Magnesium bij Stress: Waarom is het zo Belangrijk?

Wanneer je te maken hebt met stress, kunnen de fysieke en mentale gevolgen soms overweldigend zijn. Misschien heb je al eens gehoord dat magnesium kan helpen bij stress, maar weet je niet precies hoe dat werkt.

In deze blog duiken we dieper in de verbinding tussen magnesium en stress.

Wat is Magnesium en Waarom is het Essentieel?

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 biochemische reacties in je lichaam. Het speelt een cruciale rol in energieproductie, spiercontractie, zenuwfunctie en nog veel meer. Een adequate magnesiuminname is dan ook essentieel voor het goed functioneren van je lichaam.

Hoe Werkt Magnesium bij Stress?

 1. Invloed op het Zenuwstelsel: Magnesium reguleert neurotransmitters, die signalen tussen zenuwcellen overbrengen. Bij stress kan er een onbalans ontstaan in deze neurotransmitters. Magnesium kan helpen deze balans te herstellen, wat kan bijdragen aan een kalmer gevoel.
 2. Spierontspanning: Ooit last gehad van een verkrampt gevoel bij stress? Magnesium speelt een rol bij spierontspanning. Een tekort kan leiden tot spierkrampen en spanning, wat de stressklachten kan verergeren.
 3. Hormoonbalans: Bij stress produceert je lichaam meer van het hormoon cortisol. Magnesium kan helpen de cortisolspiegel te reguleren, waardoor je je mogelijk minder gestrest voelt.

Heb je bij Stress een Verhoogde Magnesiumbehoefte?

Ja, dat kan zeker! Stress kan leiden tot een verhoogde uitscheiding van magnesium via de urine, wat het risico op een magnesiumtekort verhoogt. Een verhoogd cortisolniveau, veroorzaakt door stress, kan ook leiden tot verminderde magnesiumopname in de darm. Het is dus mogelijk dat wanneer je veel stress ervaart, je meer magnesium nodig hebt dan normaal.

Hoe Weet je of je een Magnesiumtekort Hebt?

vrouw achter computer met hoofdpijn

Enkele symptomen die kunnen wijzen op een magnesiumtekort zijn:

 • Spierkrampen en -pijn
 • Vermoeidheid en zwakte
 • Hoge bloeddruk
 • Hartkloppingen
 • Hoofdpijn en migraine
 • Slaapproblemen

Als je vermoedt dat je een tekort hebt, is het raadzaam om dit te bespreken met je arts. Zij kunnen eventueel een bloedtest adviseren om je magnesiumniveau te controleren.

Hoe Voeg je Meer Magnesium Toe aan je Dieet?

Er zijn verschillende voedingsbronnen rijk aan magnesium, waaronder:

 • Groene bladgroenten (spinazie, boerenkool)
 • Noten en zaden (amandelen, cashewnoten, chiazaad)
 • Volkoren granen
 • Bananen
 • Pure chocolade
 • Avocado’s

Door deze voedingsmiddelen regelmatig aan je dieet toe te voegen, verhoog je je magnesiuminname op een natuurlijke manier.

Zijn Magnesiumsupplementen een Goed Idee?

Als je het moeilijk vindt om voldoende magnesium uit je voeding te halen, of als je een verhoogde behoefte hebt vanwege stress, kun je overwegen om magnesiumsupplementen te nemen. Er zijn verschillende soorten magnesiumsupplementen beschikbaar, zoals magnesiumcitraat, -oxide en -bisglycinaat. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Het is belangrijk om te beginnen met een lage dosis en deze geleidelijk te verhogen, waarbij je let op mogelijke bijwerkingen zoals diarree. Overleg met je arts, vooral als je medicatie gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Kun je Te Veel Magnesium Binnenkrijgen?

Hoewel magnesium essentieel is voor je gezondheid, is het ook mogelijk om er te veel van binnen te krijgen. Te veel magnesium kan leiden tot symptomen zoals maagklachten, lage bloeddruk, misselijkheid en onregelmatige hartslag. Het is daarom belangrijk om niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium in te nemen.

In conclusie, magnesium speelt een cruciale rol in hoe je lichaam reageert op stress. Een adequate inname kan helpen om je beter te voelen tijdens stressvolle tijden en kan zelfs je behoefte aan magnesium verhogen. Door te zorgen voor een evenwichtige inname, zowel via voeding als eventueel via supplementen, kun je je lichaam ondersteunen in stressvolle periodes.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>