Hoe kan ik mijn collageenproductie natuurlijk stimuleren?

Collageen is een belangrijk eiwit dat van nature in het lichaam aanwezig is. Het zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van de huid en speelt ook een rol bij het gezond houden van gewrichten, botten, haren en nagels. Met het ouder worden neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels, slappe huid en andere tekenen van veroudering.

Maar geen zorgen! Er zijn natuurlijke manieren om de collageenproductie te stimuleren.

Wat is collageen precies?

Collageen is een eiwit dat meer dan 30% van de totale proteïne in ons lichaam uitmaakt. (1) Het vormt een matrix die onze huid, botten, pezen, gewrichten en veel andere weefsels ondersteunt. Het is als de ‘lijm’ die alles bij elkaar houdt.

Welke voedingsmiddelen stimuleren de collageenproductie?

Een gebalanceerd dieet is essentieel voor de natuurlijke productie van collageen. Sommige voedingsmiddelen zijn bijzonder effectief:

 1. Bottenbouillon: Dit is een rijke bron van collageen. Regelmatig consumeren kan helpen de collageenvoorraden in het lichaam aan te vullen.
 2. Vette vis: Zoals zalm, makreel en tonijn zijn rijk aan omega-3 vetzuren die de huid hydrateren en collageenproductie bevorderen.
 3. Bessen: Aardbeien, frambozen, bosbessen en bramen bevatten antioxidanten die vrije radicalen bestrijden, welke collageen kunnen afbreken.
 4. Groene bladgroenten: Spinazie, boerenkool en snijbiet zijn rijk aan vitamine C, een essentieel ingrediënt voor de productie van collageen.
 5. Knoflook: Bevat zwavel, een noodzakelijk element voor collageenvorming.

maak je eigen bottenbouillon

Kunnen supplementen helpen bij het stimuleren van collageen?

Collageen supplementen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en met een goede reden. Deze supplementen bevatten gehydrolyseerd collageen,dat gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige inname van collageen supplementen de elasticiteit van de huid kan verbeteren, gewrichtspijn kan verminderen en de gezondheid van haar en nagels kan bevorderen.

De voordelen van collageen supplementen:

 • Gemakkelijk opneembaar: Ze worden snel opgenomen en gaan rechtstreeks naar het gebied waar ze het meest nodig zijn.
 • Diversiteit aan aminozuren: Ze bevatten een breed scala aan aminozuren die gunstig zijn voor de algehele gezondheid.
 • Consequent en geconcentreerd: Ze bieden een consistente dosis collageen, in tegenstelling tot voedingsmiddelen die variabele hoeveelheden kunnen bevatten.

Welke externe factoren beïnvloeden de collageenproductie?

Het is niet alleen wat je eet of inneemt, maar ook externe factoren spelen een rol:

 1. Zonlicht: Overmatige blootstelling aan de zon kan collageen afbreken en de productie ervan verminderen.
 2. Roken: Roken vermindert de collageenproductie in het lichaam en veroorzaakt vroegtijdige veroudering.
 3. Suiker: Een hoge suikerinname kan de collageenvezels beschadigen.

Hoe kunnen huidverzorgingsroutines de collageenproductie stimuleren?

De juiste huidverzorgingsroutine kan wonderen doen:

 1. Vitamine C serums: Deze serums kunnen de collageenproductie stimuleren en de huid een jeugdige gloed geven.
 2. Exfoliëren: Het regelmatig verwijderen van dode huidcellen kan de collageenproductie stimuleren.
 3. Microneedling: Een procedure die kleine verwondingen aan de huid veroorzaakt om de collageenproductie te stimuleren als reactie op het genezingsproces.

Wat is het belang van lichaamsbeweging voor collageen?

Lichaamsbeweging, vooral krachttraining, stimuleert de productie van collageen door de spieren en de huid te versterken. Dit kan de huid er strakker en jeugdiger uit laten zien. (2)

Hoe speelt hydratatie een rol bij de collageenproductie?

Water is een essentieel onderdeel van onze lichaamsfuncties, en de gezondheid van de huid is hierop geen uitzondering. Wanneer we goed gehydrateerd zijn, blijft onze huid elastisch, vol en jeugdig.

 1. Hydratatie van binnenuit: Het dagelijks drinken van voldoende water helpt om de huidcellen gehydrateerd te houden. Een goed gehydrateerde huid kan efficiënter collageen produceren.
 2. Externe hydratatie: Het gebruik van hydraterende crèmes en serums kan helpen het vocht in de huid te verzegelen, waardoor het oppervlak soepeler en voller aanvoelt.

Hoe werken antioxidanten samen met collageen?

Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen neutraliseren. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die de huidcellen en collageenvezels kunnen beschadigen.

 1. Voedingsbronnen van antioxidanten: Groenten en fruit zoals tomaten, paprika’s, bosbessen en noten zijn rijk aan antioxidanten. Door deze regelmatig te consumeren, kan men de schade door vrije radicalen verminderen en de collageenproductie stimuleren.
 2. Antioxidant serums: Producten zoals vitamine E en vitamine C serums helpen de huid te beschermen tegen oxidatieve stress en bevorderen tegelijkertijd de collageensynthese.

Is slaap echt de sleutel tot meer collageen?

slaap collageen

We noemen het niet voor niets ‘schoonheidsslaapje’. Tijdens de slaap gaat het lichaam in herstelmodus.

 1. Celregeneratie: Gedurende de nacht werken de cellen overuren om schade te herstellen. Collageenproductie piekt tijdens deze regeneratieve cycli.
 2. Minder stresshormonen: Een goede nachtrust vermindert de productie van het stresshormoon cortisol. Verhoogde cortisolniveaus kunnen leiden tot afbraak van collageen, dus een vermindering ervan is gunstig voor een gezonde collageenproductie.

Hoe kan ik milieu-invloeden beperken?

Milieufactoren, zoals vervuiling en extreme temperaturen, kunnen de collageenproductie negatief beïnvloeden.

 1. Bescherming tegen de zon: Draag altijd zonnebrandcrème, ook op bewolkte dagen. Uv-stralen kunnen collageen afbreken.
 2. Vermijd vervuiling: Als je in een stedelijk gebied woont, overweeg dan om een luchtzuiveraar te gebruiken en reinig je gezicht grondig aan het eind van de dag.
 3. Bescherm tegen extreme kou: Kou kan de huid uitdrogen en de collageenproductie belemmeren. Gebruik hydraterende crèmes en bescherm de huid tegen koude wind en temperaturen.

Het stimuleren van collageenproductie is een combinatie van interne en externe zorg. Door een holistische benadering te volgen en rekening te houden met voeding, levensstijl en huidverzorging, kan men een gezonde, jeugdige huid behouden en de natuurlijke schoonheid van binnenuit laten stralen.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties:

(1) Saladin KS, Sullivan SJ, Gan CA. Human anatomy. Fifth edition. New York, NY: MHE; 2017. 737
(2) Kristine L. ClarkDepartment of Nutrition and Sports Nutrition for AthleticsPenn State University University Park, PAUSA

>