De Voordelen van Magnesium Tijdens Zwangerschap

Zwanger zijn is een spannende en veeleisende tijd voor het lichaam van een vrouw. Terwijl je je voorbereidt om een nieuw leven op de wereld te zetten, is het van essentieel belang om je lichaam te voeden met de juiste voedingsstoffen. Een mineraal dat vaak over het hoofd wordt gezien maar van cruciaal belang is tijdens de zwangerschap, is magnesium.

In deze blog duiken we in de voordelen van magnesium tijdens de zwangerschap en waarom het zo belangrijk is.

Waarom is magnesium zo belangrijk tijdens de zwangerschap?

Magnesium is een mineraal dat verantwoordelijk is voor honderden biochemische reacties in ons lichaam. Het helpt bij het reguleren van spier- en zenuwfuncties, bloedsuikerspiegel, bloeddruk en de aanmaak van eiwitten, bot en DNA. Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium toe, omdat het helpt bij de vorming van het foetale skelet en tanden, en ook ondersteunt bij de functies van de spieren en het zenuwstelsel.

Kan magnesium helpen tegen krampen in de benen tijdens de zwangerschap?

Ja! Veel zwangere vrouwen ervaren krampen in de benen, vooral in het tweede en derde trimester. Hoewel de exacte oorzaak van deze krampen onduidelijk is, wordt aangenomen dat een magnesiumtekort een bijdragende factor kan zijn. Door voldoende magnesium in je dieet op te nemen of door magnesiumsupplementen te gebruiken (na overleg met je arts), kun je het risico op krampen verminderen en de ernst ervan beperken.

Kan magnesium de stemming verbeteren tijdens de zwangerschap?

Voor veel vrouwen kan zwangerschap emotioneel uitdagend zijn. Hormonale schommelingen kunnen leiden tot stemmingswisselingen, angst en depressie. Uit onderzoeken is gebleken dat magnesium een positieve invloed kan hebben op de stemming. Magnesium speelt een rol in de hersenfunctie en stemming. Het is betrokken bij de productie van neurotransmitters, die signalen in de hersenen overbrengen. Een adequate inname van magnesium kan dus bijdragen aan een betere stemming en vermindering van depressieve symptomen.

zwangere vrouw lacht op balkon met handen op haar buik

Helpt magnesium bij de spijsvertering tijdens de zwangerschap?

Een veelvoorkomend ongemak tijdens de zwangerschap is constipatie. Magnesium kan hierbij helpen, omdat het een natuurlijk laxeermiddel is. Magnesium ontspant de spieren in de darmen, wat kan helpen om de stoelgang te bevorderen. Bovendien trekt magnesium water aan in de darmen, wat de ontlasting zachter maakt en gemakkelijker te passeren.

Kan magnesium zwangerschapshypertensie voorkomen?

Zwangerschapshypertensie is een vorm van hoge bloeddruk die ontstaat tijdens de zwangerschap. Het kan leiden tot ernstige complicaties zoals pre-eclampsie. Sommige studies suggereren dat een adequate inname van magnesium het risico op zwangerschapshypertensie kan verminderen. Hoewel meer onderzoek nodig is om definitieve conclusies te trekken, kan het handhaven van een gezond magnesiumniveau helpen bij het reguleren van de bloeddruk tijdens de zwangerschap.

Hoe krijg je voldoende magnesium binnen tijdens je zwangerschap?

Hoewel supplementen een optie zijn, is het altijd het beste om voedingsstoffen uit voedselbronnen te halen. Enkele magnesiumrijke voedingsmiddelen zijn:

  • Groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool
  • Noten en zaden, vooral amandelen, cashewnoten en chiazaad
  • Volkoren granen
  • Bonen en linzen
  • Avocado’s
  • Bananen
  • Donkere chocolade (in mate!)

Als je overweegt om magnesiumsupplementen te nemen tijdens je zwangerschap, is het essentieel om eerst met je arts of verloskundige te overleggen.

Wat zijn de risico’s van te veel magnesium?

Hoewel magnesium veel voordelen biedt, is het net als bij alle voedingsstoffen belangrijk om niet te veel binnen te krijgen. Overmatige magnesiuminname, vooral uit supplementen, kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, diarree, buikkrampen en zelfs hartritmestoornissen. Daarom is het belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden en, zoals eerder vermeld, altijd te overleggen met een gezondheidsdeskundige voordat je supplementen gaat gebruiken.

Conclusie

Het is duidelijk dat magnesium een essentiële rol speelt tijdens de zwangerschap. Of je nu krampen in je benen probeert te verminderen, je stemming wilt verbeteren, constipatie wilt verlichten of het risico op zwangerschapshypertensie wilt verminderen, magnesium kan de sleutel zijn.

Zorg ervoor dat je voldoende magnesiumrijke voedingsmiddelen in je dieet opneemt en overweeg, indien nodig en in overleg met een deskundige, supplementen om je magnesiumniveaus op peil te houden.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>