De Verjongende Kracht van Spirulina

Spirulina…  Wat is het en wat doet het voor je? Misschien heb je nog nooit van Spirulina gehoord of net wel. En, dan weet je mogelijk nog niet welke verjongende en versterkende eigenschappen Sprulina bezit die jouw lichaam en gezondheid ten goede komen. Hieronder vind je een handig overzicht van wat Spirulina juist is en wat het voor je kan betekenen…

Wat is Spirulina?

Spirulina is een blauwgroene alg, microscopisch klein en spiraalvormig, vandaar zijn naam. Spirulina beschikt over verjongende eigenschappen en zorgt voor een energie toename. Het is dus een uitstekend supplement voor mensen die vaak moe of lusteloos zijn.

Samenstelling van Spirulina

Spirulina bestaat voor 65 tot 71 procent uit compleet eiwit, dat in alle essentiële aminozuren voorziet, wat iets zeldzaams is onder plantaardige voedingsmiddelen. Dit eiwit is zo evenwichtig dat het vijfmaal makkelijker te verteren is dan vlees of soja eiwit.

Doordat het in alkalisch water wordt gekweekt, neemt spirulina een grote hoeveelheid mineralen op. Dit zijn hoofdzakelijk kalium, calcium, zink, magnesium, mangaan, selenium, ijzer en fosfor.

Voordelen van Spirulina

  • Spirulina behoort tot de weinige plantaardige produkten die in bruikbare hoeveelheden vitamine B12 voorzien. Daarnaast bevat het vitamine A en E, essentiële vetzuren en een scala van enzymen die de vertering bevorderen.
  • Een ander belangrijk bestanddeel van spirulina is chlorofyl, waarvan bekend is dat het de lever ontgift, ontstekingen bestrijdt en tandbederf voorkomt.
  • De meeste onderzoeken naar spirulina zijn in Japan verricht. Ze wijzen uit dat spirulina fantastische verjongende eigenschappen bezit en tevens een substantiële toename van energie bij sporters bewerkstelligt.
  • Het bezit daarnaast een bloedsuikerstabiliserend effect en kan zodoende diabetes helpen beheersen.
  • Bloedarmoede reageert op de gehalten aan B12, foliumzuur en chlorofyl in spirulina.
  • Hetzelfde geldt voor leveraandoeningen als chronische hepatitis.
  • Een onderzoek wees uit dat spirulina maagzweren helpt te genezen door de geïrriteerde maagwand te bedekken met chlorofyl.

Gewichtsbeheersing met behulp van Spirulina

Afslankers kunnen eveneens hun voordeel doen met spirulina. Het bevat zeer weinig calorieën en komt snel in het bloed terecht en verhoogt het bloedsuikerniveau, waarmee verhinderd wordt dat de hypothalamus in de hersenen hongersignalen uitstuurt. Dankzij Spirulina ga je dus minder eetbuien hebben, wanneer je hier last van hebt.

Dit komt doordat het eiwit in spirulina een hoog gehalte aan fenylalanine bevat, dat de eetlust, de alertheid, het energieniveau en de stemming controleert. En niet alleen wordt de eetlust onder controle gehouden, maar er wordt ook een gevoel van welbehagen in stand gehouden.

Door spirulina voor de maaltijd in te nemen zal je merken dat je minder honger hebt en je toch voldaan voelt. Extreme zelfdiscipline en vasten zijn dus niet nodig.

Is Spirulina Veilig?

Toen spirulina op grotere schaal verkocht begon te worden, deden er geruchten de ronde over de veiligheid ervan.

Iedereen die nog steeds twijfelt aan spirulina moet bedenken dat spirulina al eeuwenlang als versterkend voedsel wordt gegeten.

Aangezien spirulina op niet verontreinigde plaatsen wordt gekweekt en geoogst is het vrij van vervuilende stoffen uit het milieu, pesticiden en andere landbouwgiffen. Spirulina kan met een hogere graad van veiligheid worden gebruikt dan veel gangbare voedingsmiddelen.

Goed Nieuws

Je kan je dagelijkse portie Spirulina gewoon mee binnenkrijgen met een Organico Turbo Green Juice.

Spirulina is immers, naast tarwegras, één van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de   Organico greens.

Het bestaat ook in poedervorm of tabletten om apart in te nemen, maar tenzij je, omwille van een bepaalde aandoening een grotere dagelijkse portie Spirulina nodig hebt, kan je het gewoon in één glas drinken en je dagelijkse portie Spirulina ontvangen samen met de 10 andere superfoods en de selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>