Hoeveel Afval Zit Er In Jouw Lichaam Gevangen?

Hoeveel afval (poep) zit er op een bepaald moment in het menselijk lichaam? Veel meer dan je waarschijnlijk denkt. Afhankelijk van je lengte, leeftijd en dieet zou je ongeveer 2 tot 10 kilo ontlasting in je darmen kunnen dragen.

Dat is geen mooie foto.

Het stinkende afval dat zich opstapelt in jouw darmen kan jouw spijsvertering ernstig schaden.

De symptomen van een slechte gezondheid van de spijsvertering zijn onder meer:

 • Maagklachten
 • Maagzuur
 • Overmatig gas
 • Constipatie
 • Diarree
 • Prikkelbare darmsyndroom
 • Slapeloosheid
 • Stemmingswisselingen
 • Huid condities
 • Allergieën
 • Snelle gewichtstoename

Het Zorginstituut Nederland meldt dat maar liefst 490.000 Nederlanders en Vlamingen lijden aan deze en andere symptomen van slechte spijsvertering.

16.520 Nederlanders/Vlamingen sterven elk jaar aan spijsverteringsgerelateerde ziekten.

Slechte spijsvertering is veel meer dan een probleem in het Westen. Het is een epidemie.

Je moet begrijpen WAAROM miljoenen mensen 10 kilo (of meer) uitwerpselen in hun spijsverteringssysteem meenemen.

En wat JIJ kunt doen om je gezondheid te beschermen …

Waarom jij ook 10 kilo poep in je lichaam zou kunnen hebben

Eet je het standaard Westerse dieet van bewerkt voedsel? Dan is het praktisch gegarandeerd dat je rondloopt met ongewenste kilo’s poep.

Bewerkte voedingsmiddelen worden gemaakt van geraffineerde ingrediënten en toegevoegde stoffen zoals zout, suiker, fructose-glucosestroop en kunstmatige kleuren en conserveringsmiddelen.

Enkele van de meest voorkomende bewerkte voedingsmiddelen zijn frisdrank, magnetronmaaltijden, ontbijtgranen, lunchvlees, fastfood, brood, chips, crackers, koekjes en snoep.

Veel van deze voedingsmiddelen worden op de markt gebracht als gezond. En als gevolg hiervan eten we KILO´S bewerkt voedsel.

Een studie uit 2016, gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Open, concludeerde dat de gemiddelde Nederlander/Vlaminger 57,9% van zijn dagelijkse calorieën haalt uit ‘ultra-bewerkt eten’. [1]

bewerkte voedingsmiddelen niet gezond voor je darmflora

Deze ultra-bewerkte voedingsmiddelen zijn het allerergst: pepsi en cola, vette hamburgers en frietjes, pizza, gefrituurde kip, zoete drankjes.

Ze zitten vol kunstmatige ingrediënten. Moeilijk uit te spreken chemische stoffen zoals pyridoxinehydrochloride, sucralose en dikaliumfosfaat.

Ze hebben weinig vezels. Dus zitten ze dagen in je buik. Weken. En kunnen leiden tot ernstige constipatie.

Deze ultrabewerkte voedingsmiddelen worden niet in de natuur gevonden. Ze zijn gekookt in laboratoria die gerund worden door mega-rijke voedselbedrijven.

En ze remmen het natuurlijke vermogen van jouw lichaam om afval te verteren en te elimineren.

En we vinden deze voedingsmiddelen geweldig in het Westen!

Geen wonder dat de gemiddelde mens 10 kilo poep in hun darmen heeft!

Je lichaam kan dit ultrabewerkte voedsel niet goed verteren en elimineren.

Dientengevolge komen ze vast te zitten in jouw darmkanaal in de vorm van oude, rotte ontlasting en slijm.

En als je ingewanden volgepropt zijn met rotte uitwerpselen, groeit je buik als een ballon.

Je voelt je vermoeid. Altijd moe.

Je lijkt alle kleine bacteriën te vangen die rond school of het kantoor vliegen.

En je gezondheid is ernstig aangetast.

Tenzij je er iets aan doet …

Het stille probleem binnenin je

De darmen zijn een lange buis die van de maag naar de anus loopt en omvat de dunne darm, de dikke darm (colon) en het rectum.

Je lichaam absorbeert de meeste voedingsstoffen in de darmen.

De dunne darm is ongeveer 5 meter lang en ongeveer een centimeter in diameter. Het is verantwoordelijk voor het opnemen van voedingsstoffen uit de dingen die je eet en drinkt.

De dikke darm is ongeveer net zo lang als jij bent. En het is ongeveer net zo dik als je pols. De dikke darm absorbeert water uit afval. Dit creëert uitwerpselen.

Voor elke 30cm dikke darm kan het lichaam tussen de 2 en 5 kilo ontlasting opslaan.

Dus als je iets langer bent dan 1,5m zou je gemakkelijk 12 kilo poep in je dikke darm kunnen hebben. En die schatting is aan de conservatieve kant!

De darmen kunnen een grote hoeveelheid gedeeltelijk verteerde, rottende stoffen opslaan. Sommige darmen hebben, na autopsie, tot 20 kilo gewogen en zijn tot een diameter van 30cm opgezwollen met alleen een potlooddun-kanaal waar de ontlasting doorheen kon bewegen.

Die 20 kilo was te wijten aan aangekoekte lagen van ingelegd slijm, gemengd met ontlasting, bizar lijkend op gehard, zwartachtig groen vrachtwagenbandrubber of een oud stuk gedroogde ongelooide huid.

Artsen noemen dit giftige afval “mucoïde plaque”. Ik overwoog er hier een foto van te plaatsen, maar eerlijk gezegd zijn de afbeeldingen te grafisch.

En ik wil je niet afschrikken. Het zou namelijk jammer zijn als je het volgende spannende gezondheidsnieuws zou missen …

4 Geweldige voordelen van een goede spijsverteringsgezondheid

Wanneer je opgesloten ontlasting uit je darmen spoelt, verbetert je spijsvertering.
En als je spijsvertering verbetert, krijg je een betere gezondheid, van top tot teen.

Je energie stijgt. Je vecht met succes tegen verkoudheid en griep. Het is makkelijker om vet te verbranden en kilo’s kwijt te raken.

Je ervaart deze gezondheidsvoordelen (en meer) omdat je spijsvertering verantwoordelijk is voor:

1. Absorptie van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen 

spijsverteringsgezondheid gezonde voeding

Al je opname van vitamines, mineralen en voedingsstoffen vindt plaats in de darmen.

Als jouw darmen belast zijn met 10 kilo giftig afval, kun je de voedingsstoffen die je nodig hebt niet opnemen uit het voedsel dat je eet.

En dit zal je moe laten voelen en je loopt risico op ziekte.

En dat is niet alles…

Onderzoek wijst uit dat slechte darmgezondheid een belangrijke factor kan zijn voor obesitas. [2]

Als je probeert af te vallen, is het essentieel dat je rotte ontlasting uit je dikke darm verwijdert.

Dit zal snel leiden tot gewichtsverlies en een plattere buik. En het zal jouw spijsvertering verbeteren, waardoor gewichtsverlies gemakkelijker en effectiever wordt.

2. Metabolisme

spijsverteringsgezondheid metabolisme boosten

Heb je last van langzame of geen metabolisme? Vind je het moeilijk om af te vallen? Heb je in het verleden dieet en lichaamsbeweging geprobeerd, maar raak je nog steeds geen ongewenste kilo’s kwijt?

Geef je darmen de schuld.

Wetenschappers zijn er nu van overtuigd dat de goede bacteriën die in je darm leven invloed hebben op je metabolisme en het vermogen van je lichaam om af te vallen. [3]

Deze goede bacteriën, bekend als “probiotica”, moeten in een schone, gezonde omgeving leven. Geen giftig moeras gevuld met kilo’s rot, onverteerd voedsel.

Spoel de opgesloten poep uit je spijsvertering. En jouw goede bacteriën zullen jouw stofwisseling activeren en de natuurlijke vetverbrandende vermogens van jouw lichaam herstellen.

3. Bescherming tegen ziekte

spijsverteringsgezondheid vrouw in bed

Nieuw onderzoek suggereert dat maar liefst 80% van de immuuncellen van jouw lichaam zich in het spijsverteringsstelsel bevinden! [4]

Je hoeft me niet te vertellen dat ontlasting vol vervelende beestjes, bacteriën en ziekteverwekkers zit.

Als je 10 kilo poep in je buik hebt zitten, denk je dan dat je er gezond uit zult zien en je goed vult voelen? Onmogelijk.

Vind je dat je vaker dan normaal ziek wordt? Heb je last van allergieën? Heb je het gevoel dat je gezondheid langzaam achteruit gaat?

Dit zijn allemaal tekenen dat jouw spijsverteringstoestand is aangetast. En je moet snel handelen om de giftige ontlasting te spoelen die je van binnenuit vergiftigt. Ik zal je binnen een seconde laten zien hoe je dat doet …

4. Emotioneel welzijn

We willen ons allemaal gelukkig voelen en het leven ten volle leven.

Door je spijsvertering te ontdoen van schadelijk afval, zul je je geweldig voelen! Dat komt omdat 90% van de serotonine van het lichaam wordt gemaakt in het spijsverteringsstelsel. [5]

Serotonine is een neurotransmitter die bekend staat als het ‘gelukkige hormoon’. Het beïnvloedt hoe gelukkig en ontspannen je je voelt. Als je spijsverteringsstelsel giftig en ongezond is, krijg je geen voldoende serotoninegehalte.

En onvoldoende serotonineniveaus worden in verband gebracht met stemmingswisselingen, stress en depressie.

Verwijder het vervelende afval uit jouw spijsverteringsstelsel. Je zult versteld staan ​​hoe veel gelukkiger je je voelt!

De voordelen van een gezond spijsverteringsstelsel zijn verbluffend.

Maar als je 10 kilo giftige ontlasting hebt opgeslagen in jouw dikke darm, kun je niet genieten van deze voordelen voor de gezondheid zoals je verdient.

Je loopt zelfs dingen mis …

Velen lijden, onnodig

Gewone mannen en vrouwen, die allemaal worden bedrogen omdat het zogenaamde ‘gezonde’ voedsel dat ze eten allesbehalve gezond is.

De mega-rijke voedselbedrijven laden onze borden met hun ultra-bewerkte rommel en beloven: “Val aan! Het is goed voor je! “Maar zoveel van deze voedingsmiddelen rotten dagenlang in onze darm. Weken. Zelfs langer.

Deze voedingsmiddelen etteren en ontleden in onze dikke darm. Totdat we worden belast met 10 kilo giftige ontlasting, gevangen in ons lichaam. Het schaadt onze spijsvertering.

En laat ons lijden aan obstipatie, gas, opgeblazen gevoel, gewichtstoename, brandend maagzuur, prikkelbare darmsyndroom, acne, vermoeidheid, depressie en tal van andere gezondheidsproblemen.

Laat je niet beroven van je kostbare gezondheid!

Spoel giftige ontlasting uit je lichaam … Pijnloos … Permanent!

Zou jij een van de personen kunnen zijn met 2 kilo, 5 kilo, 10 kilo of meer rottende poep die in je dikke darm zit, je van binnenuit vergiftigt en het kostbare geschenk van gezondheid steelt?

Doe deze korte Darm-Gezondheid-Quiz en ontdek:

 • Heb je regelmatig last van constipatie?
 • Ervaar je gas, opgeblazen gevoel of indigestie na de maaltijd?
 • Ben je een vrouw? (Vrouwen hebben drie keer zoveel kans op obstipatie als mannen)
 • Heb je in de afgelopen 14 dagen minstens één keer fastfood gegeten?
 • Voel je je soms vervallen en uitgeput zonder goede reden?
 • Heb je last van allergieën of astma?
 • Is gewichtsverlies moeilijk voor jou, zelfs met een dieet en lichaamsbeweging?
 • Heb je een gezwollen “zwanger-ogende” maag?
 • Heb je de afgelopen 3 maanden een laxeermiddel gebruikt?
 • Beschouw je jezelf als ruimdenkend en gezondheidsbewust?

Kun je eerlijk “Ja” antwoorden op twee of meer van die vragen? Je kunt het je gewoon niet veroorloven de WAARSCHUWINGSTEKENS die je lichaam je nu geeft te negeren.

Ontdek hoe je jezelf kunt ontdoen van de opgesloten ontlasting waardoor je ziek wordt … hoe je je spijsvertering kunt herstellen tot een goede gezondheid … hoe je snel je dikke, opgeblazen buik kunt kwijtraken … en het eerste ding dat je MOET DOEN als je serieus bent over een stralende gezondheid!

Ik begrijp dat dit voor veel mensen een gênant onderwerp kan zijn. Maar het vermogen van jouw lichaam om afval snel en correct te elimineren – POEP – is van cruciaal belang voor jouw gezondheid. Het is de gouden sleutel om je best te voelen en te voelen. Tegenwoordig lijden vele mensen stilletjes aan een slechte gezondheid van de spijsvertering.

Ze realiseren zich niet dat rottende uitwerpselen in hun dikke darm hun snelle gewichtstoename, gas, opgeblazen gevoel, vermoeidheid, obstipatie en andere symptomen kunnen verklaren.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

 1. http://bmjopen.bmj.com/content/6/3/e009892
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3601187/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK154098/
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10564096
 5. http://www.caltech.edu/news/microbes-help-produce-serotonin-gut-46495
>