Collageenpeptiden Ondersteunen Gewrichten, Huid en Spierstructuur en -Functie

Veroudering is onvermijdelijk. Met het jaar vertoont het lichaam tekenen van slijtage en krakende gewrichten, rimpels, minder flexibiliteit, trager herstel van blessures, spierverlies en ogenschijnlijk niet-gerelateerde problemen zoals darmproblemen en verharding van de slagaders. Deze stress- en leeftijdgerelateerde symptomen kunnen de afbraak en het verlies van collageen weerspiegelen.

Op een bepaald punt in het verouderingsproces verandert de balans als de collageenafbraak zwaarder weegt dan de collageenproductie. Als de collageenbouwstenen ontbreken, wordt weefselherstel gecompromitteerd.

Zomer is het wegenbouwseizoen voor de snelwegafdeling. Ons lichaam repareert echter elke dag verschillende voedingsstoffen, vooral collageenpeptiden. Collageen is de ruggengraat voor het herconstructieproces van het lichaam.

Wat is collageen?

Dertig procent van het menselijk lichaam bestaat uit collageen. Collageen is een eiwit dat integriteit en ruggengraat biedt voor onze structuur. Collageen geeft flexibiliteit, elasticiteit en kracht aan spieren, huid, pezen, ligamenten, haar en het darmkanaal. Het biedt stevigheid en herstel van botten, kraakbeen en de integriteit van de darmwand.

Collageen bestaat uit veel verschillende aminozuren. Zevenenvijftig procent van type 1 collageen bestaat uit drie aminozuren glycine, proline en hydroxyproline. Het hart zelf bestaat uit ongeveer 80 procent type 1 collage en ongeveer 20 procent type 3 collageen.

Collageen is nodig om je lichaam te helpen herstellen. We beginnen de productie van collageen te verliezen, beginnen 20-30 jaar. Vraag gewoon aan elke atleet of hij/zij zich ook met 30 en 40 jaar op dezelfde manier herstelt als met 20 jaar. Om nog maar te zwijgen van het verschijnen van rimpels en pijnlijke gewrichten.

Als we falen om collageen-ondersteunend voedsel in het eetpatroon te consumeren, zoals botbouillon, bladgroenten, bessen en voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, omega-oliën, chlorella-groeifactor, dan komen de natuurlijke reparatiefuncties in gevaar. De wetenschap laat ons zien hoe belangrijk collageen is voor de natuurlijke structuur en functie van het lichaam.

Atleten en herstel

Collageenpeptiden Ondersteunen Gewrichten, Huid en Spierstructuur en -Functie rollerbladenSuppletie van collageenpeptiden verhoogt de hoeveelheid van de aminozuren glycine, proline, hydroxyproline en hydroxylysine essentieel voor pees- en ligamentstructuur. Een studie gepubliceerd in American Journal of Nutrition januari 2017, rapporteerde over de voordelen voor atleten die collageenpeptiden consumeerden.

Uit de resultaten bleek dat de atleten die één uur voor de training 15 gram collageen innamen tweemaal zoveel collageen van het type 1 in hun bloed hadden gekregen als gevolg van een verhoogde collageensynthese. De bevindingen suggereerden dat collageenpeptiden “een gunstige rol zouden kunnen spelen bij het voorkomen van blessures en weefselherstel”.

Chronische enkelinstabiliteit van eerdere verstuikingen is een zorg die veel atleten en voormalige atleten treft. Dit kan ze een verhoogd risico op artritis in de enkel geven, maar ook andere gewrichten als gevolg van de veranderde manier van lopen en instabiliteit.

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Onderzoek gepubliceerd in mei 2018 in het Journal of Sports Science Medicine heeft aangetoond dat collageenpeptiden de functie kunnen helpen verbeteren bij mensen met chronische instabiliteit van de enkel.

Atleten kregen gedurende zes maanden placebo- of collageenpeptiden. Aan het einde van de proef was er meer stabiliteit van de enkel, minder stijfheid en minder re-blessurepercentages bij degenen die de collageenpeptiden kregen versus de schijnbehandeling.

Bot- en gewrichtsondersteuning

Een gerandomiseerde, gecontroleerde studie gepubliceerd in januari 2018 toonde verbetering van de botmineraaldichtheid aan bij postmenopauzale vrouwen die werden aangevuld met collageenpeptiden. De resultaten toonden een verbeterde botdichtheid, botvorming en minder botafbraak.

Het comfort van de kniegewrichten verbeterde bij degenen die werden aangevuld met collageenpeptiden. Personen die de minste inname van vleesproteïne in hun eetpatroon hadden, bleken het meeste baat te hebben bij collageensuppletie tijdens een gerandomiseerde, dubbelblinde, gecontroleerde, multicenter-test van zes maanden.

Metabolisme en spiermassa

Een onderzoek naar obese versus magere patiënten ontdekte verbeterde verzadiging of minder honger bij het innemen van collageenpeptide bij obese personen. Ze ervoeren ook een betere bloedsuikerspiegel en insulineregulatie.

Een studie van 12 weken, gepubliceerd in de British Journal of Medicine, wees uit dat suppletie met collageenpeptide samen met resistentietraining de lichaamssamenstelling bij oudere mannen met spierverlies heeft helpen verbeteren.

Mannen die collageenpeptiden combineerden met weerstandstraining werden vergeleken met degenen die net weerstandstraining hadden gedaan. Spiermassa en vetverlies waren beter met collageenpeptiden en weerstandstraining.

Een studie bij oudere vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar wees uit dat gehydrolyseerd collageen en wei-eiwit de lichaamssamenstelling hielpen verbeteren. Het ondersteunde ook een gezonde stikstofbalans en ondersteunde vetvrije massa in slechts 15 dagen gebruik.

Darmgezondheid en collageen

Onderzoek toont aan dat de meervoudige veranderingen optreden in het darmkanaal bij afbraak van collageen. De darmwand en het darmkanaal worden fibrotisch, met littekens bedekt en stijf, wat leidt tot inflammatoire intestinale darmziekte.

Verdere consequenties omvatten slechte absorptie, fibrotisch materiaal of verlies van darmelasticiteit en verhoogd kankerrisico.

Glycine en Proline bieden speciale gezondheidsvoordelen

Glycine vormt een derde van de aminozuren in collageen en elastine. Dit eenvoudige aminozuur biedt een breed scala aan voordelen voor de gezondheid. Een studie uit voorjaar 2018 gaf veel inzicht in dit aminozuur. Glycine is essentieel voor de belangrijkste antioxidant van het lichaam – glutathion.

Als glycine onvoldoende is, beperkt dit de snelheid waarmee glutathion in het lichaam kan worden gemaakt. Glutathion is een essentiële antioxidant in cellen en is essentieel voor dagelijkse ontgifting.

Glycine speelt andere rollen in het lichaam. Dit aminozuur is essentieel voor de synthese van andere soorten weefsels en stoffen in het lichaam, zoals galzouten, creatine, heem (bloed) en andere. Glycine helpt de transportmechanismen in cellulaire kanalen of poorten die chloride en NMDA beheren. Glycine helpt de kwaliteit van de slaap ondersteunen, omdat het de NMDA en glutamaat stimulans buffert die de slaap kunnen verstoren.

Het moduleert op een positieve manier de lichaamstemperatuur die bevorderlijk is voor het slapen. Het is essentieel gebleken om het lichaam te helpen bij het beheren van eiwitten en cardiovasculaire structuren die stijf worden van glycatie of geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE’s) en helpt bij de regeling van de bloedsuikerspiegel.

Glycine buffert oxidatieve stress in het spijsverteringskanaal, verbetert de intestinale integriteit en de gezondheid van de huid. Proline, in grote hoeveelheden aangetroffen in collageen, in combinatie met andere aminozuren zoals cysteïne, helpt bij het opbouwen van mucine.

Mucine is nodig voor mucosale smering, absorptie en beweging in het spijsverteringskanaal. Gunstige bacteriën balanceren in de darm met verhoogde bescherming en genezing van de darmwand vond plaats met inname van deze aminozuren.

Aanvulling met gehydrolyseerde collageenpeptiden

Laagmoleculaire of gehydrolyseerde collageenpeptiden verschaffen een uitstekende bron van deze aminozuren. Collageenpeptiden met laag molecuulgewicht zijn zeer goed verteerbaar en worden snel door het hele lichaam opgenomen en gebruikt.

Als je denkt dat jouw lichaam wat reparatiewerk nodig heeft of als het de kracht, flexibiliteit en structurele integriteit mist die je ooit had, overweeg dan Turbo Collageen.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

>