De 7 Beste Sappen Om Veroudering Te Vertragen

Als het gaat om het vertragen van het verouderingsproces en het krijgen van een jong uitziende huid, dan zijn verse sapjes de beste manier om je lichaam te voorzien van de vitamines en mineralen die het nodig heeft.

Als je ervoor wilt zorgen dat de effecten van het verouderingsproces minder zichtbaar worden, dan is elke natuurlijke methode het waard om verder te onderzoeken.

Ik heb het over dingen waar je een dagelijkse gewoonte van kunt maken en die niet alleen je algehele gezondheid verbeteren, maar je lichaam ook voorzien van een overvloed aan antioxidanten, hydratatie en vitamine C, voedingsstoffen die allemaal ideaal zijn om rimpels te verminderen en de elasticiteit van je huid te herstellen.

Het wondermiddel

Zoals je waarschijnlijk wel weet, bestaan er geen wonderbaarlijke geneesmiddeltjes tegen veroudering. Je kunt bepaalde behandelingen proberen of stappen ondernemen, maar het is ook belangrijk om te accepteren dat de tijd nu eenmaal doortikt.

Dit betekent echter niet dat je hulpeloos toe moet zitten kijken hoe de jaren voorbij vliegen. Uiteindelijk zou het altijd je doel moeten zijn om goed voor jezelf te zorgen, jezelf goed te voelen en om keuzes te maken die goed zijn voor je lichaam en gezondheid.

Als het je doel is om het verouderingsproces te vertragen, probeer dan eens deze geweldige sapjes!

1. Tomatensap

Tomatensap is in het bijzonder rijk aan een speciale antioxidant: lycopeen.

Deze carotenoïde en fytochemisch pigment is een expert in het tegengaan van vrije radicalen (moleculen of ijzers die gezonde lichaamscellen kunnen beschadigen, je immuunsysteem kunnen aanvallen en het verouderingsproces kunnen versnellen).

Lycopeen helpt om je huid steviger en strakker te maken, aangezien het de effecten van collagenase beperkt. Dit is een soort enzym dat langzaamaan het collageen in je huid afbreekt.

2. Boerenkoolsap

Boerenkoolsap is een klassieker als het gaat om het vertragen van het verouderingsproces.

Boerenkoolbladeren zijn rijk aan vitamine K, een voedingsstof die erg behulpzaam is om hartziekten en osteoporose te voorkomen.

Daarnaast mogen we niet vergeten dat boerenkool ook een hoop andere voedingsstoffen bevat, zoals:
• Mineralen (mangaan, koper, calcium, kalium, ijzer, magnesium)
• Vitamines (B1, B2, B6, E)
• Vezels
• Omega 3-vetzuren

Boerenkool is een groente die boordevol vitamines zit en een krachtige antioxidante werking heeft.

3. Auberginesap of -water

Ik heb al vaker aangegeven dat aubergine een van de beste groenten is die je maar kunt eten.

Een geweldige manier om van alle voordelen die deze groente biedt te profiteren, is door de aubergine te koken en vervolgens het water waarin je de groente hebt gekookt op te drinken.

Sommigen snijden de groente in kleinere stukjes en doen het dan samen met een paar stukjes appel in de blender om er een sapje van te maken. Hierdoor zal de smaak een stuk aangenamer worden.

Eet aubergine hoe je dit zelf het lekkerst vindt, zolang je het maar eet. Deze groente is namelijk een van de meest antioxidantrijke groenten die er bestaan.

4. Blauwedruivensap om veroudering tegen te gaan

Druiven, het schilletje en de pitten, worden al jarenlang gebruikt voor allerlei verschillende zuiverende producten.

Het geheim zit verborgen in het resveratrol dat druiven bevatten. Dit is een soort antioxidant die ook gevonden kan worden in bramen, blauwe bessen en aalbessen. Het kan een groot verschil maken in de strijd om de effecten van veroudering tegen te gaan.

Het beste moment om van blauwe druiven te profiteren, is wanneer ze in het seizoen zijn.

Voordat je sapjes uit een pakje of flesje gaat kopen, kun je beter eens proberen om thuis zelf aan de slag te gaan met je blender. Zorg er wanneer je dit doet voor dat je de hele druif gebruikt, met schilletje en pitjes en al!

5. Granaatappelsap: het is geweldig!

Een van de beste vruchten om in huis te hebben wanneer het in seizoen is, is de granaatappel.

Deze vrucht zal je helpen om het gehalte slecht cholesterol in je bloed te verlagen, is behulpzaam om bacteriën in je blaas en nieren tegen te gaan en biedt een hoop voordelen om rimpels tegen te gaan.

Granaatappel helpt je lichaam om meer urolitine A aan te maken. Dit is een molecule die bekend staat om zijn vermogen om mitochondria te regenereren en dus elke cel in je lichaam te beschermen.

Zorg er dus voor dat je er eentje meeneemt wanneer je ze ziet liggen in de supermarkt.

6. Watermeloen

Ondanks de populaire aanname dat watermeloen alleen maar uit water en suiker bestaat, voorziet het je lichaam daarna eigenlijk ook van een grote hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten.

Watermeloen is geweldig om je lichaam gehydrateerd te houden, een voordeel waar vooral je huid erg dol op is.

Vergeet daarnaast niet dat watermeloen zeer rijk is aan vitamine A, een zeer belangrijke voedingsstof om je huid te vernieuwen en deze vochtig te houden en droogheid en rimpelvorming tegen te gaan.

7. Kiwisap

Ik raad de gele kiwi’s aan. Door deze samen met wat stukjes appel en een beetje citroensap in de blender te doen, zul je een geweldig sap krijgen om veroudering tegen te gaan.

De antioxidanten die kiwi’s bevatten, helpen om je huid steviger te maken en de vorming van expressielijntjes te vertragen.

Gele kiwi’s bevatten aanzienlijk hoge gehaltes vitamine C en E. Deze vitamines kunnen helpen om de schade van vrije radicalen tegen te gaan.

Afvallen met juicen

Je kunt op verschillende manier afvallen met juicen. Een manier die nu redelijk populair is sapvasten of ‘juice reboot’. Bij een juice reboot eet je tijdelijk geen vast voedsel maar drink je alleen maar sap.

Maar je kunt ook afvallen met juicing door gewoon één maaltijd per dag door een flinke juice te vervangen. Als je echt veel wilt afvallen kun je eventueel twee maaltijden vervangen door een juice. Maar op deze manier blijf je toch vast voedsel eten.

Als je juicing te veel werk vindt, kun je ook kiezen voor een goed superfood supplement. Weet je niet welke je moet kiezen? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Hou je niet van juicen?

Je kan je dagelijkse portie groenten en fruit aanvullen met een Organico Turbo Green Juice.

De Organico Turbo Green Juice bevat onder meer druivenpit, chlorella, spirulina en tarwegras, één van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de Organico greens.

Organico Turbo Green Juice bevat naast de superfoods ook een selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>