Een Beginnershandleiding Voor Soorten Probiotica

Wist je het nog niet? Probiotica zijn een ware rage! 

Benieuwd waar het allemaal om draait? Als je een Google-zoekopdracht op probiotica zou doen, dan krijg je een hele lijst met resultaten. Het is een uitdaging om de beste probiotica te onderscheiden.

Als je geïnteresseerd bent in het starten van een probiotisch regime, kunnen de juiste soorten wonderen doen voor jouw algehele gezondheid en welzijn.

Blijf lezen om meer te leren over de verschillende soorten probiotica en hoe ze een essentieel hulpmiddel kunnen zijn voor jouw persoonlijke behoeften.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn bacteriën of andere microscopisch kleine levende organismen, zoals gist. Ja, ik zei bacteriën!

Het goede nieuws is dat niet alle bacteriën slecht zijn. Probiotica zijn te vinden in voedsel of in supplementvorm. Er is nog veel te leren over de verschillende soorten probiotica en hoe ze werken, maar uit deskundige onderzoeken is gebleken dat het consumeren van probiotische voedingsmiddelen en supplementen op vele manieren een positieve invloed kan hebben op je lichaam.

Hoewel probiotica al vele jaren bestaan, heeft hun recente populariteit ervoor gezorgd dat ze vaker voorkomen in de schappen van de plaatselijke supermarkt of apotheek.

Er zijn veel verschillende soorten probiotica die je kunt kopen, maar de meest voorkomende probiotische bacteriën komen uit twee groepen: Lactobacillus en Bifidobacterium. Probiotica-voedingsmiddelen zijn yoghurt, kimchi, kombucha en zuurkool.

De beste probiotische supplementen kunnen een of beide stammen bevatten en zijn verkrijgbaar in pil- en poedervorm.

De rol van micro-organismen

Nu je de basis van probiotica kent, gaan we er dieper in duiken om meer te weten te komen over de effecten van probiotische voedingsmiddelen en supplementen op ons lichaam.

Ooit het gezegde gehoord: ‘Je voelt het diep in je buik’? Welnu, jouw gevoel is van bijzonder belang als het om de manier gaat waarop probiotica werken.

Wist je dat er op dit moment duizenden micro-organismen een feestje in je buik hebben? Deze gemeenschap van micro-organismen wordt het microbioom genoemd. Het microbioom bevat verschillende soorten bacteriën, gisten en virussen. De bacteriële flora of darmflora van elke persoon is volkomen uniek.

Je darmflora is zo ontzettend intuïtief dat wetenschappers ze vaak vergelijken met een orgaan. Het ‘microbe-orgaan’, dat net zo groot en zo belangrijk is als de lever! De darmflora helpt je bij het goed verteren van voedsel, beschermt je tegen slechte micro-organismen (ziekteverwekkers), helpt bij het ontgiften van schadelijke verbindingen, produceert vitamines en voedingsstoffen, helpt je ​​darmen gezond te houden en helpt jouw ​​immuunsysteem in balans te houden.

Wauw! Dat is veel verantwoordelijkheid!

Het microbioom bevat een gemengde populatie van zowel goede als slechte bacteriën. Soms kan het aantal slechte bacteriën groter zijn dan het aantal goede bacteriën en consumptie van probiotica helpt het aantal goede bactiriën te vergroten.

Probiotica voor gewichtsverlies

Hoewel probiotica alleen geen goede strategie voor gewichtsverlies zijn, heeft onderzoek aangetoond dat er een verband bestaat tussen verminderde bacteriële darmdiversiteit en obesitas. Dysbiose, wat verwijst naar een onbalans van darmmicroben, treedt op wanneer de microbioomomgeving overbevolkt raakt met schadelijke bacteriën. Hoewel het geen onderliggende oorzaak is, is aangetoond dat dysbiose bijdraagt ​​aan obesitas.

Herinner je je dat feestje nog in je buik? Als er niet genoeg nuttige bacteriën aanwezig zijn om de schadelijke micro-organismen onder controle te houden, kan het feest snel de verkeerde kant op gaan.

Regelmatige consumptie van probiotische voedingsmiddelen of supplementen kan je dag redden door het microbioom opnieuw te bevolken met goede bacteriën. Door het evenwicht in de darmflora terug te brengen, wordt dysbiose gecorrigeerd en kan gewichtsverlies worden bevorderd.

Andere voordelen van probiotica

Hoewel gewichtsverlies en een verbeterde spijsvertering tot de populairste voordelen van een regelmatig probiotisch regime behoren, zijn er nog vele andere opmerkelijke medische voordelen.

  • Verminderde ontsteking
  • Verminderde symptomen van angst en depressie
  • Lagere cholesterolwaarden
  • Lage bloeddruk
  • Verbeterde huidgezondheid
  • Verbeterde immuunfunctie

probiotica darmflora

Soorten probiotica

Hoewel wetenschappers en onderzoekers nog steeds niet alles over probiotica weten, is het duidelijk dat bepaalde soorten verschillende voordelen kunnen hebben, afhankelijk van de aandoening die je probeert te behandelen. Zoals hierboven vermeld, zijn de twee die het meest onderzocht zijn en waarvan bewezen is dat ze de veiligste en beste probiotische stammen zijn: Lactobacillus en Bifidobacterium.

Lactobacillus

Lactobacillus-bacteriën zijn het meest gebruikte probiotische supplement. Deze bacterie wordt ook aangetroffen in probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt met actieve culturen, tempeh en gefermenteerde voedingsmiddelen zoals miso.

Lactobacillus Acidophilus-bacteriën worden meestal gekweekt in melk of andere zuivelproducten. In supplementvorm worden de bacteriën gevriesdroogd tot poeder of capsules

Bifidobacterium

Net als Lactobacillus, kan Bifidobacterium in melk worden gekweekt. Probiotische voedingsmiddelen die Bifidobacterium bevatten, zijn zuurkool en kimchi. Supplementen die Bifidobacterium bevatten, kunnen alleen worden ingenomen, maar worden vaak gecombineerd met Lactobacillus. Het combineren van deze twee probiotica-stammen helpt de diversiteit van bacteriën in de darmen te vergroten.

probiotica Bifidobacterium

Als je naar de supplementfeiten op pot probiotica kijkt, kan het verwarrend zijn als je niet zeker weet waarnaar je op zoek bent. De twee belangrijkste stammen, Lactobacillus en Bifidobacterium, worden doorgaans afgekort gevolgd door de naam van de specifieke soort van de stam. Enkele veel voorkomende soorten en wat ze doen, zijn:

  • Verbetering van de spijsvertering: Variërend. Of je nu last hebt van obstipatie of diarree, veel combinaties van Lactobacillus en Bifidobacterium blijken de darmklachten te verlichten
  • Gewichtsverlies: L. gasseri en L. rhamnosus afzonderlijk of een combinatie van L. rhamnosus en B. lactis.
  • Versterking van de immuunfunctie: L. rhamnosus, L. crispatus, L. gasseri, B. bifidum en B. longum
  • Verbetering van de algehele gezondheid: L. gasseri, B. bifidum en B. longum

Hoe probiotica te nemen

Weten welk voedsel probiotica bevat is de sleutel bij het toevoegen van probiotica-rijk voedsel aan jouw eetpatroon. Het eten van probiotische voedingsmiddelen zal je helpen om jouw spijsvertering onder controle te houden.

Als je ervoor kiest om een ​​probiotisch supplement te nemen, is een goede dosering belangrijk. Probiotica worden meestal gemeten in CFU’s of kolonievormende eenheden. Een probioticum moet ten minste 1 miljard CFU’s bevatten, met doses die doorgaans tussen 1 miljard en 10 miljard CFU’s per dag voor volwassenen bedragen.

Studies hebben aangetoond dat hogere doses probiotica niet alleen veilig zijn, maar in het algemeen effectiever kunnen zijn. Een algemene vuistregel is om jouw probiotische supplement in te nemen volgens de instructies op de pot.

Een gezonde toevoeging

Probiotica bieden een breed scala aan gezondheidsvoordelen en zijn veilig met weinig tot geen bijwerkingen.

Door een dagelijks probiotisch regime aan te nemen, of het nu gaat om probiotisch voedsel of suppletie, kan jouw darmgezondheid verbeteren en het kan je helpen afvallen. Goede voeding en dagelijkse lichaamsbeweging zijn echter de belangrijkste factoren als het gaat om het verbeteren van de algehele gezondheid.

Om nog even terug te komen op je spijsvertering…

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>