7 Redenen Waarom Je Vandaag Nog Bieten Moet Gaan Juicen

Wist je dat, wanneer je energie nodig hebt, bieten een geweldige vervanger kunnen zijn voor energiedranken? Bovendien helpen ze ook om je longcapaciteit te vermeerderen, wanneer je aan het trainen bent. Tijd dus om meer bieten te eten of drinken.

Bieten worden gewoonlijk gebruikt in salades en soepen, maar ze zijn ook helemaal fantastisch in je versgeperste vruchtensap!

Welke gezondheidsvoordelen bieden bieten ons eigenlijk? Lees gauw verder!

Bieten

1. Ze verbeteren de gezondheid van het hart

Bovenal helpt de vezel in bieten om de slechte cholesterol en de triglyceriden te verminderen. Tegelijkertijd doet het de goede cholesterol in het lichaam stijgen. Dit vermindert het risico op problemen die verbonden zijn met het hart.

In bieten zit bovendien betaïne. Dit bestanddeel helpt om het niveau van homocysteïne te doen dalen. Dat is een chemisch element dat schadelijk is voor de bloedvaten.

Het resultaat is dan ook dat als je deze groente eet, je op vele manieren cardiovasculaire aandoeningen kan voorkomen. Onder andere arteriosclerose, hartaanvallen en beroerten kunnen hierdoor tegengehouden worden.

2. Ze helpen om bepaalde soorten kanker te voorkomen

Dit is een ander effect van bieten. Als je start met het eten van bieten op regelmatige basis, dan help je het lichaam om huid-, long- en darmkanker te voorkomen.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Dat komt omdat bieten een pigment bevatten met de naam betacyaninen. Dit pigment heeft het vermogen om de groei van kankercellen te bestrijden.

Voeg bieten twee tot drie keren per week toe aan je maaltijden of drink het als sap. Door dit te doen, verhinder je de celmutatie en vertraag je de groei van bepaalde tumoren.

3. Bieten versterken je immuunsysteem

Bieten zijn een erg rijke bron van vitamine C. Deze vitamine is een grote hulp om symptomen van astma te voorkomen. Bovendien is het ook een krachtige antioxidant. Dat betekent dus dat ze het immuunsysteem zullen stimuleren. Daarnaast verhogen ze de activiteit van de witte bloedcellen.

Ben je voortdurend ziek? Dan is de kans groot dat je lichaam niet voorbereid is om virussen, bacteriën, schimmels en gifstoffen uit het milieu te verslaan. Bieten kunnen hierbij helpen!

4. Ze helpen om oogproblemen te verminderen

Bieten bevatten bètacaroteen. Dit voorkomt blindheid veroorzaakt door maculaire schade. Het vermindert ook de kans op cataract.

Hoewel deze twee problemen erg gewoon zijn bij oudere mensen, hoef je toch niet aan deze aandoening toe te geven als je ouder wordt.

Als je al oogproblemen hebt, weet dan dat je nog steeds de tijd hebt om de ontwikkeling te vertragen.

Volg het advies van je arts en voeg deze drank toe aan je dieet. Drink het minstens één keer per week.

Wat heb je nodig?

Het sap van 1 grote of 2 kleine sinaasappelen
1 kleine biet
2 wortelen

Hoe maak je het klaar?

Doe alles in de blender. Mix tot je een gladde drank hebt. Drink het dan direct op om te voorkomen dat je de eigenschappen verliest.

5. Ze werken als een afrodisiacum

Bieten werken als een versterker van de seksuele drang of als een afrodisiacum. Dit effect is te wijten aan de hoge concentratie boron. Het is bewezen dat dit bestanddeel een geweldige stijging veroorzaakt in de geslachtshormonen.

Dit helpt om:

Je libido te vergroten
De vruchtbaarheid te verbeteren
De beweeglijkheid van de spermacellen te verhogen

Als jij en je partner zwanger willen worden en het niet lukt, dan moeten jullie zeker proberen om vaker bieten te eten.

6. Ze verhogen je energieniveau

Bieten bevatten een grote hoeveelheid koolhydraten. Ze zullen dus het lichaam voorzien van gezonde koolhydraten.

Sommige dagen heb je meer energie nodig. Denk er dan aan om bieten te gebruiken in plaats van energiedranken of voorverpakte voedingsmiddelen.

Je lichaam is in staat om energie te geven aan alle noodzakelijke functies en ervoor te zorgen dat ze goed en correct werken, maar het kan dit enkel doen als het voldoende koolhydraten heeft.

Je lichaam zal ook beter zuurstof opnemen. Dit zal je helpen om te ademen tijdens het trainen.

Als je zin hebt in iets knapperigs voor je gaat trainen, dan moet je bietenchips eens proberen. Ze zijn eigenlijk ook een geweldig middel om je honger naar een snack te stillen zonder je extra calorieën te geven.

7. Ze helpen om beroerten te voorkomen

Een tekort aan kalium in het lichaam vergroot het risico op een beroerte. Bieten bevatten de hoeveelheid kalium die je nodig hebt. Daarom is het een goed idee om voedingsmiddelen te gebruiken die veel van dit mineraal bevatten.

Kalium is erg belangrijk omdat het vaatverwijdend werkt. Dat betekent dat het helpt om de bloedvaten te doen ontspannen en de bloeddruk te doen dalen.

Om die reden zullen er minder bloedklonters ontstaan. Deze klonters komen vast te zitten en veroorzaken verstoppingen van de slagaders. Dit kan voor veel problemen zorgen.

Maar let op: drink/eet niet onbeperkt bieten

Ondanks deze zeven voordelen van bieten, is het toch erg belangrijk dat je er niet te veel eet, want deze groente bevat oxalaten. Deze bestanddelen kunnen bepaalde vloeistoffen in het lichaam doen klonteren.

Eet ook geen bieten als je problemen hebt met de nieren of met de galblaas.

Heb je geen zin om een sapje te persen?

Dat kan, zeker als je weinig tijd hebt, zit je niet te wachten op die afwas. Als je toch maximaal wilt profiteren van superfoods, dan moet je de Organico Turbo Green Juice eens proberen!

Je kan namelijk je dagelijkse portie groenten en fruit extra boosten met een Organico Turbo Green Juice.

De Organico Turbo Green Juice bevat onder meer druivenpit, chlorella, spirulina en tarwegras, één van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de Organico greens.

Organico Turbo Green Juice bevat naast de superfoods ook een selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>