Kan Green Juice Helpen Bij Het Verminderen Van Ontstekingen In Het Lichaam?

Ontsteking is een natuurlijk immuunrespons van het lichaam op verwonding of infectie, maar chronische ontsteking kan problemen veroorzaken. Recentelijk is de interesse in de invloed van voeding op ontstekingen toegenomen. Een van de veelbesproken opties is green juice, een drankje gemaakt van verschillende groene groenten en fruit.

Maar kan het echt helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen? In deze blog duiken we dieper in op deze vraag.

Wat Is Green Juice Eigenlijk?

Green juice is een geconcentreerde drank die wordt gemaakt door het sap uit groene groenten en fruit te extraheren. Typische ingrediënten zijn spinazie, boerenkool, selderij, komkommer, groene appels, en citroen. De drank wordt gepromoot als een snelle manier om voedingsstoffen binnen te krijgen en heeft een reputatie opgebouwd als ontstekingsremmend middel.

Wat Zeggen De Studies Over Voeding En Ontsteking?

Verschillende studies hebben aangetoond dat voeding een aanzienlijke invloed kan hebben op ontstekingen in het lichaam. Bepaalde voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, die voorkomen in vette vis zoals zalm, hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Antioxidanten, die overvloedig aanwezig zijn in groenten en fruit, kunnen ook helpen bij het bestrijden van ontstekingsreacties.

Zitten Er Ontstekingsremmende Ingrediënten In Green Juice?

Green juice bevat meerdere ingrediënten die rijk zijn aan antioxidanten en fytonutriënten. Bijvoorbeeld:

  • Spinazie en boerenkool: Rijk aan antioxidanten zoals vitamine K, vitamine A en vitamine C.
  • Selderij: Bevat antioxidanten en fytonutriënten die ontstekingsremmend kunnen werken.
  • Citroen: Hoog in vitamine C, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Hoe Werken Antioxidanten?

Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen in het lichaam neutraliseren. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die cellen kunnen beschadigen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Door het neutraliseren van deze vrije radicalen kunnen antioxidanten helpen ontstekingen te verminderen.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Zijn Er Bijwerkingen Van Het Drinken Van Green Juice?

Terwijl green juice veel gezondheidsvoordelen kan bieden, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • Suiker: Sommige green juices kunnen hoog zijn in natuurlijke suikers, vooral als ze fruit bevatten.
  • Interacties met medicijnen: Als je bloedverdunners gebruikt, kan de hoge dosis vitamine K in green juice een probleem vormen.
  • Beperkte vezels: Juicen verwijdert veel van de vezels uit groenten en fruit, die nuttig kunnen zijn voor de spijsvertering en andere gezondheidsvoordelen.

Hoe Past Green Juice In Een Gebalanceerd Dieet?

Het is belangrijk om te onthouden dat green juice geen vervanging is voor een gebalanceerd dieet. Het kan een aanvulling zijn, maar het moet niet de belangrijkste bron van voedingsstoffen worden. Een dieet dat rijk is aan hele groenten, fruit, volkoren granen, magere eiwitten en gezonde vetten is het meest effectief voor het beheersen van ontstekingen.

Kan Green Juice Chronische Ontstekingen Verminderen?

Chronische ontstekingen worden in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen zoals hartziekten, diabetes en reumatoïde artritis. Aangezien green juice rijk is aan antioxidanten, wordt het vaak gesuggereerd als een mogelijke manier om deze langdurige ontstekingen te bestrijden. Echter, hoewel sommige kleine studies en anekdotische verslagen positieve effecten suggereren, is het wetenschappelijk bewijs nog niet overtuigend genoeg om te stellen dat green juice daadwerkelijk chronische ontstekingen kan verminderen.

Variatie: Is De Ene Green Juice Effectiever Dan De Andere?

De effectiviteit van een green juice kan variëren afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Sommige groenten en fruit zijn rijker aan antioxidanten dan anderen. Boerenkool en blauwe bessen staan bijvoorbeeld bekend om hun hoge antioxidantgehalte, terwijl komkommer en selderij minder krachtig zijn. Daarom is het aan te raden om te variëren met de ingrediënten om een breder scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen.

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten zou eten, kan je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende anti-oxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen. De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3kg rauwe groenten te eten per dag. Het is enorm veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een halfuur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen. Zorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen. De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren.

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen. Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken. En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>