7 Natuurlijke Manieren Om Constipatie Te Verlichten

Het gebeurt ons allemaal: je “gaat” niet zo vaak naar het toilet als je wilt en je raakt er door gestresst, depressief en je voelt je rot! Het is een veel voorkomend probleem waar niemand over wil praten. Maar er is geen reden om ons te schamen. Velen van ons hebben regelmatig last van obstipatie.

En het nieuws is nog erger voor dames: vrouwen hebben veel meer kans op constipatie dan mannen. Het komt omdat voedsel langzamer door de darmen van een vrouw beweegt, evenals het effect dat vrouwelijke hormonen hebben op het maagdarmkanaal.

Obstipatie kan maagpijn, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en rugpijn veroorzaken en kan zelfs leiden tot ernstiger gezondheidsproblemen zoals diverticulitis en darmkanker.

Bovendien kan het afval dat in je dikke darm zit opgesloten, je maag laten zwellen met maximaal twee extra broekmaten. Ugh.

Maar je hoeft niet meer aan constipatie te lijden. In dit artikel bespreken we 7 natuurlijke, gezonde manieren om constipatie te verlichten, zodat u kunt genieten van meer energie, een betere gezondheid en sneller gewichtsverlies.

Maar eerst vraag je je misschien af ​​…

Wat veroorzaakt constipatie?

Constipatie is een aandoening waarbij je in een week minder dan drie stoelgangen hebt en je ontlasting hard, droog en moeilijk, of zelfs pijnlijk, is.

Ik weet niet wat jij er van vindt, maar dat is absoluut niet de soort badkamerbeleving die ik wil hebben!

Dus wat zijn de meest voorkomende oorzaken van obstipatie en waarom is dit een probleem geworden dat zo velen van ons treft?

constipatie antibiotica

Enkele van de meest voorkomende oorzaken van constipatie zijn onder meer:

 • Niet genoeg vezels in jouw eetpatroon
 • Eten van constipatieveroorzakend voedsel
 • Niet genoeg water drinken
 • Niet genoeg bewegen
 • Geneesmiddelen op recept en antacida

Helaas beschrijft deze lijst de leefstijlgewoonten van de overgrote meerderheid van onze samenleving. Geen wonder dat er zo veel van ons aan constipatie lijden!

Alleen al door dit artikel te lezen, heb je laten zien dat je serieus bent over een goede gezondheid en dat je bereid bent om stappen te ondernemen om de goede gezondheid te krijgen die je verdient.

Nu, voordat ik mijn 7 tips voor constipatiehulp deel, wil ik een belangrijk punt bespreken …

Wat betekent het om “normaal” te zijn?

“Gewoon” voor jou zou iets anders kunnen betekenen dan wat het voor jouw zus, buurman of beste vriend betekent.

Sommige mensen hebben van nature een dagelijkse stoelgang, terwijl anderen zich met een paar keer per week prima voelen. De belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: “voel ik me comfortabel?”

Onthoud dat constipatie niet alleen wordt gedefinieerd door drie of minder stoelgangen per week, het wordt gedefinieerd door ontlasting die hard, droog en moeilijk te doorstaan ​​is.

vrouw zonder darmproblemen probiotica

Persoonlijk geloof ik dat het hebben van een dagelijkse stoelgang het beste is voor je gezondheid. En er is nog een ander voordeel van het hebben van een dagelijkse stoelgang:

Als je je van opgehoopte ontlasting ontdoet, voel je je niet alleen veel beter, je laat ook kilo’s achter, zodat je er ook beter uit zult zien!

7 Gezonde, natuurlijke manieren om je constipatie te verlichten

 • Eet meer vezels. Let bij elke maaltijd op vezelrijk voedsel, inclusief een heerlijke mix van beide oplosbare vezels (zoals bonen, havermout, appels en sinaasappelen, lijnzaad en linzen) en onoplosbare vezels (bijv. volle granen, zaden, noten, frambozen, en groene groenten zoals broccoli en boerenkool). Streef dagelijks naar 20 tot 35 gram voedingsvezels. De gezondheid die je wilt en verdient, begint bij het voedsel dat je eet, dus geniet van deze vezelrijke constipatie-busting-goodies voor een gezonder, gelukkigere jij!
 • Hydrateer. Obstipatie gebeurt vaak wanneer er onvoldoende water in jouw ontlasting zit. Dat leidt tot die harde, droge en pijnlijke ontlasting. Probeer minstens 8 glazen water per dag te drinken. Blijf uit de buurt van suikerhoudende drankjes en light frisdrank omdat ze jouw spijsvertering kunnen aantasten en de constipatie nog erger kunnen maken.
 • Beweeg. Je hoeft geen marathon te lopen of uit te zweten in de sportschool om de beweging te krijgen die je lichaam nodig heeft om er goed uit te zien en te voelen. Slechts 30 minuten per dag aërobe activiteiten met weinig impact zoals stretchen, wandelen of joggen (als je ambitieus bent), zal je maag-darmkanaal in beweging brengen! Met Fit-In-4-Minuten train je in amper 4 minuten per dag op een intensieve, effectieve manier en al je spiergroepen komen aan bod. Dergelijke korte, intensieve workouts zijn even effectief als een uur cardio-training. Bekijk hier deze korte video en kijk of het wat voor je is.
 • Breng jouw darmbacterie in evenwicht. Je beseft het misschien niet, maar je buik wordt bewoond door een delicate balans tussen goede en slechte bacteriën. Wanneer slechte bacteriën de show draaien, lijdt je spijsvertering op allerlei manieren, inclusief het vermogen voor een gezonde, regelmatige stoelgang. Probiotica zijn een geweldige manier om jouw goede bacteriën en jouw spijsvertering te ondersteunen. Zorg ervoor dat je gefermenteerde, probiotische voedingsmiddelen zoals zuurkool, augurken en kimchi op je menu hebt staan.
 • Beantwoord de roep van de natuur. Luister: niemand houdt ervan zijn “zaken” te doen terwijl hij op kantoor is, maar als je het vasthoudt tot je thuiskomt, kan dit constipatie veroorzaken. Wanneer de natuur roept, moet je het eerste belsignaal beantwoorden.
 • Vermijd maagzuurremmers. Ben jij iemand die regelmatig aan brandend maagzuur, zure terugvloeiing, maagkrampen en andere symptomen van slechte spijsvertering lijdt? Als je maagzuurremmers gebruikt om de spijsverteringsproblemen te verzachten, moet je nu de ingrediëntenlijst lezen. Antacida dat aluminium bevat (één van de meest voorkomende ingrediënten die worden gebruikt in antacidum-formules) is berucht om het veroorzaken van obstipatie.
 • Kom tot rust. Werk- en gezinstaken. Spitsuur verkeer. Rekeningen. We leven in een zeer stressvolle omgeving en deze constante aanval van stress kan het vermogen van je lichaam om te gaan onderdrukken. Ik moedig je sterk aan om periodiek pauzes te nemen gedurende de dag (zelfs zo kort als 5 minuten) om te rusten en te ontspannen. Zie ze als ‘minivakanties’. Ze kunnen zo simpel zijn als uit het raam turen, knabbelen aan een stukje pure chocola of kletsen met een goede vriend. Niet alleen zal deze regelmatige ontspanning jouw spijsvertering bevorderen, het zal ook wonderen doen voor jouw gezondheid van top tot teen!

Nu is het jouw beurt

Constipatie is een veel voorkomend probleem waar niemand over wil praten.
Maar de gezondheidsrisico’s – waaronder vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, rugpijn en levensbedreigende aandoeningen zoals darmkanker – zijn te ernstig voor ons om te doen alsof obstipatie geen BELANGRIJKE kwestie is.

Als obstipatie een probleem voor je is, ben je niet de enige. En ik spoor je aan om actie te ondernemen om je spijsvertering te herstellen. Omdat als je lichaam niet vrijuit kan elimineren … de giftige rommel gevangen in je systeem je letterlijk van binnenuit kan vergiftigen.

Dus pas de 7 natuurlijke, gezonde manieren toe om obstipatie te verlichten waarvan je in dit artikel hebt geleerd, zodat je de gezondheid van top tot teen kunt krijgen die je wenst en verdient!

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>