Overspannen, een burn-out? Leer weer ontspannen met deze tips!

Denk je wel vaker: “Ik voel me leeg”? Onze moderne levensstijl gaat soms gepaard met situaties waarbij aanhoudende stressfactoren op het werk of privé mentale, emotionele en fysieke vermoeidheid veroorzaken. Het werk wordt bijvoorbeeld vaak beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van zowel mentale als fysieke vermoeidheid. Wanneer je geen energie meer hebt, is het niet altijd vanzelfsprekend of mogelijk om die zogenaamde lichamelijke of professionele vermoeidheid tegen te gaan.

Het probleem uit zich al overdag, je voelt je extreem moe. En dat gebrek aan fysieke en mentale energie blijft de hele dag aanhouden en is het voornaamste symptoom van professionele vermoeidheid of een burn-out.

Burn-out

Een burn-out is een fysiologische aandoening waarbij je emotioneel en fysiek uitgeput bent en weinig tot niets kan presteren. De term burn-out werd begin jaren zeventig voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse psychotherapeuten Herbert Freudenberger en Christina Maslach.

Een burn-out bestaat uit drie, min of meer samenhangende verschijnselen:

  • Mentaal en fysiek vermoeid: last van concentratieproblemen en humeurigheid
  • Depersonalisatiefase: cynisch en/of negatieve affectiviteit tegenover personen
  • Een lager zelfbeeld van de eigen competenties en prestaties: zowel op sociaal vlak als op werkniveau heb je een gevoel van verminderd vermogen tot presteren.

In de meeste gevallen wordt een burn-out veroorzaakt door te veel stress op het werk of in je privéleven. Daarnaast lopen mensen met een sensitieve persoonlijkheid en een bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel of de neiging tot perfectionisme een groter risico op een burn-out.

Wat kun je zelf doen?

Als je het gevoel hebt dat je overspannen, gestrest of opgebrand bent, dan kunnen een paar kleine aanpassingen aan je dagritme al een groot verschil maken:

  • Kies voor jezelf: een burn-out is geen teken van zwakte maar een signaal dat je dringend voor jezelf moet zorgen.
  • Bouw energie op: maak een lijstje van alle activiteiten die je graag doet en die je weer energie geven.
  • Beweeg: probeer elke dag even te wandelen of te fietsen. Bouw langzaam je fysieke activiteiten op tot een normaal niveau.
  • Eet gezond: voldoende verse groenten en fruit, volkoren producten en 1,5 liter water per dag.
  • Ontspan: een burn-out wordt veroorzaakt omdat je gebukt ging onder te veel stress.
  • Rust en slaap: ga op tijd naar bed en doe af en toe een middagdutje.
  • Wees assertief: leer op tijd ‘nee’ te zeggen.

 

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Een preventieve aanpak…

is natuurlijk nog steeds de beste therapie om stress te voorkomen. Wanneer je lichaam verzuurd is krijgt het stress-hormoon ‘cortisol’ vrij spel. Verse, rauwe groenten zijn de beste manier om je lichaam te ontzuren en te voorzien met de nodige anti-oxidanten. De chlorofyl die in bladgroenten aanwezig is heeft een preventieve en helende werking.

Helaas is het voor de meeste mensen niet haalbaar om dagelijks 2 tot 3 kg verse, rauwe groenten te eten. Je hebt er gewoon de tijd niet voor, en het smaakt niet. Daarom is slowjuicen en het drinken van verse green juices het ideale middel om alle nutriënten in één glas binnen te krijgen, waarvoor je makkelijk 1 tot 2 kilo groenten gebruikt, afhankelijk van welke soorten je verwerkt in je green juice.

Niet voor niets adviseren meer en meer dokters en voedingsdeskundigen om jaarlijks minstens één detox kuur te doen met green juices van verse groenten. Regelmatig slowjuicen en genieten van green juices is één van de gezondste gewoonten die jij jezelf kado kan geven.

Heb je het idee dat je toch nog wel een beetje hulp kunt gebruiken? Organico greens is een zeer gezond voedingssupplement dat dagelijkse mentale en fysieke vermoeidheid tegen gaat. Zo leer je langzaam maar zeker weer van het leven te genieten en verdwijnen je stress en je zorgen als sneeuw voor de zon!

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico turbo green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, chorella, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>