Collageen en Hartgezondheid: Wat Is Het Verband?

We hebben allemaal de vreselijke statistieken gehoord: hartaandoeningen zijn doodsoorzaak nummer één. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control [1] wordt een op de vier sterfgevallen erdoor veroorzaakt. Alleen al dit jaar zal dat zich vertalen in ongeveer 647.000 doden.

We weten allemaal dat hartaandoeningen een groot probleem zijn, maar wat kunnen we eraan doen? Je weet waarschijnlijk al dat veranderingen in voeding en levensstijl een must zijn voor iedereen die aan cardiovasculaire systeemproblemen lijdt. Wat je misschien niet weet, is dat er een verband bestaat tussen collageen en de gezondheid van het hart. Onderzoek toont aan dat suppletie met hoogwaardige collageenproducten aanzienlijke voordelen kan bieden.

Atherosclerose: hoe hartziekten uit de hand lopen

vrouw bij vrouwelijke artsZoals met de meeste chronische ziekten, ontwikkelen hart- en vaatziekten, hartaanvallen en beroertes zich langzaam in de loop van de tijd als gevolg van een slechte levensstijl en voedingskeuzes. De eerste fase voor veel mensen is atherosclerose.

Atherosclerose is een aandoening waarbij de bloedvaten die voedingsstoffen en zuurstof van het hart naar de rest van jouw lichaam transporteren, stijf en dik worden. Dit wordt ook wel “verharding van de slagaders” genoemd. In het cardiovasculaire systeem kan atherosclerose leiden tot coronaire hartziekte of halsslagaderziekte.

Atherosclerose treft meer dan alleen het hart

Het slechte nieuws is dat atherosclerose meer kan beïnvloeden dan alleen jouw hart. Het kan ook leiden tot een beperkte bloedstroom in andere organen en weefsels. Dit kan op zijn beurt leiden tot perifere aderziekte (zoals wanneer de bloedstroom in een arm of been beperkt is), chronische nierziekte [2], of, als de bloedcirculatie en zuurstof beperkt is tot de hersenen, tot beroerte.

Gezonde slagaders zijn elastisch en flexibel. Na verloop van tijd kunnen slagaderwanden echter hard worden. Veel hiervan heeft te maken met een leven vol slechte voeding, stress en een zittende levensstijl. In feite zegt de Mayo Clinic dat de vier belangrijkste dingen die een persoon kan doen om een ​​hartaanval te voorkomen of de voorlopers ervan te genezen, zijn [3]:vrouw sporten

  1. Stoppen met roken
  2. Regelmatige lichaamsbeweging
  3. Een gezond gewicht behouden
  4. Gezond eten

Door één van deze acties te ondernemen kan jouw gezondheid op alle manieren ten goede veranderen.

Waar wordt collageen voor gebruikt in jouw lichaam?

Er is echter nog een andere factor bij de verharding van de slagader die moeilijk te vermijden is: leeftijd. Dit is waar collageen- en collageensuppletie komen kijken.

Je hebt misschien gehoord over het belang van collageen voor een gezonde huid, maar wist je dat collageen de stof is die de meeste weefsels in het lichaam vormt? Dit geldt voor de weefsels waaruit al jouw belangrijkste organen en jouw slagaders bestaan.

Collageen is het meest voorkomende type eiwit in het lichaam. Je kunt het zien als de “lijm” die je hele lichaam bij elkaar houdt. Collageen vormt het raamwerk voor de slagaders. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen echter dramatisch af. Volgens onderzoeken van de Universiteit van Michigan [4] en anderen [5] produceert de gemiddelde persoon na ongeveer 20 jaar ongeveer een procent minder collageen in de huid en andere delen van het lichaam per jaar.

vrouw spiegel huidDit is de belangrijkste reden voor een rimpelige, slappe huid, maar dat is niet alles. Naarmate we ouder worden, is er ook minder collageen beschikbaar om een ​​flexibele, elastische, gezonde structuur te bieden voor de bloedstroom door de slagaders.

Onderzoek op verschillende fronten heeft lang uitgewezen dat een lagere productie van collageen kan leiden tot een verzwakking van de arteriële wanden [6]. Dit laat de deur open voor andere stoffen om plaque-opbouw langs de vaatwanden te creëren en de ontwikkeling van atherosclerose.

Het onderzoek achter collageenpeptiden en hartgezondheid

Zoals eerder vermeld, zijn er veel dingen die je kunt doen (en stoppen met doen) om het hart te helpen. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het toevoegen van collageensuppletie aan jouw dagelijkse routine naarmate je ouder wordt, er een van kan zijn.

Een van de onderzoeken is een Japanse studie uit 2017, gepubliceerd in de Journal of Atherosclerosis and Thrombosis [7]. Onderzoekers van de Kanazawa Medical University in Ishikawa, Japan, ontdekten dat de slagaderstijfheid aanzienlijk afnam bij volwassenen die gedurende zes maanden 16 gram collageentripeptide per dag slikten (vergeleken met hun stijfheid aan het begin van het onderzoek).

hart stetoscoopInteressant is dat uit dezelfde studie bleek dat de deelnemers ook hun niveau van High-Density Lipoprotein (HDL) -cholesterolspiegels (het ‘goede’ soort cholesterol) over de hele linie met ongeveer zes procent verhoogden terwijl ze collageen innamen.

Lage HDL-waarden kunnen een andere risicofactor zijn voor atherosclerose. Uit onderzoek aan de Universiteit van Adelaide in Australië [8] is gebleken dat hogere HDL-niveaus in feite een beschermend mechanisme tegen hartaandoeningen kunnen bieden.

Neem een hoogwaardig kwalitiets-collageensupplement voor jouw hart

Als je collageen-eiwitsuppletie overweegt voor de gezondheid van het hart, de huid en meer, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Zorg er allereerst voor dat jouw supplement de vorm heeft van een collageenpeptide. Collageenpeptiden zijn verwerkt met behulp van “enzymatische hydrolyse [9]”, die collageenfibrillen in kleinere delen afbreekt voor een betere absorptie. Andere namen voor collageenpeptiden zijn ‘gehydrolyseerd collageen’ en ‘collageenhydrolysaat’.

Ten tweede moet jouw hart-gezonde collageenproduct extra voedingsstoffen bevatten die kunnen dienen als katalysator voor de opname van collageen, zoals vitamine C en zink.

Houd er ten slotte rekening mee dat er veel collageenproducten zijn. Alleen bepaalde soorten zijn echter volledig vrij van toevoegingen en afkomstig van zuiver rundvlees en andere dierlijke producten. Een recent onderzoek van het non-profit Consumer Wellness Center wees uit dat collageenproducten die afkomstig waren van niet-biologische bronnen (ook wel CAFO’s of geconcentreerde diervoeders genoemd) tientallen giftige ingrediënten bevatten, waaronder parabenen, steroïden, antibiotica en insecticiden [10 ]. Het beste collageensupplement is bedoeld om jouw gezondheid te helpen, niet om het te schaden!

Je kunt jouw hart en gezondheid helpen beschermen door jouw collageenspiegels op natuurlijke wijze te verhogen en regelmatig aan te vullen met hoogwaardig collageenpoeder.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen:

>