Heb jij een Magnesiumtekort? Zo Krijg Je Voldoende Binnen

Magnesium is een mineraal dat een cruciale rol speelt in talloze lichaamsfuncties. Het helpt bij de regulatie van je spier- en zenuwfuncties, bloedsuikerspiegels, bloeddruk en de aanmaak van eiwitten, botten en DNA. Een tekort aan magnesium kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen zoals spierkrampen, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Het is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je voldoende van dit mineraal binnenkrijgt.

Hoe Herken Je een Magnesiumtekort?

Voordat je begint met het aanvullen van magnesium in je dieet, is het belangrijk om te weten hoe je een magnesiumtekort kunt herkennen. Symptomen kunnen zijn:

 • Spierkrampen en spierzwakte
 • Vermoeidheid en zwakte
 • Verlies van eetlust
 • Misselijkheid en braken
 • Numbness en tintelingen

Als je deze symptomen ervaart, is het raadzaam om een arts te raadplegen en je magnesiumniveau te laten controleren.

Welke Voedingsmiddelen zijn Rijk aan Magnesium?

Gelukkig zijn er vele voedingsmiddelen die een rijke bron van magnesium vormen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Groene Bladgroenten:

  • Spinazie
  • Boerenkool
  • Snijbietsnijbiet groene bladgroente
 2. Noten en Zaden:

  • Amandelen
  • Cashewnoten
  • Chiazaad
  • Pompoenpitten
 3. Peulvruchten:

  • Zwarte bonen
  • Linzen
  • Kikkererwten
 4. Granen:

  • Volkorenbrood
  • Quinoa
  • Bruine rijstamandelen granen quinoa gezond eten magnesium
 5. Vis:

  • Makreel
  • Zalm
  • Heilbot
 6. Fruit:

  • Bananen
  • Avocado’s
  • Vijgen
 7. Chocolade:

  • Donkere chocolade is een verrassend goede bron van magnesium, dus voel je vrij om jezelf af en toe te trakteren!

Door deze voedingsmiddelen in je dagelijkse dieet te integreren, kun je op een natuurlijke manier je magnesiuminname verhogen.

Hoe Kun Je Magnesium uit Supplementen Halen?

Naast het consumeren van magnesiumrijke voedingsmiddelen, kun je ook overwegen om magnesiumsupplementen te nemen. Er zijn verschillende soorten magnesiumsupplementen beschikbaar, waaronder magnesiumcitraat, magnesiumoxide en magnesiumglycinaat. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

 • Kies een supplement met een vorm van magnesium die goed wordt geabsorbeerd door het lichaam, zoals magnesiumcitraat of magnesiumglycinaat.
 • Volg de aanbevolen dosering op het etiket van het supplement om overdosering te voorkomen.

Kun Je Te Veel Magnesium Binnenkrijgen?

Ja, het is mogelijk om te veel magnesium binnen te krijgen, vooral als je grote hoeveelheden supplementen inneemt. Een teveel aan magnesium kan leiden tot symptomen zoals diarree, misselijkheid, buikkrampen, spierzwakte en vermoeidheid. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals een onregelmatige hartslag, lage bloeddruk en ademhalingsproblemen.

Om een overdosis magnesium te voorkomen, is het het beste om je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te houden en je inname te balanceren met andere voedingsstoffen.

Welke Rol Speelt Magnesium bij Sport en Beweging?

Magnesium speelt een cruciale rol bij fysieke activiteiten omdat het helpt bij de energieproductie en de spierfunctie. Een adequate inname van magnesium kan je helpen om je beste prestaties te leveren tijdens het sporten en kan zelfs helpen bij het voorkomen van spierkrampen en blessures.

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

Daarnaast kan magnesium helpen bij het herstel na de training door het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de aanmaak van eiwitten.

Nu je beter begrijpt hoe belangrijk magnesium is voor je algehele welzijn, hopen we dat je geïnspireerd bent om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je voldoende van dit essentiële mineraal binnenkrijgt. Of je nu kiest voor een dieet rijk aan magnesiumrijke voedingsmiddelen of overweegt om supplementen te nemen, het is altijd een goed idee om te streven naar een gebalanceerde inname van magnesium om een optimale gezondheid te bevorderen.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>