Is collageen geschikt voor alle leeftijden?

Collageen is een lichaamseigen eiwit en een populair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen. Maar is collageen daadwerkelijk geschikt voor iedereen, ongeacht hun leeftijd?

In deze blog duiken we dieper in de rol van collageen in het lichaam en de effecten van collageensupplementen.

Wat is collageen eigenlijk?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam¹. Het vormt de basis van bindweefsel in de huid, botten, pezen, ligamenten en vele andere lichaamsweefsels. Als je het zou vergelijken met de bouw van een huis, dan is collageen de ‘steen’ die de structuur van onze huid en botten vormt.

Waarom neemt de hoeveelheid collageen af naarmate we ouder worden?

Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam af. Dit leidt tot rimpels, slappere huid, zwakkere botten en andere tekenen van veroudering². Blootstelling aan factoren zoals UV-straling, roken en een ongezond dieet kan dit proces versnellen.

Kunnen kinderen en tieners baat hebben bij collageen?

Hoewel het verlies van collageen vooral een probleem is voor ouderen, vragen veel ouders zich af of collageen ook voordelen kan hebben voor kinderen en tieners. Over het algemeen hebben jonge mensen van nature al een hoge collageenproductie. Daarom is het voor hen meestal niet nodig om collageensupplementen te gebruiken voor de gezondheid van de huid. Echter, voor kinderen met bepaalde gezondheidsaandoeningen of verwondingen, kan extra collageeninname voordelen bieden. Het is altijd raadzaam om met een arts te overleggen voordat je supplementen aan jonge mensen geeft.

Wat zijn de voordelen van collageen voor volwassenen?

De voordelen van collageen voor volwassenen zijn talrijk:

  1. Huidgezondheid: Collageen helpt de huid stevig en elastisch te blijven. Het gebruik van collageensupplementen kan helpen de tekenen van huidveroudering te verminderen³.
  2. Botgezondheid: Collageen speelt een cruciale rol in de sterkte van onze botten. Een afname van collageen kan leiden tot botverlies en een verhoogd risico op breuken.
  3. Haar en Nagels: Collageen is ook gunstig voor de gezondheid van haar en nagels, en kan helpen om haaruitval te verminderen en nagels te versterken.

Hoe zit het met ouderen?

Voor ouderen kan collageen bijzonder voordelig zijn. Aangezien de natuurlijke productie van collageen vermindert met de leeftijd, kunnen collageensupplementen helpen om deze afname te compenseren en de gezondheid van huid, botten en andere weefsels te ondersteunen.

gewrichten botten supplement

Collageen supplementen: zijn ze het waard?

Collageensupplementen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder poeders, pillen en drankjes. Maar zijn ze echt effectief?

Uit onderzoeken blijkt dat collageensupplementen de huidhydratatie kunnen verbeteren, rimpels kunnen verminderen en de dichtheid van de huid kunnen verhogen. Bovendien hebben sommige studies aangetoond dat collageensupplementen de botdichtheid kunnen verbeteren en de gezondheid van gewrichten kunnen ondersteunen.

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Hoe integreer je collageensupplementen in je dagelijkse routine?

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het opnemen van collageen in hun dagelijkse regime, kan het overweldigend zijn om te beslissen waar te beginnen. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

  1. Kies het juiste product: Zoals eerder vermeld, is hydrolyseerd collageen een populaire keuze omdat het gemakkelijk wordt opgenomen. Lees altijd het etiket om te zorgen voor pure ingrediënten zonder toevoegingen of vulstoffen.
  2. Bepaal je dosering: Hoewel er geen vastgestelde standaarddosering is, beginnen veel mensen met een dagelijkse dosis van 10-20 gram. Raadpleeg echter altijd een gezondheidsprofessional voor persoonlijk advies.
  3. Incorporeren in maaltijden: Collageenpoeders zijn veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden gemengd in smoothies, sappen, soepen of zelfs koffie en thee.
  4. Wees geduldig: Verwacht niet onmiddellijk resultaten. Voor sommigen kan het enkele weken tot maanden duren voordat de voordelen van collageen merkbaar zijn.

De toekomst van collageen

Naarmate het onderzoek naar collageen blijft groeien, worden we ons steeds meer bewust van de veelzijdige voordelen ervan. Er zijn ook spannende ontwikkelingen op het gebied van collageen in de wereld van voeding en huidverzorging, met nieuwe producten en toepassingen die voortdurend op de markt komen.

Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de mogelijke voordelen van collageen voor de hersengezondheid en de preventie van neurodegeneratieve aandoeningen. Andere studies kijken naar de effecten van collageen op de darmgezondheid en de mogelijke voordelen voor mensen met spijsverteringsstoornissen.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Bronnen:

1: Maynes, R. (Ed.). (2012). Structure and function of collagen types. Elsevier.
https://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=bH_9CLDLtkQC&oi=fnd&pg=PP1&dq=Collagen&ots=Rp992l9qq2&sig=EHlijJ6BEBtt7vJmuo3M1f_Quug&redir_esc=y#v=onepage&q=Collagen&f=false

2: Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9. doi: 10.1159/000355523. Epub 2013 Dec 24. PMID: 24401291. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24401291/

3: im DU, Chung HC, Choi J, Sakai Y, Lee BY. Oral Intake of Low-Molecular-Weight Collagen Peptide Improves Hydration, Elasticity, and Wrinkling in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2018;10(7).  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29949889/

4: König D, Oesser S, Scharla S, Zdzieblik D, Gollhofer A. Specific Collagen Peptides Improve Bone Mineral Density and Bone Markers in Postmenopausal Women-A Randomized Controlled Study. Nutrients. 2018 Jan 16;10(1):97. doi: 10.3390/nu10010097. PMID: 29337906; PMCID: PMC5793325. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5793325/

5: Hexsel, D., Zague, V., Schunck, M., Siega, C., Camozzato, F. O., & Oesser, S. (2017). Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides improves nail growth and reduces symptoms of brittle nails. Journal of cosmetic dermatology, 16(4), 520-526. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.12393

Deel desgewenst dit artikel

>