20 Redenen Om Nu Te Beginnen Met Juicen

Wil je een gezonder en blijer leven leiden? Juicen kan je antwoordt zijn. De potentiële gezondheidsvoordelen van juicen zijn werkelijk grenzeloos. Recepten zijn makkelijk om te bereiden, het bespaart tijd en biedt daarnaast de meest geweldige gezondheids- en fitheidsvoordelen.

Je kan je spijsvertering, metabolisme en hartgezondheid verbeteren, je bloeddruk verminderen, gezonder haar krijgen, acne bestrijden en dit zijn maar een paar van de voordelen. Leer meer waarom je direct zou moeten beginnen met juicen door de onderstaande 20 redenen door te lezen.

20 redenen om direct te beginnen met juicen

Eet meer fruit en groenten

Wanneer je vandaag nog start met slow juicen, dan zal je zeer waarschijnlijk meer groenten en fruit consumeren. Een juicer gebruiken geeft je een simpele methode om je dagelijkse hoeveelheid groenten gevoelig te verhogen. In plaats van dat je een hele appel, een paar handjes vol spinazie en meerdere selderijstengels opeet, kan je al deze ingrediënten gebruiken om een revitaliserende sap te maken.

Je kan meer diversiteit aan je dieet toevoegen

Juicen helpt om ervoor te zorgen dat je een grotere verscheidenheid aan groenten en fruit aan je dieet toevoegt. Met het gemak van juicen zal je zien dat je verscheidene heerlijke combinaties aan je dagelijkse routine toevoegt.

Sappen kan je makkelijker verteren

Een vullend glas met vers gemaakte fruit- en groentesappen is makkelijker voor je spijsverteringsstelsel dan hele voedingsmiddelen. In plaats van dat je je spijsverteringsstelsel aan het werk zet om het chemische proces van vaste voedingsmiddelen in vloeistoffen omzetten te starten, doe je met dit juicen dit werk al.

Meer energie

Fruit en groenten zitten vol belangrijke voedingsstoffen en vitaminen. Wanneer je een combinatie van dit met verschillende voedingsstoffen en antioxidanten consumeert, dan zal je een boost van energie krijgen waar je de hele dag van zult profiteren.

Ze zijn heerlijk

Er is geen twijfel over mogelijk dat fruitsappen verrukkelijk zijn, maar zelfs een groene sap kan lekker smaken als je hem goed maakt. Op organicogreenjuice.com kan je verscheidene heerlijke recepten vinden, zodat je elke dag eentje kan drinken.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Je kan je lichaam ontgiften met juicen

Veel personen gebruiken sapjes om hun lichaam te ontgiften. De antioxidanten in deze voedingsmiddelen kunnen afval en bacteriën verwijderen waar je spijsverteringsstelsel moeite mee heeft.

Jezelf gehydrateerd houden

Het is aanbevolen dat iedereen zo’n twee liter water per dag zou moeten drinken. Dit zijn zo’n 6-8 glazen. Wanneer je verscheidene sapjes aan je dagelijkse dieet toevoegt, dan zal je het overgrote deel van je dagelijkse hydratatie hoeveelheid binnenkrijgen. Door je drankjes te verdelen over de dag zorg je ervoor dat je nooit uitdroogt. Dit is erg handig voor personen die het moeilijk vinden om gewoon water te drinken.

Juicen kan je helpen om gewicht te verliezen

Een van de meest voorkomende redenen voor mensen om te starten met juicen is om de hele dag door bijna alleen maar sapjes te drinken om zodoende gewicht te verliezen. Door je aan een dieet te houden met alleen maar vers gemaakte sappen, zal je een aantal ongewenste kilo’s kunnen verliezen en je lichaam ontgiften. Je kan hier op de pagina de Alpha Detox Gids opslaan, samen met 22 heerlijke juice recepten.

Gebruik juicen als een alternatieve kankerbehandeling

Het Gerson Institute heeft een alternatieve kankerbehandeling ontwikkelt die gefocust is op de helende krachten van het volgen van een plantaardig dieet. Sappen zijn een erg belangrijk onderdeel van deze therapie en dit heeft veel personen geholpen om van hun kanker af te komen zonder chemo en andere traditionele behandelingen.

Juicen kan helpen om Alzheimer te voorkomen

Alzheimer is een ziekte die de hersenen beïnvloedt. Een recent onderzoek (Kame Project) kwam tot de conclusie dat groenten en fruit een belangrijke rol kunnen spelen om Alzheimer te vertragen of voorkomen.

Je bloeddruk onder controle houden

Er zijn veel onderzoeken uitgevoerd om de effecten van juicen vast te stellen. Deze keer deed de American Heart Institute een onderzoek na de effecten van bietensap. De deelnemers die 600ml van de sap dronken hadden binnen een uur al een lagere bloeddruk. Na 2,5 uur werd bij alle deelnemers lagere systolische en diastolische waarden gemeten.

Bevorder je immuunsysteem

Voldoende groente en fruit consumeren kan ook helpen om je immuunsysteem te versterken. Fytonutriënten zijn de chemicaliën die planten de mogelijkheid geven om zichzelf te beschermen tegen uv licht en insecten. Wanneer je deze fytochemicaliën in fruit en groenten consumeert, dan zal je de functie van je immuunsysteem helpen, zodat je jezelf beschermt tegen ziektes.

Er zijn veel verschillende recepten

Alhoewel er veel voordelen van juicen zijn, is een van de beste dingen dat het zo ongelofelijk divers is. Er zijn duizenden combinaties van fruit en groenten die je kan proberen. Door verschillende soorten met elkaar te combineren kan je andere drankjes maken die elk hun eigen gezondheidsvoordelen hebben. Hou wel steeds de 80/20 regel in acht; dus 80% groenten en maximaal 20% fruit!

Juicen kan stress verlichten en voor een betere nachtrust zorgen

Als je hulp nodig hebt om minder stress of een betere nachtrust te hebben, drink dan een sapje waar spinazie inzit. Spinazie bevat tryptofaan, wat een essentiële aminozuur is die serotonine kan produceren. Dit is een stof dat er om bekent staat om stress te verlichten en voor een betere slaapcyclus te zorgen.

Probeer dit lekkere recept voor een heerlijk spinazie drankje eens uit:

2 handen vol spinazie
1 grote wortel
3-4 selderijstengels
3-4 stukken broccoli
Een klein beetje citroensap
Snijd de ingrediënten in stukjes en doe ze in een juicer voor een geweldig avonddrankje om beter te slapen.

Juicen is goed voor je seksleven

Juicen kan ook in de slaapkamer helpen. Bananen zitten vol met kalium, wat kan helpen om natrium te verminderen en zodoende voor een betere bloedstroom zorgen en erectiestoornissen bestrijden. Watermeloen biedt dezelfde voordelen, terwijl bosbessen en kersen stikstofoxide kunnen produceren, wat mannen kan helpen bij de seksuele voldoening.

Voor vrouwen is het net zo makkelijk om fruit en groenten te vinden die hun sekslust kunnen vergroten. Zo bevatten avocado’s bijvoorbeeld foliumzuur die hiervoor zorgen. Vitamine A van wortels zorgt voor meer gevoelige zintuigen en het hormoon aldosteron van selderij zorgt voor een grotere libido en bananen en ananas ook. Hieronder volgen een paar recepten, eentje voor elk geslacht.

Recept voor mannen

1 kopje watermeloen
10 kersen
Een halve banaan
2,5 cm verse gember

Recept voor vrouwen

2 wortels
1 selderijstengel
Een halve avocado
Een halve banaan
1 kopje ananas

Juicen verbetert de hersenkracht

Er zijn veel verschillende groenten waar van is bewezen dat ze voor een betere functie en gezondheid van de hersenen zorgen.

Druiven kunnen helpen bij ruimtelijk geheugen en verbaal leren, terwijl zowel druiven als bramen de communicatie tussen de hersencellen kan verbeteren. Appels bevatten quercetine wat je hersencellen kan beschermen tegen vrije radicalen.

Dit is een simpel recept die drie van deze superfoods bevat:

1 kopje bramen
Anderhalf kopje verse druiven
1 handvol spinazie

Bereik een betere huidgezondheid

Je fruit en groenten drinken kan helpen om de opbouw van stoffen uit je bloed en weefsels te halen, wat de natuurlijke alkaliteit en elasticiteit van je huid zal herstellen. Komkommers bestaan voor 90% uit water, wat het een geweldig voedingsmiddel maakt om je gehydrateerd te houden en je huid er goed uit te laten zien. Daarnaast kan de combinatie van kalium, silica en magnesium helpen met je gelaatskleur.

Dit is een simpel komkommerrecept dat je zou kunnen gebruiken:

2 komkommers
1 stukje appel

Juicen kan acne bestrijden

Naast een betere gelaatskleur en andere voordelen voor je huid, kan juicen ook helpen om acne te bestrijden. Een van de beste groenten die je kan helpen om acne te bestrijden is boerenkool, wat calcium, kalium, foliumzuur, ijzer, antioxidanten en vitaminen A en C bevat.

Volg dit boerenkoolrecept om je dosis acne bestrijdingskracht binnen te krijgen:

1 kopje boerenkool
3 wortels
1 komkommer
1 appel
Een half bosje peterselie

Helpt om diabetes onder controle te houden

Over het algemeen krijgen 93% van de personen met diabetes deze ziekte door levensstijl keuzes en dan hebben we het vooral over hoeveel ze eten en aan hoeveel beweging ze doen. Door een gezond dieet te volgen wordt het makkelijk om diabetes onder controle te houden. De meeste artsen raden personen met diabetes aan om geraffineerde suiker, samengestelde voedingsmiddelen, witte rijst, witte bloem en granen met gluten uit hun dieet te halen.

Door een sapdieet te volgen kan je al die voedingsmiddelen elimineren en tegelijkertijd de aanbevolen groenten en fruit en producten die rijk aan chlorofyl zijn binnenkrijgen, zoals tarwegras, spirulina, chlorella en gerstgras.

Juicen kan helpen om het gezichtsvermogen te verbeteren

Ervoor zorgen dat een opgroeiend kind geen vitamine A gebrek heeft, kan helpen om blindheid en andere oogproblemen te voorkomen. Bij volwassenen kan vitamine A helpen om droge ogen en oogontstekingen te voorkomen die veroorzaakt worden door een vitamine A gebrek. Daarnaast kan het ook de botgroei ondersteunen en bindvliesontsteking voorkomen. Wortels en zoete aardappelen zijn een aantal geweldige bronnen van vitamine A.

Gebruik het volgende recept voor een goede hoeveelheid vitamine A:

8 wortels
2 zoete aardappelen
1,25 cm verse gember

Juicen helpt om tekenen van ouderdom te bestrijden

Bestrijd tekenen van ouderdom door een sapplan te volgen. Antioxidanten die in verschillende groenten en fruit gevonden kunnen worden kunnen helpen om stress en vrije radicalen te bestrijden. Fruit en groenten consumeren die veel water en antioxidanten bevatten zal de elasticiteit van je huid herstellen.

Bosbessen en aardbeien zijn een goede bron van antioxidanten en die kan je bijvoorbeeld met het volgende recept binnen krijgen:

1 groot blad boerenkool
1 kopje bosbessen
Een half kopje aardbeien
Anderhalf kopje water
De helft van een middelgrote biet

Heb je geen zin om een sapje te persen?

Dat kan, zeker als je weinig tijd hebt, zit je niet te wachten op die afwas. Als je toch maximaal wilt profiteren van superfoods, dan moet je de Organico Turbo Green Juice eens proberen!

Je kan namelijk je dagelijkse portie groenten en fruit extra boosten met een Organico Turbo Green Juice.

De Organico Turbo Green Juice bevat onder meer druivenpit, chlorella, spirulina en tarwegras, enkele van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de Organico greens.

Organico Turbo Green Juice bevat naast de superfoods ook een selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - 1 potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.  Eén glas Organico TURBO Green Juice komt qua voedingsstoffen overeen met ongeveer 3 à 4 kilo verse groenten en fruit.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>