Een magnesium tekort bij ouderen: Wat moet je weten?

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in ons lichaam. Of het nu gaat om de gezondheid van onze botten, spieren, zenuwstelsel of het op peil houden van onze energie, magnesium speelt overal een rol. Maar wat gebeurt er als je niet genoeg magnesium binnenkrijgt, vooral op oudere leeftijd?

In deze blog duiken we dieper in het belang van magnesium voor ouderen en de gevolgen van een tekort.

Wat doet magnesium in ons lichaam?

Voordat we ingaan op de specifieke risico’s voor ouderen, is het essentieel om te begrijpen wat magnesium precies doet in ons lichaam. Magnesium is cruciaal voor:

 • Het behoud van sterke botten en tanden.
 • De ondersteuning van spierfunctie, inclusief de hartspier.
 • Het reguleren van de bloeddruk en bloedsuikerspiegel.
 • Het ondersteunen van het zenuwstelsel en de energieproductie.

gezond ouder worden

Waarom zijn ouderen vatbaarder voor een magnesiumtekort?

Het is een bekend feit dat, naarmate we ouder worden, de absorptie van voedingsstoffen in onze darmen kan afnemen. Dit, in combinatie met medicijngebruik en een verminderde eetlust, kan ertoe leiden dat ouderen een hoger risico lopen op voedingstekorten, waaronder magnesium. Enkele redenen waarom ouderen vatbaarder zijn:

 • Verminderde voedselinname: Vaak eten ouderen minder dan jongere volwassenen, wat kan leiden tot een verminderde inname van essentiële mineralen, waaronder magnesium.
 • Medicijngebruik: Bepaalde medicijnen kunnen de opname van magnesium verminderen of de uitscheiding ervan verhogen.
 • Verminderde opname uit voeding: Naarmate we ouder worden, kan de efficiëntie waarmee onze darmen voedingsstoffen opnemen afnemen.

Wat zijn de symptomen van een magnesiumtekort?

Als je je afvraagt of jij of een geliefde mogelijk een magnesiumtekort heeft, let dan op de volgende symptomen:

 • Spierkrampen of spiertrekkingen.
 • Vermoeidheid en zwakte.
 • Hoge bloeddruk.
 • Onregelmatige hartslag.
 • Moeite met slapen of slapeloosheid.
 • Stemmingsschommelingen en gevoelens van apathie of depressie.
 • Botbreuken.

Hoe kun je een magnesiumtekort vaststellen?

De beste manier om zeker te weten of je een magnesiumtekort hebt, is door een bloedtest te laten doen. Als het magnesiumniveau in je bloed laag is, kan dit een indicatie zijn dat je niet genoeg van dit essentiële mineraal binnenkrijgt. Het is belangrijk om te weten dat een normale bloedtest niet altijd een magnesiumtekort in lichaamscellen aantoont. Soms is een uitgebreidere test nodig om de echte magnesiumstatus te bepalen.

Hoe voorkom je een magnesiumtekort op oudere leeftijd?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt:

 • Eet magnesiumrijke voeding: Denk hierbij aan groene bladgroenten, noten, zaden, volkorenproducten, vis en avocado.
 • Supplementen: Als je denkt dat je niet genoeg magnesium uit je voeding haalt, overweeg dan een supplement. Maar doe dit altijd in overleg met een arts of voedingsdeskundige.
 • Wees alert op medicijngebruik: Als je medicijnen gebruikt, vraag dan aan je arts of deze invloed hebben op je magnesiumopname en bespreek mogelijke oplossingen.
 • Drink voldoende water: Uitdroging kan de nierfunctie beïnvloeden, wat op zijn beurt kan leiden tot verhoogde uitscheiding van magnesium.

Samenvattend

Magnesium is een essentieel mineraal dat tal van functies in ons lichaam ondersteunt. Ouderen lopen een verhoogd risico op een magnesiumtekort vanwege verschillende factoren zoals verminderde voedselinname, medicijngebruik en een verminderde opname van voedingsstoffen. Het is van cruciaal belang om alert te blijven op de symptomen van een magnesiumtekort en actieve stappen te nemen om voldoende van dit mineraal binnen te krijgen via voeding of supplementen. Door je bewust te zijn van de risico’s en proactief te handelen, kun je een magnesiumtekort op oudere leeftijd helpen voorkomen.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

80% van de bevolking heeft een Magnesiumtekort!  

Met stress, hoge bloeddruk, spierkrampen, migraine, slapeloosheid als gevolg...

Exclusief E-Boek (22blz.) Toont: De Waarheid Over Magnesium, het wonder mineraal, toepassingen bij migraine, bloeddruk, slapeloosheid, stress, spierkrampen, osteoporose, diabetes,...Ontvang Jouw GRATIS Exemplaar Vandaag!

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>