Waarom is green juice zo populair geworden?

In de afgelopen jaren is het fenomeen ‘green juice’ of ‘groene sapjes’ enorm populair geworden. Dit zijn drankjes gemaakt van groene groenten, vaak in combinatie met wat fruit en andere gezonde toevoegingen. Maar waarom kiezen zoveel mensen ervoor hun dag te beginnen met een glas groen vocht?

Het antwoord ligt in de talrijke gezondheidsvoordelen die deze sapjes bieden.

Wat zit er precies in een typische green juice?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen, is het nuttig om eerst te begrijpen wat de gebruikelijke ingrediënten zijn van een green juice. Hoewel recepten kunnen variëren, bevatten de meeste green juices:

  • Bladgroenten zoals spinazie, boerenkool of selderij
  • Fruit zoals appels, peren of citroenen om een zoete touch toe te voegen
  • Kruiden zoals gember of munt
  • Optionele superfoods zoals chlorella, spirulina of tarwegras

Hoe draagt green juice bij aan een betere spijsvertering?

Een van de voornaamste redenen waarom veel mensen kiezen voor een green juice, is de positieve invloed op de spijsvertering. De vezels in bladgroenten helpen de stoelgang te reguleren en bevorderen de gezondheid van de darmen. Hoewel het juicen zelf de hoeveelheid vezels vermindert in vergelijking met het eten van hele groenten, zorgt het er ook voor dat de voedingsstoffen gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen¹.

Bovendien hebben ingrediënten zoals gember en munt van nature kalmerende eigenschappen voor het maag-darmkanaal, wat kan helpen bij zaken als een opgeblazen gevoel of maagzuur.

Kun je door green juice je immuunsysteem een boost geven?

Absoluut! De groenten en fruit in green juices zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die het immuunsysteem ondersteunen. Vitamine C, bijvoorbeeld, dat rijkelijk aanwezig is in veel groene groenten en citrusvruchten, staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Bovendien helpen antioxidanten in het sap het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, wat kan bijdragen aan een betere algemene gezondheid en welzijn².

Helpt green juice bij gewichtsverlies?

Veel mensen integreren green juice in hun dieet om te helpen bij gewichtsverlies. En dat is niet zonder reden. Deze sapjes zijn vaak laag in calorieën, maar rijk aan voedingsstoffen, waardoor je je langer vol voelt. Dit kan helpen om de honger te verminderen en dus overeten te voorkomen.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat green juice geen wondermiddel is. Het moet worden gecombineerd met een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging voor het beste resultaat.

Kunnen green juices je energieniveau verhogen?

Ja, velen rapporteren een toename van energie na het consumeren van green juice. Dit komt door de combinatie van snel absorberende koolhydraten uit het fruit en de langzamere, stabielere energie die wordt geleverd door de groenten. Bovendien bevatten green juices B-vitamines die essentieel zijn voor energieproductie in het lichaam³.

Hoe ondersteunt green juice de huidgezondheid?

De voedingsstoffen in green juices kunnen ook wonderen doen voor je huid. Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen en oxidatieve stress, twee belangrijke factoren in vroegtijdige veroudering. Daarnaast is hydratatie essentieel voor een gezonde huid, en aangezien green juices voor een groot deel uit water bestaan, helpen ze ook bij het hydrateren van binnenuit.

Daarnaast spelen vitamines zoals vitamine A, C en E een cruciale rol in huidherstel en regeneratie. Regelmatige consumptie van green juice kan dus bijdragen aan een stralende, jeugdige huid.

Hoe kan green juice helpen bij ontgifting?

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende toxines, zowel van interne als externe bronnen. Denk aan luchtvervuiling, pesticiden in voedsel en zelfs afvalstoffen die door ons eigen lichaam worden geproduceerd. Green juices, rijk aan chlorofyl uit bladgroenten, kunnen het lichaam ondersteunen bij het natuurlijke ontgiftingsproces. Chlorofyl bindt zich aan zware metalen en helpt ze uit het lichaam te verwijderen.

Draagt green juice bij aan een betere cognitieve functie?

Voedingsstoffen zoals antioxidanten, vitamines en mineralen spelen een cruciale rol bij het behouden en bevorderen van onze hersenfunctie. Ingrediënten zoals spinazie en boerenkool bevatten antioxidanten die de hersenen beschermen tegen oxidatieve stress, wat kan bijdragen aan het voorkomen van cognitieve achteruitgang. Daarnaast kan het regelmatig drinken van green juice ook de alertheid en concentratie verbeteren, mede door de aanvoer van zuurstof- en voedingsrijk bloed naar de hersenen.

Kan green juice ontstekingen in het lichaam verminderen?

Ontstekingen worden vaak gelinkt aan tal van gezondheidsproblemen, van hartziekten tot artritis. De anti-ontstekingsbestanddelen in veel ingrediënten van green juice, zoals boerenkool, spinazie en gember, kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen. Ze bevatten fytonutriënten die natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Welke rol speelt green juice in de gezondheid van botten?

Het is algemeen bekend dat calcium belangrijk is voor de gezondheid van botten, maar groene bladgroenten bieden meer dan alleen dit mineraal. Ze bevatten ook vitamine K, wat essentieel is voor botmineralisatie en het voorkomen van botverlies. Door regelmatig green juice te consumeren, kan je dus bijdragen aan het behoud van sterke en gezonde botten.

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten zou eten, kan je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende anti-oxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen. De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3kg rauwe groenten te eten per dag. Het is enorm veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een half uur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen. Zorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen. De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren.

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen. Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken. En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Bronnen:

1: Fu, J., Zheng, Y., Gao, Y., & Xu, W. (2022). Dietary Fiber Intake and Gut Microbiota in Human Health. Microorganisms, 10(12), 2507. https://doi.org/10.3390/microorganisms10122507

2: O’Leary, F., & Samman, S. (2010). Vitamin B12 in Health and Disease. Nutrients, 2(3), 299–316. https://doi.org/10.3390/nu2030299

3: Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211

4: Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. C. M. (2017). The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients, 9(8), 866. https://doi.org/10.3390/nu9080866

5: Martins, T., Barros, A. N., Rosa, E., & Antunes, L. (2023). Enhancing Health Benefits through Chlorophylls and Chlorophyll-Rich Agro-Food: A Comprehensive Review. Molecules, 28(14), 5344. https://doi.org/10.3390/molecules28145344

6: Poles, J., Karhu, E., McGill, M., McDaniel, H. R., & Lewis, J. E. (2021). The effects of twenty-four nutrients and phytonutrients on immune system function and inflammation: A narrative review. Journal of clinical and translational research7(3), 333–376. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8259612/

7: Weber, P. (2001). Vitamin K and bone health. Nutrition17(10), 880-887. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0899900701007092

Deel desgewenst dit artikel

>