Checklist: Kiezen Van Het Juiste Probiotica Supplement

Het aantal verschillende soorten probiotica supplementen op de markt neemt gestaag toe. Ik vind het dan ook niet vreemd dat veel mensen zich afvragen hoe ze nu het beste supplement kunnen kiezen. In dit artikel geef ik je een handige checklist zodat je makkelijk de juiste supplementen kunt kiezen.

Probiotica

Iedereen die wat aan zijn of haar spijsvertering wil doen, raad ik aan om probiotica te nemen. Probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool en kefir zijn goeie toevoegingen. Maar als je die producten niet elke dag kunt eten, of er gewoon niet van houdt, dan is je beste optie een supplement te nemen.

Ik heb zelf veel ervaring in het nemen van supplementen en heb vroeger heel wat merken en soorten geprobeerd. Met verschillend succes.

Inmiddels heb ik een checklist van zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede probiotica.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten, namelijk..

  • De specifieke probiotische stammen die er in zitten.
  • De hoeveelheid probiotica die er in zitten.
  • Of het maagzuur kan overleven.
  • Eventuele hulpstoffen.

Specifieke Probiotica Stammen

Probiotica stammen zijn het soort probiotische bacteriën die je in een supplement vindt. Er zijn verschillende soorten. Een vijftal belangrijke probiotische stammen zijn Lactobacillus rhamnosus GG (LGG), Lactobacillus acidophilus LA-5 (LA-5), Bifidobacterium lactis BB-12 (BB-12), Lactobacillus rhamnosus GR-1 (GR-1) en Lactobacillus reuteri RC-14 (RC-14). Deze bacteriestammen zijn al tientallen jaren op de markt, worden wereldwijd door vele mensen gebruikt en hebben wetenschappelijk aangetoonde gezondheidseffecten.

Een andere naam voor stammen is ook wel ‘kolonie-vormende eenheden’ genoemd, of KVE. Op z’n Engels is dit Colony Forming Units, of CFU.

Let bij aanschaf op, of het supplement genoeg probiotica en niet overwegend veel prebiotica bevat. Prebiotica heb je nodig om als het ware een gezonde basis te leggen voor de probiotica, maar voegen verder niks toe aan de opbouw van de darmflora als je geen probiotica toevoegt. Een veelgebruikt prebiotica is Fructo-Oligo-Saccharides (F.O.S).

Hoeveelheid probiotica

Een minimale hoeveelheid is 10 miljard kolonie-vormende eenheden. Voor kids is dit minimaal 5 miljard. Minder dan dit heeft geen effect en is dan nutteloos. Bekijk dus goed hoeveel kolonie-vormende eenheden er per dosering aangegeven worden. En wat is een dosering? Eén capsule of zakje of meer? Zo kun je snel bepalen hoeveel je per dosis binnenkrijgt. Als er bijvoorbeeld op de pot staat dat er per capsule 2 miljard KVE binnenkrijgt, neem je per keer dus minstens 4 om boven het minimale uit te komen. Beter is het om op 10 miljard uit te komen.

Bij verschillende omstandigheden kun je de hoeveelheid aanpassen.

De hoeveelheid wordt vaak uitgedrukt op deze manier:

109 (dit is een miljard)
2 x 109 (dit is 2 miljard)
30 X 109 (dit is 30 miljard)

Dit getal geeft aan hoe krachtig het probiotica supplement is. Het geeft aan hoeveel levensvatbare bacteriekiemen er in het supplement zitten. Men gaat er vanuit dat elke bacterie een kolonie kan vormen.

Kan het probiotica supplement het maagzuur overleven?

Maagzuur doodt best wel veel. Zo ook bacteriën in probiotica supplementen. Om dit te voorkomen, hebben fabrikanten methoden ontdekt die het maagzuur als het ware omzeilen. Wat je wilt namelijk, is dat de probiotica uiteindelijk in zo groot mogelijke aantallen in de darmenprobiotica supplement terecht komen!

Capsules zijn dan een uitkomst, omdat het omhulsel pas in de darmen oplost. Deze informatie is te vinden op de verpakking of op te vragen bij de fabrikant. Als je hier geen uitsluitsel over kunt vinden, is het beter om een ander merk of soort te kiezen.

Hulpstoffen

Hulpstoffen hoeven niet per definitie verkeerd te zijn. Het zijn toevoegingen aan een probiotica supplement om het vorm te geven, makkelijker door te laten slikken of de houdbaarheid van de inhoud van het supplement te garanderen. Ook zul je de ingrediënten van het omhulsel hier vinden. Maar het ene hulpstof is het andere niet. De meeste hulpstoffen zijn ongevaarlijk, maar van sommigen is het gewoon niet duidelijk.

Onschuldige hulpstoffen zijn cellulose (vezels die onverteerd het lichaam weer verlaten) en inuline (vulmiddel gemaakt van planten als Cichorei, Artisjok en Asperge.

Hulpstoffen die een beetje vaag zijn

Magnesium stearaat – Geeft het supplement vorm. Er gaan dubieuze verhalen rond op het internet over dit hulpmiddel. Onomstotelijk bewijs is niet te vinden. Hoewel een overgevoeligheid voor kan komen, denk ik niet dat je er ineens erg ziek van zult worden.

Maltodextrine – Vulstof. Het is een bijzonder geraffineerd zetmeel met een zeer hoog GI dat in grote hoeveelheden die welbekende piek-dal reactie in je bloedsuiker zou geven. Maltodextrine vind je bijvoorbeeld ook in zoetstoffen om het bulk te geven. In een supplement heb je het uiteraard over aanzienlijk kleinere hoeveelheden, dus of het slikken van een paar capsules nu die piek-dal reactie zal triggeren… geen idee. Of het als vulmiddel echt nodig is, vraag ik me af. Betere kwaliteit supplementen gebruiken het vaak niet.

Titaandioxide – Geeft supplementen die witte kleur. Je kent het vast ook van zonnebrandcrème. Als je het opzoekt op het internet lopen de verhalen zover uiteen als het oosten van het westen ligt. De ene vindt het zowat het ergste wat er onder de zon te vinden is, terwijl de ander er geen moeite mee heeft. Wederom speelt dosering hier natuurlijk een grote rol. Maar je kunt je afvragen waarom een fabrikant z’n pilletjes mooi wit wil laten kleuren, als het ook zonder kan en je het supplement gewoon prima kunt vullen met andere stoffen (werkzame stoffen wellicht??). Zelf vind ik het dus een indicator van mindere kwaliteit suppletie.

Hulpstoffen die echt niet hoeven

Zoetstoffen en varianten op suiker als sucrose of zelfs glucose-fructosestroop. Sommige probiotica los je op in water om op een lege maag te drinken. Soms vind je dan een zoetmiddel op de verpakking beschreven om het lekker te laten smaken. Is niet nodig. Probiotica die je oplost hebben vaak F.O.S. toegevoegd en dit heeft al een licht-zoete smaak. En so what als het toch een beetje stoffig smaakt, je drinkt het voor je gezondheid, niet voor het lekkere.

Soja en synthetische toevoegingen zijn ook een no-go. Soja vanwege de grote kans op GMO en synthetische toevoegingen omdat, nou ja, synthetisch.

Conclusie

Hoewel het aanbod probiotica supplementen hoog is, is het met een beetje kritisch lezen niet moeilijk om een goeie kwaliteit te vinden. Dus als het lastig is voor je om meer probiotische voedingsmiddelen in je dagelijkse dieet op te nemen, kan een supplement een uitkomst zijn.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>