Welke Soorten Probiotica Zijn Er en Waarom Zijn Ze Belangrijk?

Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer in voldoende hoeveelheden ingenomen, diverse gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Maar wist je dat niet alle probiotica gelijk zijn?

In deze blog duiken we dieper in op de verschillende soorten probiotica die beschikbaar zijn, en helpen we jou om een weloverwogen keuze te maken.

Welke Verschillende Stammen Probiotica Bestaan Er?

Er zijn verschillende stammen van probiotica die verschillende voordelen kunnen bieden. De meest voorkomende zijn:

 1. Lactobacillus: Dit is wellicht de meest bekende stam. Deze groep omvat verschillende soorten die je kunt vinden in gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals yoghurt en zuurkool.
 2. Bifidobacterium: Deze stam is voornamelijk te vinden in het spijsverteringskanaal en kan helpen bij het verlichten van symptomen van prikkelbare darmsyndroom (PDS) en andere darmklachten.
 3. Saccharomyces boulardii: Dit is een soort gist die kan helpen bij het behandelen van diarree en andere spijsverteringsproblemen.

Hoe Kunnen Diverse Probioticastammen Jouw Gezondheid Beïnvloeden?

Lactobacillus stam:

 1. Lactobacillus acidophilus: Verbetering van de darmflora en ondersteuning van het immuunsysteem.
 2. Lactobacillus rhamnosus: Bekend om zijn potentieel om reizigersdiarree te verminderen.
 3. Lactobacillus casei: Kan helpen bij het beheersen van inflammatoire darmziekten.

 

Bifidobacterium stam:

 1. Bifidobacterium bifidum: Helpt bij de vertering van complexe koolhydraten.
 2. Bifidobacterium longum: Kan angst en stress verminderen door het bevorderen van een gezonde darm-hersenas.
 3. Bifidobacterium breve: Nuttig in de behandeling van constipatie en het verbeteren van de immuniteit.

Hoe Kies Je het Juiste Probioticum voor Jou?

Wanneer je besluit om een probioticum te gaan gebruiken, zijn er enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden:

 1. De Juiste Stammen voor Jouw Behoeften: Verschillende stammen bieden verschillende gezondheidsvoordelen. Het is daarom belangrijk om een supplement te kiezen dat stammen bevat die aansluiten bij jouw specifieke gezondheidsdoelen.
 2. Hoeveelheid CFU’s (Colony Forming Units): Kijk naar het aantal CFU’s op het etiket. Een hoger aantal geeft aan dat het product meer levende, actieve micro-organismen bevat.
 3. Verpakking en Houdbaarheid: Kies voor producten die worden geleverd in een verpakking die de bacteriën beschermt tegen licht, lucht en vocht.

Welke Voedingsmiddelen Bevatten Natuurlijk Probiotica?

Naast supplementen kun je probiotica ook vinden in verschillende voedingsmiddelen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Yoghurt: Een uitstekende bron van Lactobacillus en andere gunstige bacteriën.
 2. Kefir: Dit gefermenteerde zuivelproduct is rijker aan probiotica dan yoghurt.
 3. Zuurkool: Een geweldige plantaardige bron van probiotica, gemaakt van gefermenteerde kool.
 4. Kimchi: Een Koreaans gerecht dat gemaakt is van gefermenteerde groenten, boordevol probiotica en andere voedingsstoffen.
 5. Kombucha: Een soort gefermenteerde thee die een scala aan gunstige bacteriën bevat.

Hoe Kun Je het Beste Probiotica Innemen?

Voor een optimaal effect, houd rekening met het volgende:

 1. Samen met Vezelrijke Voeding: Probiotica werken het beste wanneer ze worden ingenomen met prebiotica, die je kunt vinden in vezelrijke voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en granen.
 2. Vermijd Tegelijkertijd Inname met Antibiotica: Als je antibiotica gebruikt, wacht dan een paar uur voordat je jouw probioticum inneemt, omdat antibiotica de gunstige bacteriën kunnen doden.
 3. Consistentie is de Sleutel: Voor het beste resultaat, neem probiotica dagelijks in voor een langere periode.

de sleutel tot succes

Waar Kun Je Probiotica Kopen en Waar Moet Je Op Letten?

Probiotica zijn verkrijgbaar bij gezondheidswinkels, apotheken en online retailers. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

 1. Kwaliteitsborging: Kies voor merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid.
 2. Productbeoordelingen en Getuigenissen: Lees productbeoordelingen en getuigenissen om een beter beeld te krijgen van de effectiviteit van het product.
 3. Certificeringen en Lab Tests: Kijk uit naar producten die zijn getest en gecertificeerd door gerenommeerde organisaties om de potentie en zuiverheid te garanderen.

Met deze uitgebreide gids, ben je nu beter uitgerust om de wereld van probiotica te navigeren en een product te kiezen dat het beste bij jouw behoeften past. Onthoud, een gezonde darm is de sleutel tot een algemene gezonde levensstijl!

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>