Kunnen Deze Bacteriën Je Helpen Om Af Te Vallen?

Je hebt waarschijnlijk al veel gehoord over de voordelen van probiotica. Als je dat niet hebt, of als je niet weet wat probiotica zijn: het zijn micro-organismen (de wetenschap spreekt voor bacteriën), die een evenwichtige omgeving in het darmkanaal helpen bevorderen.

Deze vriendelijke bacteriën komen vaak voor in gefermenteerd voedsel – melk, yoghurt, kool, fruit en sojabonen – en zijn verkrijgbaar als voedingssupplementen. Probiotica kunnen onverteerd over het harde maagzuur stromen en verblijven in de dunne darm en de dikke darm.

Het resultaat is een darmmicroflora die niet alleen in balans is, maar ook een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen oplevert.
darmflora smoothie besssen, kersen en aardbeien
Aangezien de meeste immuuncellen van jouw lichaam zich in het maagdarmkanaal bevinden, helpen probiotica de immuunfunctie te versterken en de antioxidantafweer van de darm te versterken. Ze ondersteunen ook de spijsvertering en bestrijden occasionele onregelmatigheden.

Machtige microben

Probiotica kunnen zelfs meer doen dan alleen helpen de immuniteit te versterken en buikproblemen te temmen. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat ze je ook kunnen helpen om af te vallen.

Voor dit 24 weken durende onderzoek, gepubliceerd in British Journal of Nutrition, hebben onderzoekers 125 mannen en vrouwen met overgewicht gevolgd. Gedurende 12 weken kregen de deelnemers een afslankdieet. Vervolgens werden ze gedurende nog eens 12 weken op een gewichtsbehoudplan gezet. (1)

Groep # 1 nam twee probiotische pillen per dag.
Groep # 2 nam twee placebo-pillen per dag.

De resultaten

Na de afslankperiode van 12 weken verloren de vrouwen in Groep # 1 gemiddeld bijna 10 pond, terwijl de vrouwen in Groep # 2 slechts ongeveer 6 pond verloren.

En vervolgens?

Tijdens de onderhoudsperiode handhaafden de vrouwen in Groep # 2 een stabiel gewicht. Toch bleven de vrouwen in Groep # 1 afslanken en verloren ze gemiddeld bijna twee pond.

Interessant genoeg hadden de probiotica geen significant effect op de mannen in de studie.

Waarom de dramatische resultaten?

De auteurs van het onderzoek geloven dat probiotica je helpen af ​​te slanken door het evenwicht in de darmmicroflora te herstellen. Kortom, meer bacteriën die een gezond gewicht bevorderen, leven in de darm en persen bacteriën uit die verband houden met gewichtstoename.

Dientengevolge worden jouw darmwanden minder doorlatend, vooral voor bepaalde pro-inflammatoire moleculen. En, door deze slechteriken in de bloedbaan tegen te houden, wordt de biochemische kettingreactie onderdrukt die het glucosemetabolisme verstoort en tot gewichtstoename leidt.

De studie gebruikte een unieke soort probiotica in de Lactobacillus rhamnosus-groep. Deze soort wordt gebruikt in bepaalde merken yoghurt die in Europa worden verkocht.

Andere Lactobacillus probiotica laten ook een belofte zien voor gewichts- en vetverlies.

Onderzoekers in Japan melden dat gewichtsverlies profiteert van een stam in de Lactobacillus gasseri-groep. In deze multicentra-studie hebben de onderzoekers 87 mannen en vrouwen met overgewicht willekeurig een dagelijks glas gefermenteerde melk gegeven, met of zonder de L. gasseri-stam.

Na 12 weken verloren die in de probiotische groep gewicht (meer dan 2 pond) en getrimd buikvet (bijna 2,5cm) terwijl die in de controlegroep hetzelfde bleven. (2)

moeder en dochter darmflora

 

In een vervolgonderzoek onder 210 Japanse volwassenen met overgewicht rapporteerde dezelfde onderzoeksgroep vergelijkbare vetverbrandende voordelen met deze probiotica. (3)

 

Onderzoekers in Canada hebben onlangs geëvalueerd of de probiotica Lactobacillus amylovorus of Lactobacillus fermentum een ​​effect hebben op de darmmicroflora en helpen het verlies van lichaamsvet te bevorderen.

In deze studie werd aan 28 deelnemers met overgewicht gevraagd om in willekeurige volgorde een yoghurt te gebruiken met L. amylovorus, L. fermentum of een gewone yoghurt gedurende drie 43-daagse fasen, elk gescheiden door zes weken.

Terwijl alle groepen aanzienlijke hoeveelheden lichaamsvet verloren, was er een trend van meer vetverlies wanneer de probiotica de darm gelukkig koloniseerden … ongeveer 2 tot 3 pond versus ongeveer 1 pond met de gewone yoghurt. (4)

De potentiële voordelen van gewichtsverlies van probiotica is een opkomend onderzoeksgebied. Het is fascinerend om de wetenschappers te volgen.

Eerlijk gezegd zijn we zo onder de indruk van de positieve kanten van probiotica dat we blij zijn dat we Organico Turbo Probiotica in ons assortiment hebben.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:

1. Sanchez M, Darimont C, Drapeau V, et al. Effect of Lactobacillus rhamnosus CGMCC1.3724 supplementation on weight loss and maintenance in obese men and women. Br J Nutr. 2013:1-13. PMID: 24299712.

2. Kadooka Y, Sato M, Imaizumi K, et al. Regulation of abdominal adiposity by probiotics (Lactobacillus gasseri SBT2055) in adults with obese tendencies in a randomized controlled trial. Eur J Clin Nutr. 2010 Jun;64(6):636-643. PMID: 20216555.

3. Kadooka Y, Sato M, Ogawa A, et al. Effect of Lactobacillus gasseri SBT2055 in fermented milk on abdominal adiposity in adults in a randomised controlled trial. Br J Nutr. 2013;110(9):1696-1703. PMID: 23614897.

4. Omar JM, Chan YM, Jones ML, Prakash S, Jones PJH. Lactobacillus fermentum and Lactobacillus amylovorus as probiotics alter body adiposity and gut microflora in healthy persons. J Funct Foods. 2013;5(1):116-123.

>