Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van een collageensupplement?

Collageen is het belangrijkste eiwit in onze huid en speelt een cruciale rol in de gezondheid en uitstraling ervan¹. De vraag is: wanneer je begint met een collageensupplement, hoe lang duurt het dan voordat je daadwerkelijk resultaten opmerkt?

Laten we de factoren, studies en getuigenissen bekijken om dit vraagstuk te behandelen.

Wat is collageen en waarom is het belangrijk?

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat zorgt voor stevigheid, elasticiteit en vernieuwing van onze huid². Naast de huid wordt collageen ook in andere delen van ons lichaam aangetroffen, zoals in botten, pezen en het bindweefsel. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat resulteert in rimpels, verminderde huidelasticiteit en andere tekenen van huidveroudering³.

Waarom zou je een collageensupplement overwegen?

Door het natuurlijke verlies van collageen tegen te gaan, kunnen collageensupplementen helpen om de elasticiteit en hydratatie van de huid te behouden of te herstellen. Veel mensen nemen deze supplementen ook in de hoop de gezondheid van hun haar, nagels en gewrichten te verbeteren.

Wat zeggen de studies over collageensupplementen?

Onderzoek naar collageensupplementen en hun effectiviteit toont veelbelovende resultaten. In een studie, gepubliceerd in de Journal of Medical Nutrition & Nutraceuticals, ontdekten onderzoekers dat vrouwen die gedurende 60 dagen een collageensupplement innamen een aanzienlijke verbetering zagen in de hydratatie van de huid en de diepte van rimpels.

Een andere studie, gepubliceerd in de Journal of Cosmetic Dermatology, toonde aan dat het innemen van collageensupplementen gedurende 12 weken de huidelasticiteit bij oudere vrouwen verbeterde.

Hoe snel kun je resultaten verwachten van collageensupplementen?

De tijd die nodig is voordat men resultaten opmerkt, varieert van persoon tot persoon. Verschillende factoren spelen een rol:

 • De initiële conditie van de huid: Mensen met een drogere huid of meer zichtbare tekenen van veroudering kunnen snellere of duidelijkere resultaten opmerken.
 • De dosering en het type collageen: Er zijn verschillende types collageen beschikbaar in supplementen. Het type en de dosering kunnen invloed hebben op de snelheid waarmee resultaten zichtbaar worden.
 • Dagelijkse gewoonten: Factoren zoals voeding, blootstelling aan de zon, roken en alcoholconsumptie kunnen de conditie van de huid beïnvloeden en daarmee ook de tijd die nodig is om resultaten te zien.

Over het algemeen melden gebruikers van collageensupplementen dat ze binnen 4 tot 8 weken enige verbetering in de kwaliteit van hun huid waarnemen.

huid condities collageen

Wat zijn andere voordelen van collageensupplementen?

Naast huidverbetering hebben veel gebruikers ook andere voordelen van collageensupplementen gemeld, zoals:

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

 • Haar en nagels: Velen merken dat hun haar voller, glanzender en sterker wordt. Ook kunnen nagels sneller groeien en sterker worden.
 • Gewrichten: Sommige mensen nemen collageen specifiek in voor de gezondheid van hun gewrichten en melden minder gewrichtspijn.

Hoe kies je het juiste collageensupplement?

Het is essentieel om een hoogwaardig collageensupplement te kiezen voor de beste resultaten. Hier zijn enkele tips:

 • Kijk naar de bron: Kies voor een product dat collageen bevat afkomstig van betrouwbare, duurzame bronnen.
 • Lees etiketten zorgvuldig: Ga voor een supplement zonder toegevoegde vulstoffen of kunstmatige ingrediënten.
 • Overweeg de vorm: Collageenpoeders die je kunt mengen met drankjes zijn populair, maar er zijn ook capsules en tabletten beschikbaar.

Hoe verhoudt een collageensupplement zich tot topische collageenproducten?

Er zijn veel huidverzorgingsproducten op de markt die collageen bevatten. Deze zijn bedoeld voor uitwendig gebruik en beloven directe voordelen voor de huid. Terwijl topische producten voor sommige mensen voordelen kunnen bieden, is het belangrijk te begrijpen dat de moleculen van collageen te groot zijn om diep in de huid door te dringen wanneer ze topisch worden aangebracht. Hierdoor kunnen ze de diepere huidlagen, waar collageen het meest nodig is, niet effectief bereiken.

Collageensupplementen daarentegen worden oraal ingenomen en zorgen voor een aanvoer van bouwstenen die het lichaam kan gebruiken om zijn eigen collageen te produceren, wat een dieper en potentieel duurzamer effect heeft.

Zijn er voedingsmiddelen die de collageenproductie kunnen stimuleren?

Ja, er zijn bepaalde voedingsmiddelen die de natuurlijke productie van collageen in het lichaam kunnen bevorderen. Voorbeelden zijn:

 • Botbouillon: Dit is een rijke bron van collageen en andere nuttige mineralen. Zie hier een makkelijk recept.
 • Vis: Vooral vette vissoorten zoals zalm, makreel en sardines.
 • Groene bladgroenten: Ze bevatten antioxidanten die collageenafbrekende vrije radicalen tegengaan.
 • Bessen: Aardbeien, frambozen, en bosbessen zijn rijk aan vitamine C, wat essentieel is voor de collageenproductie.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Bronnen:

1: Saladin KS, Sullivan SJ, Gan CA. Human anatomy. Fifth edition. New York, NY: MHE; 2017. 737

2: Bolke, L., Schlippe, G., Gerß, J., & Voss, W. (2019). A collagen supplement improves skin hydration, elasticity, roughness, and density: Results of a randomized, placebo-controlled, blind study. Nutrients, 11(10), 2494. https://www.mdpi.com/2072-6643/11/10/2494

3: Lupu M, Gradisteanu Pircalabioru G, Chifiriuc M, Albulescu R, Tanase C. Beneficial effects of food supplements based on hydrolyzed collagen for skin care (Review). Exp Ther Med. 2019 Dec 17;20(1):5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32508986/

4: im DU, Chung HC, Choi J, Sakai Y, Lee BY. Oral Intake of Low-Molecular-Weight Collagen Peptide Improves Hydration, Elasticity, and Wrinkling in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2018;10(7). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29949889/

5: Hexsel, D., Zague, V., Schunck, M., Siega, C., Camozzato, F. O., & Oesser, S. (2017). Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides improves nail growth and reduces symptoms of brittle nails. Journal of cosmetic dermatology, 16(4), 520-526. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.12393

6: Bello AE, Oesser S. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature. Curr Med Res Opin. 2006 Nov;22(11):2221-32. doi: 10.1185/030079906X148373. PMID: 17076983. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17076983/

7: Barati M, Jabbari M, Navekar R, Farahmand F, Zeinalian R, Salehi-Sahlabadi A, Abbaszadeh N, Mokari-Yamchi A, Davoodi SH. Collagen supplementation for skin health: A mechanistic systematic review. J Cosmet Dermatol. 2020 Nov;19(11):2820-2829. doi: 10.1111/jocd.13435. Epub 2020 May 21. PMID: 32436266. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32436266/

Deel desgewenst dit artikel

>