenuwen, wat zenuwpijn kan veroorzaken of verergeren.

Hoe weet je of je een magnesiumtekort hebt?

Een magnesiumtekort kan zich op verschillende manieren uiten. Enkele symptomen kunnen zijn:

  • Spierkrampen of spierpijn
  • Zenuwpijn of tintelingen
  • Vermoeidheid
  • Hartkloppingen

Echter, voordat je besluit magnesiumsupplementen te gaan gebruiken, is het raadzaam eerst te overleggen met een arts. Deze kan vaststellen of je daadwerkelijk een tekort hebt en wat de juiste dosering voor jou zou zijn.

Kan magnesium echt helpen bij spierpijn?

Er is enig bewijs dat suggereert dat magnesium kan helpen bij spierpijn, vooral als de pijn het gevolg is van een magnesiumtekort. Een studie toonde aan dat mensen die regelmatig spierkrampen ervaren, verlichting vonden na het nemen van magnesiumsupplementen. Echter, het bewijs is nog niet sluitend, en het kan zijn dat magnesium vooral effectief is voor mensen die daadwerkelijk een tekort hebben.

been man spier kramp

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

En hoe zit het met zenuwpijn?

Zenuwpijn kan complexer zijn, en er zijn minder studies die specifiek kijken naar het effect van magnesium op zenuwpijn. Maar gezien de rol van magnesium in zenuwoverdracht, is het mogelijk dat het enige verlichting kan bieden. Echter, net als bij spierpijn, zou de effectiviteit ervan kunnen variëren afhankelijk van de persoon en de oorzaak van de pijn.

Hoe kun je magnesium het beste innemen?

Magnesium kan op verschillende manieren worden ingenomen:

  1. Oraal: Er zijn verschillende magnesiumsupplementen beschikbaar die je kunt innemen. Het is belangrijk om de juiste dosering te kiezen en eventuele bijwerkingen in de gaten te houden, zoals maagklachten of diarree.
  2. Topisch: Magnesiumolie of -gel kan direct op de huid worden aangebracht, vooral op de pijnlijke gebieden. Dit kan helpen om de magnesium direct naar de betreffende spieren of zenuwen te brengen.
  3. Voeding: Magnesiumrijke voeding zoals noten, zaden, donkere bladgroenten en volkorenproducten kunnen ook helpen om je magnesiumniveau op peil te houden.

Zijn er bijwerkingen of risico’s?

Hoewel magnesium over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het in grote hoeveelheden bijwerkingen veroorzaken. Te veel magnesium kan leiden tot maagklachten, diarree, en in zeer zeldzame gevallen tot hartritmestoornissen. Het is daarom belangrijk om niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in te nemen, tenzij anders geadviseerd door een arts.

Slotgedachten

Magnesium kan een waardevolle aanvulling zijn in de strijd tegen spier- en zenuwpijn, vooral als je een tekort hebt. Het is echter belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je besluit om magnesiumsupplementen te gaan gebruiken. Elk lichaam is anders, en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>