De Rol van Magnesium bij het Voorkomen van Glaucoom

Magnesium, een mineraal dat vaak onopgemerkt blijft, is van onschatbare waarde voor de gezondheid van onze ogen, vooral als het gaat om het voorkomen van glaucoom. Dit essentiële mineraal speelt een cruciale rol in het behoud van de gezondheid van onze ogen, met name in het voorkomen van glaucoom.

Dit uitgebreide artikel duikt in de rol van magnesium in ooggezondheid, de impact ervan op glaucoom en hoe we deze voedingsstof kunnen integreren in onze dagelijkse routine.

Wat is Glaucoom?

Glaucoom is een groep oogaandoeningen die schade aan de oogzenuw veroorzaken, vaak geassocieerd met verhoogde druk in het oog.

Deze schade kan leiden tot verlies van het gezichtsveld en, indien onbehandeld, tot blindheid.

Glaucoom wordt vaak ‘de sluipende dief van het zicht’ genoemd, omdat het in de vroege stadia weinig of geen symptomen heeft.

glaucoom

Soorten Glaucoom

Er zijn verschillende soorten glaucoom, maar de meest voorkomende zijn open-kamerhoekglaucoom en gesloten-kamerhoekglaucoom.

Ontdek De #5 Voedingsmiddelen Om Je Gezichtsvermogen Te Verbeteren.

(Zie je soms door het bos de bomen niet meer?! Last van droge, wazige ogen, minder goed nachtzicht of worden je ogen een dagje ouder...)

Eet Deze #5 Voedingsmiddelen Om 

Je Ogen Te Verbeteren.

Bij open-kamerhoekglaucoom ontwikkelt de schade zich langzaam, terwijl gesloten-kamerhoekglaucoom een plotselinge, pijnlijke verhoging van de oogdruk veroorzaakt.

De Rol van Magnesium in Ooggezondheid

Magnesium is essentieel voor meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam, inclusief die welke de gezondheid van de ogen ondersteunen.

Het helpt bij het reguleren van de zenuwfunctie, bloeddruk en bloedsomloop, allemaal belangrijk voor het behoud van gezonde ogen.

Magnesium en Glaucoompreventie

De relatie tussen magnesium en de preventie van glaucoom is een gebied dat steeds meer aandacht krijgt in de medische wereld.

Magnesium speelt een vitale rol in de gezondheid van de ogen, voornamelijk door de regulatie van de oogdruk, wat een cruciale factor is bij glaucoom.

 1. Regulatie van Oogdruk: Magnesium helpt bij het ontspannen van de bloedvaten, wat leidt tot een verbeterde bloedstroom in de oogweefsels. Deze verbeterde circulatie kan helpen de intraoculaire druk – een belangrijke risicofactor voor glaucoom – te verlagen. Door de bloedvaten te ontspannen, kan magnesium dus indirect helpen het risico op glaucoom te verminderen.
 2. Neuroprotectieve Eigenschappen: Recent onderzoek suggereert dat magnesium neuroprotectieve eigenschappen heeft, wat betekent dat het de zenuwcellen in het oog kan beschermen tegen schade. Dit is vooral relevant bij glaucoom, waar de oogzenuw onder druk staat.
 3. Vermindering van Oxidatieve Stress: Oxidatieve stress in de oogweefsels draagt bij aan de progressie van glaucoom. Magnesium, met zijn antioxidatieve eigenschappen, kan helpen deze stress te verminderen, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid van het oog.
 4. Balans van Mineralen: Magnesium werkt samen met andere mineralen, zoals calcium en kalium, om een gezonde balans in het lichaam te handhaven. Deze balans is essentieel voor het goed functioneren van het oog, inclusief de regulering van de oogdruk.

Bronnen van Magnesium

Hoewel magnesium in veel voedingsmiddelen voorkomt, krijgen veel mensen niet genoeg van dit essentiële mineraal binnen.

Het kennen van de bronnen van magnesium is cruciaal voor het verbeteren van de inname en het ondersteunen van de gezondheid van de ogen.

 1. Groene Bladgroenten: Spinazie, boerenkool en snijbiet zijn enkele van de rijkste bronnen van magnesium. Deze groenten bevatten ook andere belangrijke voedingsstoffen voor de ogen, zoals luteïne en zeaxanthine.
 2. Noten en Zaden: Amandelen, cashewnoten, pinda’s en zonnebloempitten zijn uitstekende bronnen van magnesium. Ze bieden ook gezonde vetten en eiwitten.
 3. Peulvruchten: Bonen, linzen en erwten zijn niet alleen rijk aan magnesium, maar ook aan vezels en eiwitten, wat ze tot een gezonde toevoeging aan elk dieet maakt.
 4. Volkorenproducten: Volkorenbrood, bruine rijst en quinoa bevatten aanzienlijke hoeveelheden magnesium. Ze zijn ook een goede bron van vezels.
 5. Chocolade: Donkere chocolade is een smakelijke bron van magnesium. Het bevat ook antioxidanten die de gezondheid van de ogen kunnen bevorderen.
 6. Voedingssupplementen: Voor mensen die moeite hebben om voldoende magnesium via hun dieet binnen te krijgen, kunnen supplementen nuttig zijn. Het is echter belangrijk om te overleggen met een gezondheidsdeskundige voordat u begint met supplementatie, vooral als u reeds bestaande gezondheidsproblemen of medicatiegebruik heeft.

Door bewust te zijn van deze bronnen van magnesium en te streven naar een gebalanceerde inname van dit mineraal, kunt u een belangrijke stap zetten in het ondersteunen van uw ooggezondheid en het verkleinen van het risico op glaucoom.

Integratie van Magnesium in jouw Dieet

Om de gezondheid van de ogen te ondersteunen en het risico op glaucoom te verminderen, is het belangrijk om voldoende magnesium via de voeding of supplementen binnen te krijgen.

Enkele tips voor het integreren van magnesium in jouw dieet zijn:

 1. Gevarieerd Eten: Inclusief magnesiumrijke voedingsmiddelen in uw dagelijkse maaltijden kan helpen uw magnesiuminname te verhogen.
 2. Magnesiumsupplementen: Voor mensen die niet genoeg magnesium uit hun dieet halen, kan een supplement een goede optie zijn. Het is belangrijk om met een gezondheidsdeskundige te overleggen voordat je met supplementen begint.
 3. Balans met Andere Mineralen: Magnesium werkt samen met andere mineralen zoals calcium en kalium, dus het is belangrijk om een gebalanceerde inname van al deze voedingsstoffen te handhaven.

Het Belang van Regelmatige Oogcontroles

Naast het zorgen voor voldoende magnesiuminname, is het cruciaal om regelmatige oogcontroles te ondergaan.

Dit is vooral belangrijk voor glaucoom, aangezien vroege detectie en behandeling cruciaal zijn om ernstige visuele schade te voorkomen.

Magnesium, een Sleutel tot Ooggezondheid

Het belang van magnesium in de preventie van glaucoom en het behoud van de algehele ooggezondheid kan niet worden onderschat.

Door een dieet rijk aan magnesium en, indien nodig, aanvullende supplementen, kunnen we helpen onze ogen gezond te houden en het risico op oogaandoeningen zoals glaucoom te verkleinen.

Het integreren van magnesium in ons dagelijks leven, samen met regelmatige oogonderzoeken, is een essentiële stap in het beschermen van onze kostbare visie.

Stap naar gezondere ogen & beter gezichtsvermogen

Organico TURBO Vision is een uitzonderlijke combinatie van essentiële elementen die jouw wazig zicht verscherpen en je nachtzicht verbeteren. Het kan ook jouw zicht op afstand verbeteren en je heldere en ontspannen ogen geven zonder enige bijwerkingen. Het is één van de krachtigste supplementen voor het ondersteunen van je gezichtsvermogen en het bevat enkel hoogwaardige ingrediënten die rijk zijn aan antioxidanten om de gezondheid van je gezichtsvermogen te optimaliseren.

De anti-oxiderende eigenschappen van Organico Turbo Vision maken jouw zicht scherp zonder vervaging. Deze unieke formule zal jouw gezichtsvermogen verbeteren en jouw gezondheid beschermen. Het zorgt voor voedzame ondersteuning en regeneratie van je oogcellen.

Onderzoek toont aan dat antioxidanten zoals luteïne of zeaxanthine het gezichtsvermogen kunnen ondersteunen door vrije radicalen te verminderen en ontstekingen rond de ogen te verzachten.

Mocht je dus op een makkelijke manier de gezondheid en kwaliteit van je ogen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Vision.

Organico TURBO Vision is gemaakt met Luteïne, een krachtige antioxidant. Luteïne is gekend als een geweldige ondersteuning voor oogbescherming. Het beschermt je ogen tegen de zon en filtert licht.

Verder bevat Organico TURBO Vision Zeaxanthine hetgeen werkt als een schild voor de ogen om ze te beschermen tegen schadelijke stralen, licht en andere afschermende effecten. Zeaxanthine is een antioxidant die de visuele kwaliteit tot 2 keer kan verbeteren.

Naast selenium en zink vind je in Organico TURBO Vision ook een krachtige multi-vitamine combinatie met een hoog gehalte aan vitamine A, vitamine C, vitamine B12 en vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5 en vitamine B6, vitamine D3, vitamine E, biotine en Betacaroteen.

Onderzoekers ontdekten dat vitamine A de ontwikkeling van staar bij oudere volwassenen kan vertragen. De anti-oxiderende eigenschappen van vitamine C verminderden de kans op cataract-vorming. Uit deze studie bleek dat patiënten met droge ogen een afname van de hoeveelheid oculaire traanfilm zagen na het nemen van orale vitaminesupplementen op korte termijn.

Tot slot vind je in Organico TURBO Vision ook ogentroost (Euphrasia), een natuurlijk middel tegen oogproblemen. Euphrasia bevat enkele werkzame bestanddelen die een positief effect hebben bij oogproblemen. Zo bevatten ze looistoffen die samentrekkend werken en flavonoïden die de vreemde micro-organismen die voor oogproblemen zorgen, bestrijden. Daarnaast werkt het antiseptisch, anti-allergisch en ontstekingsremmend.

Organico Turbo Vision™ ondersteunt je ogen met 23 krachtige ingrediënten die zorgvuldig uit de natuur zijn geselecteerd. Van elk ingrediënt is wetenschappelijk bewezen dat het gezonde ogen en je gezichtsvermogen verbetert.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Vision™  en wat het voor de gezondheid en zicht van je ogen kan betekenen.

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Uitgebreide studies hebben aangetoond dat vrije radicalen de grootste bedreiging vormen voor de gezondheid van het oog. Het voedsel en de omgeving van vandaag zitten vol giftige stoffen en je dient actie te ondernemen om jezelf tegen deze vrije radicalen te verdedigen.

Wanneer je lichaam niet goed is uitgerust om vrije radicalen te bestrijden, kunnen ze zich ophopen in je ogen. Dat is wat af en toe problemen met je zicht kan veroorzaken, zoals wazige ogen, pijnlijke, vermoeide en droge ogen.

De Nr.#1 oplossing om je gezichtsvermogen te ondersteunen en de gezondheid van je ogen te behouden, is door de opbouw van vrije radicalen in jouw lichaam tegen te gaan door antioxidanten te consumeren.

Onderzoekers keken naar 55 klinische onderzoeken die hebben aangetoond dat de antioxidanten en vitamines in Organico TURBO Vision jouw gezichtsvermogen kunnen optimaliseren, inclusief nachtzicht. Een studie uit 2020 uit Zwitserland onthulde dat antioxidanten de ogen beschermen tegen vrije radicalen en een gezonde ontstekingsreactie in lichamen helpen veroorzaken.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport wanneer je jouw ogen op een gezonde, natuurlijke manier wil beschermen en je gezichtsvermogen en comfort wil verbeteren!

Deel desgewenst dit artikel

>