9 Redenen Om Nu Ginseng Toe Te Voegen Aan Je Sappen


Ginseng heeft een indrukwekkende werking op je immuunsysteem, stemming en libido, en werkt zelfs ontstekingsremmend.

In dit artikel lees je wat ginseng is en welke 9 voordelen het biedt. Tevens lees je hoe je ginseng kunt gebruiken om je gezondheid te bevorderen.

Daarnaast kom je te weten welk effect ginseng heeft op je eetlust en hoe de ginseng wortel je kan helpen tijdens het afvallen.

Wat is ginseng?

Ginseng is een verzamelnaam voor elf verschillende soorten ginseng die allen tot de Panax-familie behoren. De twee bekendste zijn de Amerikaanse ginseng (Panax Quinquefolius) en de Aziatische variant (Panax Ginseng).

Als we over ginseng praten in producten, dan gaat het om de wortel en wortelharen. Hier zitten ginsenosides in: stoffen die verantwoordelijk zijn voor de geneeskrachtige eigenschappen van de plant.

Ginseng groeit langzaam, op een humusrijke grond en in de schaduw. De plant lijkt beetje bij beetje alle bruikbare, goede stoffen uit de grond ‘op te zuigen’. De teelt vraagt dan ook veel tijd en echte knowhow.

Na drie jaar kan de Aziatische versie van de wortel eindelijk geoogst worden (de Amerikaanse wortel zelfs pas na zes jaar), maar hoe langer de plant in de grond staat, hoe heilzamer de positieve werking blijkt te zijn. Daarom wordt er heel wat neergeteld voor ginsengplanten die minstens tien jaar oud zijn.

Landbouwdeskundigen zeggen dat de grond waarop ginseng heeft gegroeid zeker een decennium lang ongeschikt is om nieuwe landbouwproducten op te laten groeien.

Alomvattend medicijn

Het woord Panax staat voor de wortel van ginseng en komt uit het Grieks. De vertaling is ‘allesgenezend medicijn’. Dat zegt natuurlijk al heel wat over dit plantje.

Al van oudsher weet men dat ginseng veel ziektes en kwalen kan bestrijden of zelfs kan genezen. Ginseng beïnvloedt op gunstige wijze onder andere de bloeddruk, de stofwisseling en het immuunsysteem.

Deze wortel is daarom al eeuwenlang een geliefd kruidengeneesmiddel dat vooral in Azië en Noord-Amerika gretig door de lokale bevolking wordt gebruikt als behandeling tegen diverse aandoeningen.

De ginsenosides zijn de afgelopen jaren klinisch onderzocht om deze mogelijk te gebruiken als medicijn. In de medische wereld is men nog voorzichtig om ginseng als echt medicijn te labelen, maar al eeuwenlang zijn veel mensen overtuigd van de heilzame werking van deze plant. Zo gebruikten de Indianen in Noord-Amerika de wortel als middel tegen hoofdpijn, koorts en indigestie, maar werd het ook gebruikt om de vruchtbaarheid te vergroten.

De Koreanen en Chinezen gebruikten het vooral als kalmeringsmiddel, als oppepper bij een laag energiepeil en als vitaliserend middel in zeep, lotion en crèmes. Kortom, reden genoeg om de uiteenlopende geneeskrachtige werkingen van ginseng eens nader onder de loep te nemen.

De 9 gezondheidsvoordelen van ginseng

Ginseng kan je gezondheid op verschillende manieren bevorderen. Hieronder volgen de 9 belangrijkste voordelen.

1. Ginseng tegen radioactieve straling

Het blijkt dat ginseng de negatieve gevolgen van radioactieve straling neutraliseert en ook de bijwerkingen ervan reduceert. In Korea is er een interessante studie gedaan met Koreaanse rode ginseng. Het onderzoek is uitgevoerd op kinderen die gevorderde kanker hadden en een chemotherapie of stamceltransplantatie achter de rug hadden.

Dit onderzoek suggereerde dat ginseng de gevolgen van radioactieve straling kan neutraliseren. Ook bij vergiftigingen van chemische aard is de ginsengwortel een aanbeveling.

2. Krachtig middel tegen stress en een slecht humeur

Ginsengwortel maakt je kalm, zorgt voor een stabiele gemoedstoestand, verbetert de stressbestendigheid en is een goed middel tegen overspannenheid. Dit is uit een Engels onderzoek naar voren gekomen.

Een week lang kregen vrijwilligers drie keer per dag 200 mg Panax ginseng toegediend. Op de achtste dag werd duidelijk dat de vrijwilligers in een zeer kalme en goede stemming verkeerden, beter uitgerust waren en een gestimuleerd concentratie- en reactievermogen hadden.

3. Ginseng tegen vermoeidheid

Uit bovengenoemd onderzoek is duidelijk geworden dat je beter kunt (uit)rusten als je ginseng gebruikt. De wortel van de plant wordt vaak voorgeschreven aan ouderen om beter tot rust te komen. Ginseng werkt bij jongeren ook als oppepper bij lichamelijke of geestelijke inspanning.

4. Een ontstekingsremmende werking

Ginseng heeft een ontstekingsremmende werking bij infecties en allergieën. In een onderzoek werd Koreaanse rode ginseng getest op anti-allergische eigenschappen door het te verschaffen aan veertig muizen die neusslijmvliesontsteking hadden. Aan het einde van het proces was de nasale allergische ontstekingsreactie bij de muizen aanzienlijk verminderd.

5. Ginseng tegen suikerziekte

Verschillende studies hebben aangetoond dat Amerikaanse ginseng de bloedsuikerspiegel van mensen met type 2 diabetes op een natuurlijke manier verlaagt. Ginseng is geen oplossing tegen suikerziekte, maar kan wel helpen bij het onder controle houden van de ziekte.

6. Een boost voor je immuunsysteem

Ginseng is een goed middel om je immuunsysteem sterk te houden. Verschillende studies hebben aangetoond dat Amerikaanse ginseng de prestaties verbetert van cellen die een rol spelen bij het immuunsysteem. Ginseng extracten produceren anti-microbiële stoffen die als afweermechanisme tegen bacteriële en virale infecties werken.

7. Ginseng en afvallen

Ginseng is een eetlustremmer, versnelt de stofwisseling en verhoogt de verbranding van lichaamsvet. Het kan dus goed helpen bij het afvallen. Een studie in Chicago, uitgevoerd op muizen met overgewicht, heeft dit onder andere bevestigd. De muizen werden gedurende 12 dagen iedere dag geïnjecteerd met 150 mg ginsengbessenextract per kilogram lichaamsgewicht. Op de vijfde dag hadden de muizen een lagere bloedglucosewaarde. Een opmerkelijke eigenschap van de ginsengwortel is de afname van trek in zoetigheid (waardoor je waarschijnlijk minder gaat eten).

8. Kankerbestrijding

Doordat de wortel ontstekingsremmende eigenschappen heeft, remt ginseng waarschijnlijk ook de tumorgroei bij kanker. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waar positieve effecten uit zijn gebleken. Het zou fantastisch zijn als ginseng kan worden gebruikt als natuurlijk middel tegen kanker, maar er is meer onderzoek nodig om de effecten van ginseng op kanker daadwerkelijk vast te kunnen stellen.

9. Verbetert de longfunctie

Volgens onderzoek verbetert Panax ginseng de longfunctie en vermindert het zelfs bepaalde symptomen van COPD.

Ginseng toevoegen aan je dieet?

Ginseng heeft van nature een wat minder prettige smaak. Je vindt het vaak in poedervorm of capsulevorm. Maar ginseng heeft ontelbaar veel voordelen voor de gezondheid, en daarom zit het ook in de Organico Greens.

Je kan het echter nog makkelijker voor jezelf maken: drink Organico Turbo Green Juice. Deze uitgebalanceerde superfoodmix zit bomvol superfoodingrediënten, zoals spirulina, druivenpit, chlorella, munt, spiraling, bieten, matcha, tarwegras, ginsengwortel alfalfa en kokos.

De superfood greens zijn gemaakt van uitsluitend de hoogwaardigste ingrediënten, en geven je lichaam alles waar het om vraagt – en meer! Door de handige poedervorm mix je het zo in een glas water of door een smoothie.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan zeker eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>