7 Bizarre Geheimen Voor Een Geweldige Nachtrust

Een goede nachtrust wordt vaak ondergewaardeerd, maar kan nooit overschat worden. We brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door en we kunnen niet overleven zonder deze rust.

Zonder kwaliteitsslaap heeft jouw lichaam niet de tijd of energie om op te frissen en weer op te bouwen. Tijdens de kleine uurtjes ´s nachts gaat je lichaam in de werkmodus terwijl het belangrijke dingen doet zoals het opslaan van langetermijnherinneringen en het circuleren van immuunversterkende chemicaliën.

Nachtrust

Heb je problemen met in slaap vallen of in slaap blijven?

Als je moeite hebt om in slaap te vallen of in slaap te blijven, heb je waarschijnlijk wel een aantal zogenaamde slaapverbeteraars geprobeerd, zoals een warm bad voor het slapengaan, lavendel op het hoofdkussen of kamillethee. Voor sommigen zijn deze maatregelen effectief, maar voor anderen is er zelfs geen klein verschil op te merken. Dan zou je deze out-of-the-box slaapstrategieën eens moeten proberen.

Vreemde dingen om je te helpen in slaap te vallen

Als je slaapproblemen hebt, probeer dan deze vreemde, maar effectieve trucs om in slaap te vallen en langer in slaap te blijven! Maak je geen zorgen als een aantal van deze suggesties een beetje vreemd lijken. Dat zijn ze ook. Maar geef ze vooral een kans en het zal je misschien verbazen hoe effectief ze zijn om je slaapritme opnieuw in te stellen.

Ga kamperen – Kamperen is een geweldige manier om je natuurlijke slaapcyclus opnieuw in te stellen op de natuurlijke ritmes van dag en nacht. Ons circadiane ritme hangt af van blootstelling aan zonlicht, en als je buiten in het bos aan het spelen bent, stemt je lichaam af op natuurlijk zonlicht door je ’s ochtends wakker te maken met de zon en je te laten slapen zodra de zon ondergaat.

Neem je laptop, telefoon of tablet niet mee tijdens de kampeerexcursie. Al deze dingen verstoren je natuurlijke slaapcyclus! Ga in plaats daarvan wandelen, fietsen en geniet van het moment bij het vuur met vrienden. Dit is een geweldige manier om je slapeloosheidsmonster voor eens en voor altijd te laten rusten.

Houd jezelf wakker – Ja, het klinkt misschien gek, maar actief proberen om niet te slapen kan je helpen om beter te slapen. Heb je ooit wakker in bed gelegen en probeerde je er niet aan te denken niet te slapen? Het is alsof je je hersenen vertelt om geen afbeeldingen van sinaasappels te zien – wat doet het? Het begint je afbeeldingen van sinaasappels te laten zien – zo frustrerend, toch? Dus zeg tegen jezelf dat je niet gaat slapen, en je hersenen zullen dit zien als een instructie om te gaan slapen, en je zult je snel slaperig voelen. Dit is wat bekend staat als de slaapparadox.

Zeg gewoon tegen jezelf dat je niet gaat slapen en drink geen koffie en doe ook geen stimulerende activiteiten, zoals een spelletje op je telefoon of televisie kijken. Je kunt proberen wakker te blijven door aan je dag te denken, je ogen open te houden en vaak met je ogen te knipperen, een boek te lezen, naar muziek te luisteren of een rustige activiteit te ondernemen, zoals breien. Al snel zul je merken dat je erg slaperig bent.

Verberg alle klokken – Voor de meeste mensen is een klok net zo gemakkelijk te bereiken als een mobiele telefoon – deze is over het algemeen altijd binnen handbereik. Wees niet bang om de tijd uit het oog te verliezen als het om slapen gaat.

Het blijkt dat het bijhouden van de tijd één van de belangrijkste redenen kan zijn waarom we niet zo snel in slaap vallen als zou moeten. Het constant controleren van de klok maakt ons gestrest en belemmert het daadwerkelijk gaan slapen. Zet je wekker op je telefoon en leg het in een andere kamer – niet naast je bed waar je het gemakkelijk kunt pakken en de tijd kunt controleren.

Vertel jezelf een verhaaltje voor het slapengaan – Verhaaltjes voor het slapengaan zijn niet alleen voor jongeren! Iedereen heeft voordeel van een goed, slaperig verhaal. Een boek met korte fictie-verhalen fictie werkt geweldig voor het slapengaan. Kies een boek vol verhalen die je in kleine stukjes kunt lezen. Verhalen zijn wat we ervaren als we dromen, en als we in de REM-slaap zijn, dromen we over fictieve scenario’s die losjes gebaseerd zijn op onze levensverhalen. Als je je hersenen opzettelijk in de verhaalmodus zet, is het alsof je zegt dat het tijd is om te ontspannen en te gaan slapen.

Ga op je hoofd staan ​​- hoe vreemd dit ook mag lijken, het werkt echt! Door een hoofdstand te doen, stroomt vers bloed naar de hypothalamus en de hypofyse in onze hersenen, die alle andere klieren in ons lichaam beheersen. De werking van een hoofdstand reinigt en ontgift ook de bijnieren, die positief denken stimuleren en depressieve gedachten verdrijven. Met minder zorgen en angst is het makkelijker om in slaap te vallen.

Voordat je een hoofdstand probeert, is het van cruciaal belang om aan een sterke kern te werken. Zodra jouw kern sterk is, volg je de instructies van een professional over het doen van een juiste hoofdstand en houd je deze 1-5 minuten vast voordat je terugkeert naar een rechtopstaande positie en naar bed gaat.

Adem in door je linker neusgat – Alsof je op je hoofd staan ​​niet bizar genoeg is, hoe zit het dan met het ademen door het linker neusgat? Nogmaals, hoe vreemd het ook klinkt, het werkt echt. Je aandacht naar je ademhaling brengen is een geweldige manier om los te laten en jezelf in een zalige slaap te wiegen. Leg een vinger op je rechter neusgat en adem langzaam en opzettelijk in door het linker neusgat.

Volgens de yogi-wetenschap is het linker neusgat een pad naar Ida-energie, dat staat voor maanenergie: kalm, rustgevend en passief. Het rechter neusgat wordt geassocieerd met de zon of wat bekend staat als Pingala-energie, die ontwaakt, actief en vurig is. Als je het moeilijk vindt om in slaap te vallen omdat je geest aan het racen is, bedek dan voorzichtig je rechter neusgat en adem in via je linker. Dit activeert je parasympathische reactie en duwt je uit de vecht-of-vluchtmodus, wat leidt tot kalme ontspanning.

Span je spieren – Span je spieren is als een doe-het-zelf-massage. Er is niets beter dan een massage om tot rust te komen en in diepe ontspanning te komen. Deze progressieve spierontspanningsoefening is een geweldige manier om op een rustige plek te komen.

Volg deze stappen voor je zelfmassage:

  • Ga op je rug liggen en adem diep in.
  • Span je tenen aan alsof je ze onder je voeten krult. Houd een minuut vast en laat los.
  • Adem opnieuw, span je voeten een en trek je tenen naar je schenen.
  • Blijf hetzelfde doen vanaf je tenen, voeten, kuiten, dijen, benen, buik, billen, borst, armen, schouders, nek, gezicht en de bovenkant van je hoofd.

Voel je je al slaperig?

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert¹,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen²… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt ³… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Bronnen:
1: Wang, R., Chen, C., Liu, W., Zhou, T., Xun, P., He, K., & Chen, P. (2017). The effect of magnesium supplementation on muscle fitness: a meta-analysis and systematic review. Magnesium research, 30(4), 120–132. https://doi.org/10.1684/mrh.2018.0430

2: von Luckner, A., & Riederer, F. (2018). Magnesium in Migraine Prophylaxis-Is There an Evidence-Based Rationale? A Systematic Review. Headache, 58(2), 199–209. https://doi.org/10.1111/head.13217

3: Arab, A., Rafie, N., Amani, R., & Shirani, F. (2023). The Role of Magnesium in Sleep Health: a Systematic Review of Available Literature. Biological trace element research, 201(1), 121–128. https://doi.org/10.1007/s12011-022-03162-1

Deel desgewenst dit artikel

>