De Schokkende Waarheid Over Darmgezondheid En Probiotica

Je zult er misschien versteld van staan om te leren dat hoe je je voelt – en zelfs hoe je er elke dag uitziet – direct verbonden is met de gezondheid van je darm.

Om een goede gezondheid te behouden, moet je darm goed voedingsstoffen opnemen en dagelijks afval en gifstoffen afvoeren.

Helaas hebben de meeste mensen te maken met giftige overbelasting en hun darmen… nou, ze werken niet zoals ze zouden moeten doen.

Je ziet, je darm bevindt zich niet alleen in het MIDDEN van je lichaam, maar het bevindt zich ook in het MIDDEN van je gezondheid en welzijn!

Kortom: als je darmen niet gezond zijn, zul jij dat ook niet zijn!

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn de heilzame bacteriën die helpen bij het voeden en in balans brengen van je darm microbioom.

Het woord “probiotica” wordt afgebroken als pro = voor en bio = leven. Samen = voor het leven! Best wel gaaf.

Probiotica zijn de gezondheidsninja’s die:

 • Schadelijke bacteriën en micro-organismen onder controle houden
 • Helpen bij de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen
 • Ervoor zorgen dat je lichaam de vitaminen, mineralen, vetten en aminozuren ontvangt van het voedsel dat je eet
 • Nodig zijn voor het genereren van bepaalde B-vitaminen, vitamine K, folaat en sommige vetzuren met korte ketens
 • Draagt bij aan een goede werking van het immuunsysteem
 • Help je lichaam de juiste pH te behouden

Goede bacteriën (probiotica!) zijn absoluut noodzakelijk om de slechte bacteriën buiten te houden, mogelijke infecties op afstand te houden, ontsteking onder controle te houden en te voorkomen dat ziekte je lichaam overneemt!

Wat zijn Probiotische Stammen?

Niet alle probiotische bacteriën zijn identiek. Ze verschillen op basis van soort, stam en resultaten. Verschillende soorten hebben verschillende voordelen voor het menselijk lichaam. De meeste probiotica zullen de 2 belangrijkste stammen bevatten: Lactobacillus acidophilus en Bifidobacteria bifidum. De beste probiotische supplementen zullen echter nog verder gaan door nog meer stammen op te nemen.

We zullen aan het einde van dit bericht praten over de verschillende soorten dus blijf lezen!

Probiotica moeten zowel in de darm leven als koloniseren om gunstige effecten te veroorzaken. Probiotische culturen variëren en het voordeel van een probioticum wordt niet eenvoudig bepaald door het aantal levende bacteriën in het voedsel dat je eet of in de supplementen die je neemt. De gunstige effecten van probiotica zijn afhankelijk van het vermogen van de bacteriën om te overleven en zich in je darm te koloniseren.

Dit wordt gemeten door kolonie vormende eenheden (CFU’s). CFU vertegenwoordigt een bacterie of gist die in staat is om te leven en zich voort te planten om een groep van dezelfde bacteriën of gisten te vormen.

Wat is de relatie tussen je darmen en probiotica?

Volgens Hippocrates, “Elke ziekte begint in de darmen.” Het genezen van je darm is een van de eerste en belangrijkste stappen om weer gezond en vitaal te worden. Probiotisch rijk voedsel helpt de goede bacteriën die we nodig hebben bij te vullen om ons spijsverteringskanaal te ondersteunen.

Dus waarom zijn probiotica zo belangrijk om op te letten?

Ongeveer 70% van onze immuuncellen zijn ondergebracht in het spijsverteringsstelsel!

probiotica stammen

Er zijn meer bacteriën in je spijsverteringsstelsel dan dat er cellen in je lichaam zijn en allemaal samen, wegen de bacterieën in je darm ongeveer 4 lbs.

En geloof me, dat zijn kilo’s die je NIET wilt afstoten!

Ongeveer 95% van je serotonine (het “goede gevoel” of “blije” hormoon) wordt ook in je darm opgeslagen.

Meer en meer wetenschappers, artsen en onderzoekers ontdekken de ongelooflijke link tussen je DARM GEZONDHEID en je MENTALE WELZIJN.

Het blijkt dat in sommige gevallen “chronische” ziekten zoals depressie, angst en zelfs schizofrenie kunnen worden gekoppeld aan ernstige onevenwichtigheden en ontstekingen in de DARMEN.

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford hebben ontdekt dat “prebiotische” supplementen (letterlijk de voeding voor de goede bacteriën in je darm) een anti-angstig effect kunnen hebben, omdat ze de manier waarop mensen emoties verwerken veranderen. De deelnemersaan deze studie ervoeren niet alleen minder angst bij negatieve prikkels, maar toonden ook lagere niveaus van het stresshormoon cortisol (het stresshormoon – “vecht of vlucht”).

Symptomen van onbalans in de darmen

Dus hoe weet je of je een goede, gezonde bacterie-uitgebalanceerde darm hebt of niet?

Symptomen van een onbalans in je microbioom zijn:

  • Acne
  • Voedselallergie
  • Voedselgevoeligheid
  • Onregelmatige slaappatronen
  • Irritable Bowel Syndroom (IBS)
  • Leaky Gut Syndroom
  • Chronische vermoeidheid / fibromyalgie
  • Geestelijke mist
  • Leer- en gedragsstoornissen
  • Depressie
  • Onregelmatig humeur
  • Lactose intolerantie
  • Huidproblemen zoals: eczeem, psoriasis, huiduitslag
  • Auto-immuunziekten (lupus, MS, artritis, enz.)
  • Gek verlangen naar voedsel
  • Opgeblazen gevoel, gas, obstipatie of diarree
  • Kramp na maaltijden

Er zijn ontzettend veel symptomen die terug te voeren zijn op een darm die in slechte conditie is. Een andere grote aanwijzing over de gezondheid van je darm zou zijn…

Ontlasting

Ontlasting is het bijproduct van een gezonde of een worstelende darm. Hoe het eruit komt, wanneer het eruit komt en hoe het eruit ziet/ruikt, heeft grote gevolgen voor het welzijn van je spijsverteringsstelsel!

Dat is juist. Zo vies als het klinkt, is je ontlasting een uitstekende indicator voor het feit of je dagelijks voldoende probiotica krijgt.

Goede ontlasting: als een worst, glad en zacht of zachte klodders met duidelijk afgesneden randen die gemakkelijk eruit komen.

Niet zo goede ontlasting: afzonderlijke harde klonten, een klonterige worst, gebarsten en droog, papperig, waterig of geen ontlasting.

Als je last hebt van niet zo goede ontlasting, meer dan de goede ontlasting, dan is het tijd om actie te ondernemen en heel goed voor je darmen te zorgen!

Waarom zijn probiotica belangrijk?

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk je darmgezondheid is voor je algehele welzijn. En een van de allerbeste dingen die je kunt doen voor je darmen is deze consequent voorzien van voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica.

Dr. Mercola stelt in zijn artikel over probiotica:

“Je lichaam bevat ongeveer 100 biljoen bacteriën – meer dan 10 keer het aantal cellen dat je in je hele lichaam hebt. Het is nu vrij duidelijk dat het type en de hoeveelheid micro-organismen in je ingewanden interactie hebben met je lichaam op manieren die de ontwikkeling van vele ziekten kunnen voorkomen of aanmoedigen.”

Green Med heeft een lijst verzameld van meer dan 200 onderzoeken die wijzen op de verbazingwekkende capaciteiten van probiotica en hoe ze honderden ziekten en kwalen kunnen helpen. Hier is slechts een korte lijst van wat ze voor je kunnen doen.

Spijsvertering gezondheid

Als het je ontbreekt aan goede bacteriën en andere micro-organismen, kan het de voedingsstoffen niet efficiënt verteren, ongeacht hoeveel gezond voedsel je eet. Als je zoveel mogelijk voedingsstoffen wilt opnemen, dan heb je overvloedige goede bacteriën nodig in je darm. Probiotica zijn ook van vitaal belang om een overvloed aan slechte micro-organismen uit je systeem te houden, waardoor je lichaam gezond en gelukkig blijft.

Alles dat je maag binnendringt, wordt door de goede bacteriën gefilterd en naar het afvoersysteem gestuurd, of naar elke cel in je lichaam gepompt. Zorg ervoor dat je cellen alleen maar het goede deel krijgen door je leven te vullen met goed voedsel en veel probiotica.

Dodelijke darmontsteking

Symbiose betekent “in harmonie leven”, terwijl dysbiose verwijst naar een disbalans van de microbiële kolonies in het lichaam. In een gezond spijsverteringsstelsel houden de verschillende bacteriestammen elkaar onder controle om in balans en gezond te blijven. Onbalans treedt op wanneer deze “controles” niet effectief kunnen plaatsvinden en de ene stam domineert over de andere, waardoor het systeem als geheel in gevaar komt en het voor de goede bacteriën moeilijker wordt om hun werk te doen.

Antibiotica herstel

darmflora herstel darmenAntibiotica hebben talloze mensen geholpen pijnlijke ziektes en infecties te overwinnen, daar twijfelt niemand aan. Maar antibiotica zijn erg moeilijk voor je spijsvertering, omdat ze niet alleen op de slechte bacteriën zijn gericht, maar ook op het goede. Het aanvullen van je systeem tijdens en na een antibiotica behandeling is zo belangrijk voor je darmen en je algehele welzijn. Als je kort geleden antibiotica hebt gebruikt of nu neemt, begin dan met het gebruik van een goede probiotica! Het zal de medicatie niet verstoren – het verbetert alleen het vermogen van je lichaam om infecties te bestrijden door je gezonde darmflora te stimuleren, waardoor je immuunsysteem wordt gestimuleerd.

TIP: tijdens het gebruik van een antibioticum, wil je je dosis verdubbelen voor de duur van de RX en voor dezelfde hoeveelheid tijd nadat je je behandeling hebt voltooid. Als je bijvoorbeeld gedurende 14 dagen een RX neemt, verdubbel je in totaal je dosis gedurende 28 dagen en ga je vervolgens terug naar je normale dosis.

Mentale gezondheid

Heb je ooit gehoord dat de darmen je ’tweede brein’ worden genoemd? Sommige mensen noemen het zo omdat het de 500 miljoen neuronen huisvest die deel uitmaken van je enterische zenuwstelsel. Het ENS creëert 50% van alle dopamine in het lichaam en 95% van onze serotonine! Deze hormonen spelen een belangrijke rol in ons gelukkig en voldaan voelen. Het is logisch dat een ongezonde darm de juiste productie van deze fundamentele hormonen verstoort.

Bewezen door onderzoekers van UCLA, kan de correctie van gezonde bacteriën in de darmen de neurotransmitter functie optimaliseren, wat leidt tot een verbeterde geestelijke gezondheid en kan zelfs het leren verbeteren en de focus en het geheugen verscherpen.

Geef me die probiotica! Wie doet er mee? 🙂

Allergieën

Onderzoekers in Australië in het Murdoch Children’s Research Institute zijn begonnen met het gebruik van probiotica om kinderen te helpen dodelijke pinda-allergieën te overwinnen. Aan het einde van een onderzoek van 18 maanden waarbij 30 kinderen Lactobacillus rhamnosus kregen, een bacteriestam die als een probioticum werd gebruikt, ontdekten ze dat 80% van de deelnemers pinda’s verdroegen. Verbazingwekkend!

Veel voedselallergieën kunnen in verband worden gebracht met een slechte darmgezondheid, terwijl er onvoldoende goede bacterieniveaus aanwezig zijn. Genees de darm, genees het lichaam.

Zware metalen, bisfenol A, bestrijdingsmiddelen en kankerverwekkende conserveermiddelen

Het is een van de ongelukkige neveneffecten van een geavanceerde beschaving: de leeftijd van levensmiddelen en het verpakte voedsel. Zelfs als we voorzichtig zijn, zullen gifstoffen op de een of andere manier in ons lichaam terechtkomen. Ze zullen sommige mensen ernstig pijn doen, terwijl ze amper door anderen worden gevoeld. Wat is het verschil? Een gezonde darm. Een systeem vol goede bacteriën zal deze vervelende stoffen kunnen ontgiften en voorkomen dat ze je gezondheid en welzijn verstoren.

Een groot deel van de negatieve symptomen in het lichaam zijn te wijten aan overbelasting van gifstoffen en een te zwakke darm om ze kwijt te raken. Elk ontgiftigingskuur zou zich eerst moeten richten op het versterken van de darm.

Denk hier eens over na… Wanneer je darm uit balans is, zoals bij dysbiose of lekkende darm, heb je letterlijk gaten in je darmwand. Stel je het zo voor:

Je hebt een hordeur die is ontworpen om insecten buiten te houden, toch? Stel je nu gaten in je scherm voor. De beestjes kunnen gewoon naar binnen vliegen, toch? Je gevoel is hetzelfde. Gaten in je “hor” of voering zorgen ervoor dat “insecten” (gifstoffen, enz.) in je bloedbaan sijpelen en enorme problemen veroorzaken voor je algehele gezondheid, intern en in de loop van de tijd; ook extern.

Wanneer dit gebeurt, raakt je immuunsysteem in de war en begint zichzelf aan te vallen, waardoor Auto-immuniteit wordt gecreëerd (letterlijk, de ‘aanval van jezelf’). Natuurlijk gebeurt dit niet in alle gevallen, maar in elk geval van Auto-immuniteit is het goed onderzocht of een lekkende darm aanwezig is, vaak niet gedetecteerd.

Welke soorten symptomen wijzen op overbelasting van gifstoffen?

 • Hormoononbalans (vooral met bisfenol A, dat oestrogeen in het lichaam nabootst en het endocriene systeem verstoort – waar je schildklier, bijnieren en hormonen leven)
 • Onverklaarbare misselijkheid
 • Spijsverteringsproblemen
 • Maag- of buikpijn
 • Zenuwstelsel stoornis
 • Astma
 • Hoofdpijn
 • Mistig denken
 • Stemmingsstoornissen

Vaccinatieschade

Het doel van dit artikel is niet om partij te kiezen of je wel of niet moet vaccineren. We weten echter dat vaccinaties lastig kunnen zijn voor je systeem – zelfs schadelijk voor de gezonde bacteriën in je darmen – dus het nemen en eten van probiotische voedingsmiddelen en supplementen is belangrijk om je darmgezondheid naar normaal te herstellen na een vaccinatie.

Huidgezondheid

Vaker wel dan niet, je huid is een weerspiegeling van wat er gaande is in je lichaam. Dus in plaats van van buitenaf te werken, moet je van binnenuit werken.

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft (ongeveer) een totale oppervlakte van ongeveer 20 vierkante voet. Je huid is een beschermend orgaan en houdt alles binnenin veilig voor microben, chemicaliën en bacteriën. Je huid is ook een van de belangrijkste eliminerende organen en wordt soms “de derde nier” genoemd vanwege zijn verantwoordelijkheid om te helpen bij het vrijmaken van gifstoffen uit het lichaam.

Wanneer de darmbacterie niet in balans is, kan dit leiden tot een lekkende darm, wat betekent dat gifstoffen in grote hoeveelheden in de bloedbaan vrijkomen. Als je vatbaar bent voor acne of andere huid gerelateerde problemen, leidt dit over het algemeen tot rode vlekken en andere huidproblemen. Vergeet niet dat je huid een weerspiegeling is van wat er in je gebeurt.

Dr. Whitney P. Bowe, M.D., een gecertificeerde dermatoloog en medisch professional, spreekt over de voordelen die probiotica hebben op onze huid.

“Hoewel er meer studies nodig zijn om de meest gunstige aspecten van probiotica te identificeren en te bepalen of lokale of orale probiotica de beste resultaten opleveren, denk ik dat we in de nabije toekomst een aantal geavanceerde probiotische producten voor acne en rosacea kunnen verwachten… Tot dan, zou ik patiënten met acne of rosacea aanraden om te praten met hun dermatoloog over het toevoegen van voedingsmiddelen met levende, actieve culturen, zoals yoghurt, aan hun dieet of dagelijks een supplement voor orale probiotica innemen.“

Er is steeds vaker onderzoek dat aantoont dat het dagelijks nemen van probiotica mensen met verschillende huidirritaties kan helpen.

Zwakke immuniteit

Gezonde bacteriën kunnen je immuunsysteem trainen om onderscheid te maken tussen ‘vreemde’ microben en die uit uw lichaam, waardoor probiotica de beste frontlijn tegen infectie is.

Ziektepreventie

Studies op dieren hebben aangetoond dat het consumeren van gefermenteerd voedsel (rijk aan probiotica!) in feite verschillende soorten kankerachtige tumoren doodt.

Gist overgroei

Gist overgroei kan op veel verschillende manieren in het lichaam voorkomen, waaronder veel voorkomende schimmelinfecties, opgeblazen buik, mistig denken, het hunkeren naar suiker- en koolhydraten, huidproblemen, slecht humeur, onregelmatige slaap, enz.

Chronische gist overgroei is vaak een teken van overconsumptie van bepaalde voedingsmiddelen (geraffineerde suikers, suikerhoudende koolhydraten, alcohol, cafeïne) en een tekort aan of een gebrek aan evenwicht in goede darmbacteriën. Dit is waarom een gist infectie een veel voorkomende bijwerking is na het nemen van antibiotica.

Het nemen van een goed probioticum helpt dat het goede weer terugkeert en de verhouding tussen goed en slecht opnieuw in evenwicht wordt gebracht, de overgroei van dit vervelende beestje weg te nemen en je te helpen de oorzaak van vervelende gist infectiesymptomen te elimineren.

Voedselvergiftiging

Slechte bacteriën sluimeren in je buik, wanneer dit gebeurt en is het belangrijk om de het slechte aan te pakken. Probiotica helpt het goede bij te vullen en je spijsvertering in beweging te krijgen, zoals het hoort.

Het regelmatig nemen van probiotica geeft het lichaam een betere verdediging tegen alle buitenlandse indringers waarmee je in contact kunt komen.

Hoe je meer probiotica in je dieet krijgt

Het maakt niet uit of je worstelt met een van de genoemde symptomen of niet, het toevoegen van meer probiotica in je dieet is een goed idee. Dit zorgt ervoor dat je je darmen de beste kans geeft om zichzelf in evenwicht te brengen en je immuunsysteem sterk te houden en voor je werkt in plaats van tegen je.

Hier moet je beginnen!

Gefermenteerde voedingsmiddelen

Bijna alle culturen bevatten gefermenteerd voedsel in hun dieet. Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten probiotica (nuttige bacteriën), vitamines en enzymen die helpen je spijsverteringssysteem gezond en vrij van aandoeningen en ziekten te houden. Overmatig gebruik darmflora spijsverteringvan antibiotica, antibacteriële middelen en een gebrek aan rauw voedsel in het dieet ontneemt letterlijk je spijsvertering van deze vitale micro-organismen en voedingsstoffen. Gefermenteerd voedsel eten helpt om de goede bacteriën aan te vullen.

Yoghurt – Yoghurt is waarschijnlijk het meest populaire en meest bekende gefermenteerde voedsel in het Amerikaanse dieet. We raden niet-zuivel soorten ten zeerste aan voor de beste voordelen. Kokos en amandelyoghurt zijn geweldige opties. Als je er klaar voor bent om een ​​stap verder te gaan, kun je het zelfs zelf maken. Dit is natuurlijk de beste optie, omdat je alle ingrediënten die je in je yoghurt stopt zult bepalen, aangezien de meeste door de winkel gekochte soorten vol zitten met suiker en sommige zelfs vulstoffen bevatten.

Kefir – Kefir is naar verluidt een van de meest probiotische voedingsmiddelen op aarde. Het wordt vaak gebruikt om aandoeningen zoals een lekkende darm, ontsteking darmziekte, lactose-intolerantie en candida te helpen. Het is een beetje de superman-versie van yoghurt… met driemaal de hoeveelheid probiotica die yoghurt heeft. Dit komt omdat het wordt gefermenteerd met 10-20 verschillende soorten bacteriën en gist, terwijl yoghurt slechts een handvol gebruikt.

Kefir bevat tryptofaan (zeg dat 5 keer snel…), wat hetzelfde aminozuur is in kalkoen waardoor je je slaperig en ontspannen voelt. Het woord “kefir” komt van een Turks woord dat “goed gevoel” betekent. Kefir bevat ook fosfor, het op een na rijkste mineraal in ons lichaam en helpt ons koolhydraten en eiwitten te gebruiken voor cel-energie.

Zuurkool – Zuurkool is rijk aan probiotica en is een uitstekende manier om gezonde darmbacterie niveaus opnieuw op te bouwen. Europese landen gebruiken het om maagzweren te behandelen en te voorkomen. Omdat het zich richt op de darmen, kan het helpen bij IBS, lek darmsyndroom, acne, huidaandoeningen, hoest en verkoudheid, allergieën, gezichtsvermogen, hartgezondheid, verstoorde spijsvertering, opgeblazen gevoel, zure reflux, bot sterkte, enz.

Dr. Mercola stuurde zijn zuurkool ooit naar een laboratorium om erachter te komen hoeveel probiotica het bevatte.

“We hebben het geanalyseerd. We vonden in een portie van 4 tot 6 gram van de gefermenteerde groenten letterlijk tien biljoen bacteriën. ”

Dat is ongelofelijk!

Chinese arbeiders aten meer dan 2000 jaar geleden zuurkool tijdens het bouwen van de Grote Muur van China. Franse en Nederlandse zeemannen gebruikte het om scheurbuik te voorkomen. Poolse mensen hebben een spreekwoord dat zegt: “Waar er bietensoep en zuurkool is, is er genoeg.”

Kimchi – Kimchi komt uit Korea en is net een super vorm van zuurkool. Het bevat meestal kool, rode paprika-uitjes, lente-uitjes, knoflook en zout.

Onderzoekers in Korea hebben een review gepubliceerd van meer dan 130 onderzoeken die de verbazingwekkende helende eigenschappen van Kimchi hebben bewezen. Het wordt gebruikt om constipatie te verhelpen, het immuunsysteem te verbeteren, de vertering van eiwitten te bevorderen, tandbederf te voorkomen, obesitas te voorkomen en voedingstekorten te voorkomen.

In dier studies heeft Kimchi tumor onderdrukkingsvermogen getoond. Uit onderzoek van professor Miri Kim aan de Chungnam National University, samen met vele anderen, bleek dat Kimchi effectief is in het voorkomen van kanker en het ontgiften van zware metalen in de lever, de nieren en de dunne darm.

Umeboshi – Umeboshi is eigenlijk een ingemaakte pruim. Het is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van het Japanse, Chinese en Koreaanse dieet. Tijdens de oorlogen van de 15e en 16e eeuw, gebruikten samurai krijgers umeboshi om zichzelf nieuw leven in te blazen na vermoeidheid of zelfs op de rand van de dood. Het medicinale gebruik van umeboshi is al drieduizend jaar gedocumenteerd in de Chinese geneeskunde.

Het citroenzuur in umeboshi zet melkzuur om in water en helpt het uit het lichaam te lozen. Wanneer melkzuur in het lichaam wordt opgebouwd, kan dit uitputting en vermoeidheid veroorzaken. De vrucht wordt ook gebruikt voor de behandeling van braken, algemene misselijkheid, diarree, infectie, levertoxiciteit, katers en dysenterie.

Kombucha – In het oude China noemden ze Kombucha het ‘Immortelle Health Elixir’ en gebruikten het om het lichaam te helpen bij het overwinnen van degeneratieve ziekten. Het is recent in het westen populair geworden en wordt bestudeerd vanwege zijn mogelijke kanker voorkomende eigenschappen. Kombucha is een zoete thee die is gefermenteerd met behulp van goede bacteriën en gist en is een krachtige probiotica is. Het wordt gebruikt om spijsverteringsproblemen te bestrijden, candida, zorgt voor enzymen en bacteriële zuren om het lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften en heeft zelfs bewezen nuttig te zijn bij gewrichtspijn. Kombucha bevat glucosamine; een amino suiker die helpt kraakbeen te behouden en symptomen van jicht te verlichten.

Net als de meeste gefermenteerde voedingsmiddelen kan Kombucha vanuit huis worden gemaakt.

Water Kefir – Je kunt water kefir maken met organisch suikerwater, kokoswater of vers sap, water Kefir-korrels of een Kefir Starter Cultuur. Hoewel de enzymen en zuren in water kefir niet zo sterk zijn als die in kombucha, heeft water kefir wel meer bacteriestammen. Mensen die in een warm klimaat leven, hebben de neiging om van water kefir te genieten, omdat het goed is voor hydratatie en ter verlichting bij hitte. De probiotica in water kefir zijn uitstekend in het stimuleren van het immuunsysteem en helpen het lichaam gezond te blijven.

Gefermenteerde levertraan – Deze olie wordt, in tegenstelling tot gewone visolie supplementen, koud verwerkt door fermentatie in plaats van verwarmde olie. Dit bewaart de in vet oplosbare vitaminen en Omega-3’s, die anders door hoge temperaturen kunnen worden beschadigd. FCLO bevat vitamine A en D, die beide belangrijk zijn voor het immuunsysteem en die een voorbode zijn van hormoonactivering en genexpressie. Het regelmatig consumeren van FCLO kan gunstig zijn voor het helpen bij artritis en gewrichtspijn, gezondheid van de botten, diabetes, multiple sclerose, depressie, borstkanker, oorpijn, wondgenezing en een gezond geboortegewicht.

Miso – Miso is een traditionele Japanse pasta gemaakt van sojabonen, zeezout en koji. De pasta wordt vaak gebruikt in soep of om met rijst en bonen te eten en is 2500 jaar of ouder. Het bevat alle essentiële aminozuren en wordt daarom beschouwd als een compleet eiwit, terwijl het ook essentiële probiotica levert aan het spijsverteringskanaal. Men denkt dat het beschermt tegen straling en zware metalen omdat het dipicolinezuur bevat; een alkaloïde die helpt om zware metalen uit het lichaam te verwijderen.

Natto – Nog een Japanse favoriet! Dit is een laagcalorisch, hoog-eiwit gefermenteerd supervoedsel dat al eeuwenlang wordt beschouwd als een van de ‘gezondheidsgeheimen’ van het Japanse volk. Natto wordt verondersteld te helpen bij een lang leven, schoonheid, mentale capaciteit en een gezonder hart. Japanners leven gemiddeld zo’n vijf jaar langer dan de meeste Amerikanen, dus natto is een geheim dat je misschien wilt proberen!

Natto is een grote bron van K-vitamines – erg belangrijk voor de gezondheid en kracht van de botten, evenals de bloedsomloop en het voorkomen van bloedstolsels.

Probiotische supplementen

Probiotica zijn overvloedig in gefermenteerde voedingsmiddelen, maar meestal is hun probiotische concentratie niet voldoende om therapeutisch te worden gebruikt wanneer de darmflora drastisch is uitgeput.

Gebruik daarom gefermenteerd voedsel dat probiotisch rijk is als een doorlopend onderdeel van het dieet om je niveaus te behouden als een vorm van preventie. Kies vervolgens een probioticum van hoge kwaliteit, als een vorm van voedingstherapie.

Neem een ​​probiotisch supplement ’s morgens op een lege maag of met een sap of smoothie, minstens een uur voor een andere aanvulling of medicatie (kan worden ingenomen met L-glutamine om de darmwand verder te genezen en te verzegelen).

Hoe een probiotisch supplement te kiezen

# 1. Kijk naar bacteriestammen

Sommige probiotische supplementen bevatten slechts een enkele bacteriestam, terwijl andere meer dan 10 bevatten. In sommige gevallen kan het nuttig zijn om slechts één stam te hebben (als je gericht bent op iets specifieks of om negatieve effecten van specifieke antibiotica te bestrijden) maar voor dagelijkse aanvulling is het het beste om een ​​probioticum te nemen met meer dan 10 individuele stammen.

Lactobacillus Acidophilus is de meest populaire probiotica soort waarvan is aangetoond dat het helpt bij candida overgroei en je immuunsysteem helpt. Het creëert tevens vitamine K als bijproduct en is belangrijk bij de vertering van zuivelproducten. Als je een zuivelintolerantie hebt, kan dit te wijten zijn aan een tekort aan deze bacterie.

Bifidobacteria Bifidum is er nog eentje waarover je misschien gehoord hebt in tv-commercials. Het helpt bij de spijsvertering, vitamine B-synthese en de werking van het immuunsysteem.

Longum helpt om de integriteit van je darmwand te behouden en is nuttig bij het elimineren van gifstoffen. Deze bacterie helpt ook bij het afbreken van granen, peulvruchten en kruisbloemige groenten.
Saccharomyces Boulardii is geweldig voor reizigersdiarree en andere indigestie. Ook een belangrijke schakel in het bestrijden van chronische schimmels.

Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Acidophilus en Streptococcus Thermofielen helpen de darm om lactose (melksuikers) te verteren en te absorberen.

Bifidobacterium Infantis 35624, Lactobacillus Plantarum 299V en Bifidobacterium Bifidum MIMBb75 reguleren stoelgang en verminderen gas, opgeblazen gevoel en pijn.

# 2. Kijk naar kolonie vormende eenheden (CFU)

20-50 miljard is een prima aantal om te beginnen. Raadpleeg je arts als je de beste dosering voor je individuele behoeften wilt vinden.

# 3. Vermijd onnodige ingrediënten

Lees het etiket. Vermijd supplementen met vulstoffen, bindmiddelen, additieven, kunstmatige kleuren of onbekende ingrediënten.

Controleer ook of het ALLERGEEN VRIJ is en bij voorkeur veganistisch. Geen gluten, soja of zuivel.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>