Is green juice geschikt voor zwangere vrouwen?

Wanneer je zwanger bent, verandert je lichaam op vele manieren. Voeding speelt tijdens deze periode een cruciale rol. Niet alleen voor jouw gezondheid, maar ook voor de groei en ontwikkeling van je ongeboren baby. Er is een trend in de wereld van gezondheid en voeding waarbij ‘green juices’ of groene sapjes steeds populairder worden.

Maar zijn deze drankjes geschikt en veilig voor zwangere vrouwen? In deze blog duiken we in de details.

Wat zijn ‘green juices’ precies?

Om te begrijpen of green juices goed zijn voor zwangere vrouwen, is het eerst belangrijk om te weten wat ze precies zijn. Green juices zijn drankjes die voornamelijk gemaakt zijn van groene groenten zoals spinazie, boerenkool, selderij, komkommer en vele anderen. Deze drankjes kunnen ook fruit, zaden, noten en andere voedingsmiddelen bevatten.

De bedoeling van deze sapjes is om een geconcentreerde hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten te bieden in een makkelijk verteerbare vorm.

Welke voordelen bieden green juices?

 1. Rijk aan voedingsstoffen: Groene groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen zoals vitamine C, K, E, ijzer en magnesium. Deze zijn essentieel voor zowel de algemene gezondheid als voor de ontwikkeling van de foetus.
 2. Antioxidanten: Ze bevatten antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, waardoor het risico op chronische ziekten vermindert.
 3. Hydratatie: Omdat ze voornamelijk uit water bestaan, kunnen green juices helpen bij hydratatie, wat vooral belangrijk is tijdens de zwangerschap.

Zijn er zorgen over het consumeren van green juices tijdens de zwangerschap?

zwangere vrouw groente fruit

Hoewel er veel voordelen zijn, zijn er ook enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden.

 1. Ongepasteuriseerde sappen: Veel vers geperste sappen zijn ongepasteuriseerd, wat betekent dat ze schadelijke bacteriën zoals Listeria kunnen bevatten. Deze bacterie kan schadelijk zijn voor de foetus. Het is daarom belangrijk om alleen gepasteuriseerde sappen of zelfgemaakte sappen van goed gewassen groenten en fruit te consumeren.
 2. Te veel vitamine A: Sommige groene groenten, zoals boerenkool, zijn rijk aan vitamine A. In te grote hoeveelheden kan dit schadelijk zijn voor de foetus. Het is dus belangrijk om te variëren met de ingrediënten in de green juice.
 3. Onbalans in voeding: Terwijl sappen veel voordelen bieden, missen ze vezels die je krijgt van hele groenten en fruit. Vezels zijn cruciaal voor de spijsvertering, vooral tijdens de zwangerschap.
 4. Suikerinname: Als er veel fruit aan de sapjes wordt toegevoegd, kunnen ze ook een hoog suikergehalte hebben. Een hoge suikerinname kan leiden tot een hoger risico op zwangerschapsdiabetes.

Wat zegt de wetenschap?

Tot nu toe zijn er beperkte wetenschappelijke studies die specifiek kijken naar de effecten van green juices tijdens de zwangerschap. De algemene consensus is echter dat ze veilig kunnen zijn mits met mate geconsumeerd en rekening houdend met bovengenoemde overwegingen.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

De voordelen van groenten en fruit in je dieet tijdens de zwangerschap zijn wel uitgebreid onderzocht. Ze zijn essentieel voor de aanvoer van noodzakelijke voedingsstoffen en het minimaliseren van het risico op geboorteafwijkingen.

Hoe kun je green juices veilig integreren in je zwangerschapsdieet?

 1. Kies voor gepasteuriseerde producten: Als je kiest voor kant-en-klare sappen, zorg er dan voor dat ze gepasteuriseerd zijn om het risico op schadelijke bacteriën te vermijden.
 2. Beperk de inname van groenten met een hoog vitamine A-gehalte: Varieer je ingrediënten en zorg voor een evenwichtige samenstelling.
 3. Vermijd te veel fruit: Om een hoge suikerinname te voorkomen, beperk je de hoeveelheid fruit in je sapjes.
 4. Integreer vezels: Overweeg om wat van de pulp die bij het juicen is verwijderd terug te voegen aan je drankje, of consumeer andere vezelrijke voedingsmiddelen gedurende de dag.

Samenvatting

Green juices kunnen een aanvulling zijn op het dieet van een zwangere vrouw, mits met zorg geconsumeerd. Ze bieden een rijke bron van voedingsstoffen die gunstig zijn voor zowel moeder als baby. Het is echter essentieel om bewust te zijn van de potentiële zorgen en om ze in balans te brengen met een gevarieerd en voedzaam dieet.

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten zou eten, kan je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende anti-oxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen. De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3kg rauwe groenten te eten per dag. Het is enorm veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een halfuur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen. Zorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen. De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren.

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen. Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken. En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>