Hoe Gebruik Je Baking Soda Voor Indigestie En Vijf Tips

In een bed stappen met schone lakens na een lange dag, dineren bij kaarslicht met je partner, de geur van vers gemaaid gras op een zaterdagochtend … dit zijn allemaal eenvoudige geneugtes.
In een wereld van complexiteit, kan simpel heel aantrekkelijk zijn. We houden van eenvoudige geneugten, eenvoudige oplossingen en een eenvoudig leven.
Misschien is dit de reden dat we graag huismiddeltjes gebruiken. Zelfs problemen die allesbehalve eenvoudig lijken – zoals indigestie – kunnen vaak worden aangepakt met producten die we dichtbij hebben.

Ook bekend als dyspepsie, indigestie kan zorgen voor ongemak of pijn in de bovenbuik. Het kan zichzelf vertonen als een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, misselijkheid en oprispingen.

De gebruikelijke verdachten die het vaakst de schuld hebben voor indigestie zijn:

 • Slechte eetkeuzes (vetrijk eten, te veel eten, te snel eten)
 • Spanning
 • Te veel alcohol
 • Te veel cafeïnehoudende dranken
 • Roken
 • Inname van medicijnen die de darm kunnen irriteren (met name niet-steroïde of ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen of aspirine.)

Simpele oplossingen voor indigestie

Hier zijn zes eenvoudige tips om indigestie te verminderen. Een aantal hiervan kun je misschien al in huis hebben of zijn op zijn ergst gemakkelijk te verkrijgen. Ze hebben allemaal te maken met natuurlijke ingrediënten.

1) Zuiveringszout (Baking soda) – Kracht in een kleine doos

indigestie en baking sodaNatriumbicarbonaat, beter bekend als baking soda, is een krachtpatser van eenvoudige oplossingen. Dit huismiddeltje kan slechte geurtjes, insectenbeten en -steken, mondhygiëne en een gestoorde maag kalmeren.

Interessant is dat sommige onderzoeken zelfs aangeven dat het de resultaten van de chemotherapiebehandeling positief kan beïnvloeden. (1)

Als je terugkerende indigestie hebt, is het verstandig om jouw arts te raadplegen, omdat dit een aanwijzing kan zijn voor een ernstigere aandoening. Als je echter af en toe last hebt van maagklachten, kan baking soda helpen.

De truc ligt in het vermogen om de pH van jouw maag te beïnvloeden. Zuiveringszout is een alkalische stof. Wanneer het zich vermengt met het zuur in jouw maag, verandert dit de pH-waarde, wat het rustgevende effect veroorzaakt.

Hoe te gebruiken

Volwassenen nemen een halve theelepel in een glas water. Neem niet meer dan 4 doses op één dag in. Als de symptomen langer dan een week aanhouden, raadpleeg dan een arts. (2)

Zoals bij alle huismiddeltjes, is het belangrijk om niet meer te nemen dan de aanbevolen hoeveelheid, of je kunt last krijgen van negatieve bijwerkingen. Als je medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat je de baking soda enkele uren na jouw gebruikelijke medicijnen neemt, zodat deze de absorptie niet verstoren. En raadpleeg altijd eerst jouw arts.

2) Kaneel – kostbaarder dan zilver

kaneel poeder stokjes indigestieOoit (eerste eeuw na Christus) was dit kleine bruine kruid meer waard dan zilver vanwege de grote vraag en het lage aanbod. Nu is het in de meeste keukens gewoon aanwezig.

Afgeleid van de binnenste bast van een groenblijvende boom, heeft kaneel een lange geschiedenis van medicinale toepassingen en als een gemeenschappelijk culinair ingrediënt.

Therapeutische eigenschappen van deze zoete specerij omvatten: (3)

 

 • Antioxidant – gaat de schadelijke effecten van oxidatie op weefsels tegen
 • Antimicrobieel – remt de groei van micro-organismen
 • Ontstekingsremmend – vermindert bepaalde tekenen van zwelling, pijn, gevoeligheid, koorts
 • Antikanker – kan een rol spelen bij het remmen van de groei van kankerachtige tumoren
 • Antischimmel en antibacterieel – kan helpen bij infecties en verkoudheid
 • Anticholesterol – gunstig voor uw bloedlipidenprofiel
 • Antidiabetica – verbetert de glucoseopname
 • Kaneel helpt ook om de maag te kalmeren. Het is een windafdrijvend middel, wat betekent dat het een middel is dat gas kan afbreken, waardoor de ongemakkelijke symptomen van winderigheid worden verlicht.

Het bevat ook catechines, een stof die misselijkheid helpt verlichten. Bovendien breekt de olie uit de kaneelschors vetten af ​​tijdens het spijsverteringsproces, waardoor de spijsvertering wordt versneld.

Het is ook belangrijk om op te merken dat het de groei van Helicobacter pylori remt, (4) een lastige bacterie die verwoesting in de darm kan veroorzaken. In feite is het de nummer één oorzaak van zweren.

Hoe te gebruiken

Zoals met elke specerij is kaneel het beste als het vers is. Maak eens een thee met 1 theelepel kaneel in een kopje water. Drink 2 – 3 keer per dag tussen de maaltijden wanneer je maagklachten voelt opkomen. Je kunt een theelepel honing toevoegen voor een betere smaak. Strooi kaneel op havermout of yoghurt voor extra smaak en gezondheidsvoordelen.

3) Zoethout – Halts H. Pylori

Een doffe of brandende pijn in de maag, tussen het borstbeen en de navel, kan een teken zijn van een maagzweer. Zoals eerder vermeld, de belangrijkste dader is Helicobacter pylori. Een studie die in 2013 werd uitgevoerd, vond significant bewijs dat zoethoutwortel een genezend effect had wanneer het werd opgenomen in de behandeling van zweren veroorzaakt door de vervelende bug. (5)

Lijders aan chronische indigestie en maagzuur vinden verlichting van hun symptomen door een zoethoutwortelsupplement te nemen. Tegenwoordig niet echt meer aanwezig in snoep, kun je zoethoutwortel in de vorm van supplementen gemakkelijk verkrijgen bij een reformwinkel of een kruidenwinkel.

Ze zijn over het algemeen goedkoop, zeer goed verdraagbaar en hebben minimale bijwerkingen.

Hoe te gebruiken

Volg de aanwijzingen op de verpakking die je koopt. Gebruik het niet langer dan 6 weken. Raadpleeg jouw arts als je medicijnen gebruikt tegen hoge bloeddruk, nieraandoeningen of diabetes.

4) Basilicum – meer dan alleen een mooi blad

indigestie basilicumHet basilicumblad is vaak te zien bovenop een heerlijk Italiaans gerecht dat bekendstaat als Caprese (een plakje tomaat, plakje mozzarella, basilicum, besprenkeld met olijfolie.) De waarde gaat echter veel verder dan zijn esthetische en smaakvolle eigenschappen.

Net als kaneel is basilicum een ​​windafdrijvend middel en kan het dus helpen bij het verlichten van gasachtige symptomen.

In een onderzoek dat naar kruidenremedies voor symptomen in verband met gastro-intestinale aandoeningen keek, bleek basilicum anti-inflammatoire en antibacteriële activiteiten te hebben. Bovendien verminderde het de zuur- en pepsine-afgifte in de maag. (6)

Er zijn mogelijk meer dan honderd soorten en hybriden van basilicum met verschillende smaken en geneeskrachtige eigenschappen. Voor problemen met de spijsvertering, kijk naar de heilige basilicum en de Thaise basilicum.

Hoe te gebruiken

Zoek naar de plant en / of de zaden die worden verkocht, zodat je het zelf kunt telen en het vers kunt krijgen.

Het uitdrogen van de bladeren en koken in water kan een rustgevende thee maken. Het serveren van de bladeren in een salade of het in een soep doen voegt smaak en gezondheidsvoordelen toe.

5) Komijn – De redding voor IBS (Irritable Bowel Syndrome) of ook wel prikkelbaredarm syndroom

Geen onbekende in de meeste keukens, komijn is een andere veilige, natuurlijke en goedkope manier om periodieke spijsverteringsstoornissen te behandelen. Het hele zaadje kan jouw lichaam helpen bij het verteren van voedsel en het helpt ook bij het verlichten van gasophoping.

Therapeutische effecten van komijn werden geëvalueerd in een onderzoek van patiënten met het Prikkelbare Darmsyndroom (IBS). Symptomen zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid, frequentie van stoelgang en pijn tijdens het elimineren waren significant afgenomen na een behandeling van komijnzaad gedurende 4 weken. (7)

Hoe te gebruiken

Breng een liter water aan de kook en voeg 1 theelepel komijnzaad toe. Laat het mengsel gedurende 20 minuten rusten, zeef en drink het de hele dag door. De zaden kunnen ook worden gebruikt bij het bakken of worden toegevoegd aan pasta’s en salades.

6) Probiotica – Preventief onderhoud

indigestie probiotica vrouw yoghurtDe gezondheidsvoordelen van goede bacteriën – ook wel bekend als probiotica – is een bekend huismiddeltje geworden.

Voedselfabrikanten hebben ons zeer bewust gemaakt van de noodzaak om een ​​dagelijkse dosis van deze behulpzame vrienden binnen te krijgen.

Actieve culturen van een verscheidenheid aan stammen worden toegevoegd aan en / of komen van nature voor in voedingsmiddelen zoals:

 • Yoghurt
 • Kefir
 • Zuurkool
 • Miso Soep
 • Tempeh (een graan gemaakt van sojabonen)
 • Kimchi (Aziatische vorm van zuurkool met zuursel)
 • Kombucha-thee (gefermenteerde thee)

Bepaalde probiotische stammen helpen met name bij spijsverteringsproblemen. Eén zo’n stam is Lactobacillus helveticus LAFTI L10. In één onderzoek werd klinisch aangetoond dat het spijsverteringsongemakken bevorderde. (8)

Voor diegenen die moeite hebben met het eten van een deel van het probiotische voedsel op de lijst of die medicijnen gebruiken die over het algemeen de darmen verstoren, is het toevoegen van een probiotisch supplement een eenvoudige oplossing.

Hoe te gebruiken

Een probiotisch supplement van hoge kwaliteit is niet alleen goed voor spijsverteringsklachten, maar het is ook een goede preventieve maatregel om de algehele gezondheid te behouden. Lees het etiket om er zeker van te zijn dat het deze twee stammen bevat die helpen bij het spijsverteringsproces:

 • Lactobacillus Helveticus (L. helveticus) LAFTI L10
 • Bifidobacterium Longum (B. longum) BB536

Laatste gedachten over eenvoudige oplossingen

Onderzoek altijd goed als je een huisremedie gebruikt. Wees duidelijk over de aanbevelingen en houd je hier ook aan. “Meer” is meestal niet het antwoord en kan soms een bedreiging voor jouw gezondheid vormen.

Raadpleeg jouw arts als je een van deze scenario’s herkent:

 • Je bent zwanger of geeft borstvoeding
 • Je conditie is chronisch
 • Je hebt een medische aandoening of gebruikt andere medicijnen
 • Je hebt een gecompromitteerd immuunsysteem

Indigestie is heel vaak een gevolg van dagelijkse keuzes. Kleine, positieve aanpassingen aan jouw normale routines maken kan vaak de eenvoudige oplossing zijn waar je naar op zoek bent. Als het mogelijk is, moet eerst een natuurlijke en ongecompliceerde aanpak worden geprobeerd.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

Referenties

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2834485/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMHT0012146/?report=details
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488098/
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10617061
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3818629/
 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4698144/#A20741R17
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3990147/
 8. Welin A, Henriksson A. Survival of L. acidophilus and L. casei in the human GI tract. Perceived effects on health. Nutrafoods. 2005;4(2/3):9-14.

>