Is green juice geschikt voor kinderen?

Voor velen van ons is het dagelijks drinken van een groen sapje een vast ritueel geworden. Het is een snelle manier om onze dosis vitamines en mineralen binnen te krijgen. Maar is green juice ook geschikt voor onze kinderen?

Duik met me mee in deze blog en ontdek het antwoord op deze prangende vraag.

Wat is green juice precies?

Voordat we deze vraag kunnen beantwoorden, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat green juice precies is. Green juice is een sap dat voornamelijk is gemaakt van groene groenten zoals spinazie, boerenkool, komkommer, selderij en andere groenten. Vaak worden er ook vruchten aan toegevoegd zoals appels, peren of citroenen voor extra smaak en zoetheid.

Welke voedingsstoffen zitten er in green juice?

Groene groentesappen zijn rijk aan verschillende vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, K, E, ijzer, magnesium en foliumzuur. Daarnaast bevatten ze ook antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Waarom overwegen ouders green juice voor hun kinderen?

Veel ouders hebben moeite om hun kinderen voldoende groenten te laten eten. Een sapje kan een gemakkelijke manier zijn om toch wat extra vitamines en mineralen binnen te krijgen. Bovendien kan het leuk zijn voor kinderen om zo’n felgekleurd drankje te drinken, zeker als het op een leuke manier wordt gepresenteerd.

Zijn er risico’s verbonden aan het geven van green juice aan kinderen?

Hoewel green juice veel gezonde voedingsstoffen bevat, zijn er enkele overwegingen waar ouders rekening mee moeten houden:

 1. Suiker: Als er fruit aan het sap is toegevoegd, kan de suikerinhoud aanzienlijk zijn. Te veel suiker kan leiden tot gewichtstoename, tandbederf en andere gezondheidsproblemen.
 2. Vezels: Bij het juicen gaan veel vezels verloren die je wel krijgt wanneer je de groenten en fruit in hun geheel eet. Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering.
 3. Calorieën: Ook al is het sap afkomstig van groenten en fruit, het kan nog steeds aardig wat calorieën bevatten, wat iets is om rekening mee te houden, vooral als je kind al een uitgebalanceerd dieet heeft.
 4. Kosten: Het maken van verse sappen kan duur zijn, vooral als je biologische producten gebruikt.
 5. Bacteriën: Rauwe sappen kunnen bacteriën bevatten die ziektes kunnen veroorzaken, vooral als ze niet snel na bereiding worden geconsumeerd.

Hoeveel green juice moeten kinderen drinken?

Als je besluit om je kind green juice te geven, is het belangrijk om de portiegrootte te beperken. Een klein glas van ongeveer 150 ml per dag zou voldoende moeten zijn. Het is ook een goed idee om de juice te verdunnen met water, vooral als er fruit in zit, om de suikerinname te verminderen.

Hoe introduceer je green juice aan je kind?

 1. Start klein: Begin met een klein glas en kijk hoe je kind erop reageert.
 2. Maak het leuk: Gebruik leuke rietjes of bekers om het aantrekkelijker te maken.
 3. Mix met fruit: Begin met een hogere verhouding fruit tot groenten en verander dit langzaam naarmate je kind gewend raakt aan de smaak.

Alternatieven voor green juice

Als je je zorgen maakt over de suikerinname of het gebrek aan vezels in green juice, zijn er andere manieren om je kinderen gezonde groenten en fruit te laten eten. Denk aan smoothies, waarbij het hele fruit of de groente wordt gebruikt, of simpelweg aan het aanmoedigen van het eten van hele groenten en fruit.

jongen eet broccoli groente green juice

Wat zeggen experts over green juice voor kinderen?

Deskundigen zijn verdeeld over het geven van green juice aan kinderen. Veel voedingsdeskundigen benadrukken het belang van het eten van hele groenten en fruit boven het drinken ervan in sapvorm.

 1. Biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen: Het is waar dat sappen een geconcentreerde bron van vitamines en mineralen kunnen zijn. Echter, het consumeren van het gehele fruit of de groente zorgt ervoor dat je kind ook vezels en andere essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.
 2. Tandbederf: Er zijn ook zorgen over het effect van sappen op het gebit van kinderen. Zelfs natuurlijke suikers uit fruit kunnen bijdragen aan tandbederf, vooral als kinderen vaak sappen drinken en hun mond langere tijd in contact komt met deze suikers.
 3. Afhankelijkheid van vloeistoffen: Als kinderen te vaak naar sappen grijpen als hun primaire bron van groenten en fruit, kunnen ze misschien minder geneigd zijn om hele groenten en fruit te eten, wat een meer gebalanceerde inname van voedingsstoffen biedt.

Zijn er voordelen aan het zelf maken van green juice?

Als je ervoor kiest om green juice aan je kind te geven, overweeg dan om het zelf thuis te maken. Hier zijn enkele redenen waarom:

 1. Controle over ingrediënten: Je hebt volledige controle over wat er in het sap gaat. Dit betekent dat je kunt kiezen voor biologische producten, de hoeveelheid fruit kunt verminderen of bepaalde ingrediënten kunt vermijden waar je kind gevoelig voor kan zijn.
 2. Versheid: Zelfgemaakte sappen zijn over het algemeen verser dan die je kant-en-klaar in de winkel koopt. Dit betekent dat ze waarschijnlijk meer voedingsstoffen bevatten en minder risico lopen op bacteriële besmetting als ze meteen worden geconsumeerd.
 3. Minder conserveringsmiddelen en toevoegingen: Door zelf te juicen, vermijd je de toevoegingen en conserveringsmiddelen die soms in commerciële sappen kunnen zitten.

Wat is het eindoordeel?

De beslissing om je kind green juice te geven hangt echt af van het individuele kind en de voorkeuren van het gezin. Er zijn zeker voordelen aan verbonden, maar ook potentiële nadelen. Zoals met alles, is het belangrijk om te streven naar een evenwichtige benadering. Als green juice een manier is om je kind meer groenten te laten consumeren, is dat geweldig, maar het mag niet de enige bron van groenten en fruit zijn. Zorg altijd voor een gevarieerd en evenwichtig dieet voor je kind.

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten zou eten, kan je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende anti-oxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen. De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3kg rauwe groenten te eten per dag. Het is enorm veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een halfuur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen. Zorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen. De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren.

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen. Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken. En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>