Wetenschap Beweert Dat Vrouwen Meer Slaap Nodig Hebben Dan Mannen… Omdat Hun Hersenen Harder Werken

De wetenschap heeft bevestigd dat vrouwen complexe hersenen hebben, wat suggereert dat ze meer slaap nodig hebben. Professor Jim Horne, directeur van het Sleep Research Centre aan de universiteit van Loughborough heeft een specifieke uitleg over het belang van slapen.

Profesor Jim Horne: “Voor vrouwen, is slecht slapen sterk geassocieerd met een hoge mate van psychische klachten en met meer gevoelens van vijandigheid, depressie en woede,” en “Deze gevoelens waren niet geassocieerd met dezelfde mate van verstoring van de slaap bij mannen.”

Het Belang van Slapen

Professor Jim Horne, heeft een specifieke uitleg over het belang van slapen. De professor schreef ook het boek “Sleepfaring: A Journey Through The Science of Sleep”.

“Een van de belangrijkste functies van de slaap is dat de hersenen zichzelf herstellen en zichzelf repareren. Tijdens de diepe slaap, komt de cortex – het deel van de hersenen die verantwoordelijk is voor de gedachten, geheugen, taal etc. – los van de zintuigen en gaat in herstel modus”.

“Hoe meer je gedurende de dag je hersenen gebruikt, hoe meer dat deze zich moet herstellen en dus hoe meer slaap je nodig hebt. Vrouwen hebben de neiging om te multi-tasken – ze doen veel dingen tegelijk en zijn flexibel – en dus gebruiken zij meer van hun werkelijke brein dan mannen. Daardoor hebben vrouwen meer slaap nodig.

Een man die een complexe baan heeft die veel besluiten moet nemen en lateraal moet denken heeft ook meer slaap nodig dan de gemiddelde man – hoewel waarschijnlijk nog steeds niet zo veel als een vrouw “.

“Dit komt omdat de hersenen van vrouwen anders in verbinding staan dan die van mannen en ze zijn veel complexer, zodat hun slaapbehoefte nodig groter zal zijn.”

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Voldoende slapen is natuurlijk niet enkel belangrijk voor je hersenen. Het is het moment dat je lichaam in rust gaat en tijd heeft om zich te herstellen. Voldoende slapen is ook bevorderlijk voor een gebalanceerd gewicht.

Vrouwen hebben meer dan 8 uur slaap nodig

Ja, je weet dat het sterk aanbevolen wordt dat je minstens 8 uur slaapt en dat 7 uur gewoonlijk voldoende is, maar Professor Horne legt uit dat de hersenen van vrouwen “anders in verbinding staan en veel complexer zijn dan die van mannen, zodat hun slaapnood groter zal zijn.”

Wat maakt de hersenen van de vrouw complexer?

In tegenstelling tot mannen, zijn vrouwen goed in multi-tasken, en zij gebruiken hun hersenen bij meer inspannende activiteiten. Dit betekent ook dat de hersenen van een vrouw meer tijd nodig hebben om volledig te herstellen, en slapen is de beste manier om dit te bereiken.

Hoe kan je de kwaliteit van je slaap verbeteren?

Er zijn vele manieren om een goede nachtrust te krijgen. Maar, niet al deze tips zullen voor iedereen even effectief zijn. We zijn immers allemaal verschillend.

  • Routine slaap – Stel een slaap routine in, zodat je hersenen het herkennen om uit te kunnen rusten en te kunnen ontspannen. Op deze manier zal ’s nachts jouw slaap veel beter zijn.
  • Vermijd stimulerende etenswaren – Sommige voedingsmiddelen fungeren als stimulerende middelen, en je kan deze best vermijden voordat je naar bed gaat. Het gaat om cafeïne,  Theobromine, in cacao of chocolade en suiker.
    Deze hebben een stimulerende invloed en kleiden vaak tot slapeloosheid.
  • Meditatie – vrouwen lopen heel de dag door te denken. Dit is de reden waarom veel vrouwen moeite hebben met slapen. Meditatie kan van groot belang zijn, omdat het je helpt de hersenen tot rust te laten komen en in een diepe trance te brengen.
  • Yoga – Yoga houdingen bereiden het lichaam voor op een goede nachtrust. Dit is de reden waarom het beoefenen van yoga vaak wordt aanbevolen aan mensen met slaapproblemen.
  • Ontzuren van je lichaam. Wanneer je lichaam verzuurd is, en te weinig anti-oxidanten binnenkrijgt, maakt het meer ‘cortisol’ aan, ook wel het stress-hormoon genoemd. Niet alleen zorgt dit hormoon ervoor dat je dikker wordt en meer vet opslaat. Het verstoort je nachtrust.

Verse, rauwe groenten zijn de beste manier om je lichaam te ontzuren en te voorzien met de nodige anti-oxidanten. Voldoende anti-oxidanten in je dagelijks voedingspatroon is de beste remedie tegen het stress-hormoon ‘cortisol’.

Helaas is het voor de meeste mensen niet haalbaar om dagelijks 2 tot 3 kg verse, rauwe groenten te eten. Je hebt er gewoon de tijd niet voor, en het smaakt niet.

Daarom is slowjuicen en het drinken van verse green juices het ideale middel om alle nutriënten in één glas binnen te krijgen, waarvoor je makkelijk 1 tot 2 kilo groenten gebruikt, afhankelijk van welke soorten je verwerkt in je green juice.

Niet voor niets adviseren meer en meer dokters en voedingsdeskundigen om jaarlijks minstens één detox kuur te doen met green juices van verse groenten.

Daarnaast zijn regelmatig slowjuicen en genieten van green juices is één van de gezondste gewoonten die jij jezelf kado kan geven.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico turbo green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, chorella, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>