Kun Jij Beter Slapen Door Magnesium In Te Nemen Voor Het Slapen?

In de hedendaagse hectische samenleving, waar slapeloosheid en rusteloze nachten een veelvoorkomend probleem zijn, is het zoeken naar effectieve oplossingen een constante onderneming. Jij vraagt je wellicht af of magnesium, een mineraal dat bekend staat om zijn veelzijdige gezondheidsvoordelen, je kan helpen beter te slapen.

In deze blog duiken we dieper in op de vraagstukken omtrent het gebruik van magnesium voor het slapen.

Wat Is Magnesium En Waarom Is Het Belangrijk?

Voordat we dieper ingaan op de relatie tussen magnesium en slaap, laten we eerst begrijpen wat magnesium eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is voor jouw lichaam. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Het speelt een cruciale rol in veel van jouw lichaamsfuncties, zoals energieproductie, spierfunctie en de regulering van de zenuwfuncties.

Kan Magnesium Helpen Bij Slaapproblemen?

Een van de opmerkelijke kenmerken van magnesium is het potentieel om bij te dragen aan een betere nachtrust. Verschillende studies hebben aangetoond dat een adequate inname van magnesium kan helpen bij het reguleren van de slaapcyclus. Magnesium werkt samen met het ‘slaaphormoon’ melatonine en helpt bij het in balans houden van de lichaamsklok, die onze slaap-waakcycli reguleert.

Hoe Werkt Magnesium Bij Het Bevorderen Van De Slaapkwaliteit?

persoon in bed slaapkwaliteit slapen

Ontspanning van de Spieren: Magnesium staat bekend om zijn spierontspannende eigenschappen. Het kan helpen bij het ontspannen van de spieren door het blokkeren van de overdracht van zenuwimpulsen tussen de spieren en de zenuwen, wat mogelijk een rustgevend effect op het lichaam heeft voor het slapen gaan.

Vermindering van Stress en Angst: Er is ook bewijs dat suggereert dat magnesium een rol speelt bij het verminderen van stress en angst, die beide nauw verband houden met slapeloosheid. Door het beïnvloeden van het functioneren van het GABA-systeem, een neurotransmitter die betrokken is bij het kalmeren van de hersenactiviteit, kan magnesium je helpen je meer ontspannen te voelen voor het slapengaan.

Verbetering van de Slaapdiepte: Magnesium heeft ook de potentie om de diepte van de slaap te verbeteren. Het lijkt de kwaliteit van de slaap te bevorderen door de nachtelijke ontwakingen te verminderen en de tijd die nodig is om in slaap te vallen te verkorten.

Hoe Kun Je Magnesium Toevoegen Aan Jouw Avondroutine?

Als je overweegt om magnesium aan jouw avondroutine toe te voegen, zijn hier een paar manieren om dit te doen:

  1. Magnesiumrijk Voedsel: Start met het opnemen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium in jouw dieet. Dit kunnen groene bladgroenten, noten, zaden en volkoren zijn.
  2. Magnesiumsupplementen: Als je moeite hebt om voldoende magnesium uit je voeding te halen, kun je overwegen om een supplement te nemen. Het is wel aan te raden om eerst met een gezondheidsdeskundige te overleggen.
  3. Magnesiumolie of -Zoutbad: Een andere manier om van de voordelen van magnesium te profiteren, is door het gebruik van magnesiumolie of een magnesiumzoutbad voor het slapengaan, wat kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het bevorderen van een betere nachtrust.

Zijn Er Bijwerkingen Verbonden Aan Het Gebruik Van Magnesium Voor Het Slapen?

Terwijl magnesium een natuurlijk en over het algemeen veilig mineraal is, is het belangrijk op te merken dat te veel magnesium bijwerkingen kan hebben, waaronder maagklachten, diarree, en in extreme gevallen, magnesiumtoxiciteit. Het is daarom cruciaal om een evenwichtige aanpak te volgen en niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in te nemen.

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

Hoe Kun Je Het Beste Uit Magnesium Halen Voor Een Betere Nachtrust?

poes slapen

Om de beste resultaten te behalen, is het belangrijk om een consistente routine te ontwikkelen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  1. Consistentie is Sleutel: Probeer elke avond op hetzelfde tijdstip een dosis magnesium in te nemen, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de nieuwe routine.
  2. Combineer met Andere Slaapbevorderende Strategieën: Combineer het gebruik van magnesium met andere slaapbevorderende strategieën, zoals het vermijden van cafeïne in de avond en het creëren van een rustige slaapomgeving.
  3. Persoonlijke Afstemming: Experimenteer met verschillende vormen van magnesium om te zien welke het beste bij jou past. Je kunt kiezen uit magnesiumcitraat, magnesiumglycinaat, of andere vormen die beter kunnen worden opgenomen door jouw lichaam.

Door een diepgaand inzicht te krijgen in de potentiële voordelen van magnesium, kun je een geïnformeerde beslissing nemen over het al dan niet integreren van dit mineraal in jouw avondroutine. Hierbij staat jouw welzijn altijd voorop, en is het raadzaam om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voor persoonlijk advies.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>