Kan ik collageen rechtstreeks aanbrengen op mijn huid?

Collageen is de afgelopen jaren een trend geworden in de wereld van schoonheid en huidverzorging. Het is een cruciaal eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en helpt bij het behouden van een stevige en jeugdige huid¹. Maar als het gaat om huidverzorging, rijst vaak de vraag: kan ik collageen rechtstreeks op mijn huid aanbrengen?

In deze blog duiken we dieper in het onderwerp.

Wat is collageen precies?

Collageen is een eiwit dat in overvloed aanwezig is in ons lichaam. Het is de bouwsteen van onze huid, botten, pezen, gewrichten en vele andere weefsels². Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam af, wat kan leiden tot rimpels, verslapping en andere tekenen van huidveroudering³.

Hoe werken collageen crèmes en serums?

Er zijn veel producten op de markt, van crèmes tot serums, die beweren dat ze collageen bevatten en dat ze de huid jonger kunnen laten lijken. Maar kunnen deze producten echt doordringen in de diepere lagen van de huid en daadwerkelijk de collageenproductie stimuleren?

Het probleem is dat collageenmoleculen relatief groot zijn, wat het voor hen moeilijk maakt om door de bovenste laag van de huid te dringen. Hierdoor kunnen de meeste collageencrèmes en serums het eiwit niet effectief aan de diepere lagen van de huid leveren.

Dit betekent echter niet dat deze producten geen voordelen hebben. Veel collageenproducten bevatten kleinere peptiden, die zijn afgeleid van collageen en die gemakkelijker de huid kunnen binnendringen. Deze peptiden kunnen de huid signaleren om meer collageen te produceren.

Zijn er andere manieren om de voordelen van collageen te benutten?

Hier komt het idee van collageen supplementen in beeld. Er zijn tal van studies die suggereren dat het innemen van collageen supplementen de huid kan helpen hydrateren en de elasticiteit kan verhogen.

Wat zijn de voordelen van collageen supplementen?

Collageen supplementen hebben zich de afgelopen jaren positief bewezen, niet alleen voor de huid, maar ook voor haren, nagels, gewrichten en zelfs de darmgezondheid. Enkele voordelen zijn:

  1. Huidelasticiteit: Een studie toonde aan dat vrouwen die een maand lang dagelijks collageensupplementen innamen, een significante toename in huidelasticiteit zagen in vergelijking met degenen die dit niet deden.
  2. Hydratatie: Collageensupplementen kunnen de huid helpen hydrateren, wat kan leiden tot een vollere, jeugdigere uitstraling.
  3. Haar en nagelgroei: Veel gebruikers van collageen supplementen hebben gemeld dat hun haar sneller groeit en hun nagels sterker worden.
  4. Gewrichtsgezondheid: Er zijn ook aanwijzingen dat collageensupplementen kunnen helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de gezondheid van de gewrichten.

collageen vrouw nagels lakken

Kan het aanbrengen van collageen op de huid schadelijk zijn?

Hoewel het direct aanbrengen van collageen op de huid misschien niet de meest effectieve manier is om de diepere lagen van de huid te bereiken, is het over het algemeen niet schadelijk. Veel producten bevatten naast collageen ook andere ingrediënten die de huid hydrateren en voeden.

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Is het de moeite waard om collageenproducten te gebruiken?

Ja, het kan de moeite waard zijn, vooral als je producten kiest die collageenpeptiden bevatten. Deze peptiden kunnen de huid stimuleren om meer van haar eigen collageen te produceren. En zelfs als de collageenmoleculen zelf de diepere lagen van de huid niet bereiken, kunnen ze nog steeds voordelen hebben voor de bovenste lagen van de huid, zoals hydratatie.

Samengevat, het direct aanbrengen van collageen op de huid is mogelijk niet de meest effectieve manier om de collageenproductie te stimuleren. Echter, gecombineerd met het innemen van collageensupplementen, kan het een holistische benadering bieden om de gezondheid en het uiterlijk van de huid te ondersteunen.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Bronnen:

1: Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14. PMID: 23949208. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23949208/

2: Saladin KS, Sullivan SJ, Gan CA. Human anatomy. Fifth edition. New York, NY: MHE; 2017. 737

3: Lupu M, Gradisteanu Pircalabioru G, Chifiriuc M, Albulescu R, Tanase C. Beneficial effects of food supplements based on hydrolyzed collagen for skin care (Review). Exp Ther Med. 2019 Dec 17;20(1):5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32508986/

4: Bolke, L., Schlippe, G., Gerß, J., & Voss, W. (2019). A collagen supplement improves skin hydration, elasticity, roughness, and density: Results of a randomized, placebo-controlled, blind study. Nutrients, 11(10), 2494. https://www.mdpi.com/2072-6643/11/10/2494

5: Kim HK, Kim MG, Leem KH. Osteogenic activity of collagen peptide via ERK/MAPK pathway mediated boosting of collagen synthesis and its therapeutic efficacy in osteoporotic bone by back-scattered electron imaging and microarchitecture analysis. Molecules. 2013 Dec 12;18(12):15474-89. doi: 10.3390/molecules181215474. PMID: 24352008; PMCID: PMC6269989. https://changinglife.cl/body/supplementen/helpt-het-nemen-van-collageen-tegen-huidveroudering/#literature

Deel desgewenst dit artikel

>