6 Signalen Dat Je Nieren Ziek Zijn

Je nieren halen afvalstoffen uit het lichaam, ondersteunen de gezondheid van je botten, reguleren de elektrolyt-balans in je lichaam, normaliseren je bloeddruk en beïnvloeden de productie van rode bloedcellen. Het onjuist functioneren van je nieren kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Je nieren zijn dus te belangrijk om te worden verwaarloosd. Hieronder ontdek je enkele van de meest voorkomende symptomen van nierfunctiestoornissen…

Een toenemend aantal mensen kampt met chronisch nierlijden. Naar schatting zou zowat 10% tot 20% van de bevolking een gedaalde nierfunctie hebben, de overgrote meerderheid daarvan zonder het zelf te beseffen omdat ze er niets van voelen. Als er al symptomen zijn, zoals bv. vermoeidheid, denkt men meestal niet direct aan een nierziekte.

Nochtans is het belangrijk dat nierschade in een vroeg stadium wordt ontdekt en behandeld om erger te voorkomen. Verloren nierweefsel kan immers niet meer hersteld worden. Als je nieren niet naar behoren werken wordt het bloed onvoldoende gezuiverd en worden afvalstoffen niet meer afgevoerd. Als de helft van de nierfunctie wegvalt, spreekt men van nierfalen of nierinsufficiëntie.

Wat zijn de gevolgen van nierproblemen?

Een slechte werking van de nieren kan leiden tot ernstige bijkomende kwalen, zoals:

  • een verhoogde bloeddruk
  • bloedarmoede
  • bot ontkalking
  • aantasting van hart- en bloedvaten

Een onbehandeld nierprobleem zal uiteindelijk leiden tot nierfalen. Bij nierfalen zijn een dialysebehandeling (kunstnier of buikspoeling) of een niertransplantatie de enige mogelijke oplossingen.

Symptomen van nierproblemen:

symptomen dat je nieren ziek zijn

1. Urine

  • Je urine kan schuimig, donker zijn.
  • Veel drang om ’s nachts te urineren
  • Druk tijdens het urineren.
  • Moeilijkheden bij urineren, bleke urine,
  • Frequente dringende urinering en zware urinering.

2. Zwellingen

Je nieren kunnen soms geen overmaat aan vloeistoffen elimineren, en je kan er uiteindelijk zwellingen van oplopen in verschillende lichaamsdelen, met inbegrip van het gezicht, ledematen en gewrichten.

3. Kortademigheid

Dit is een algemeen symptoom van nierfunctiestoornissen. De slechte productie van rode bloedcellen hangt samen met een laag zuurstofgehalte in het lichaam. Dit gebeurt als gevolg van de toxines in je longen.

4. Huiduitslag

Door dat afvalstoffen zich ophopen kan dit vaak leiden tot uitslag en jeuk. Afvalstoffen die zich ophopen maken je huid geïrriteerd, droog en ongezond. Geen lotion zal ooit je conditie verbeteren, dus probeer eerst de bron van het probleem op te lossen.

5. Metaal smaak in de mond

Veel afvalstoffen in je bloed veranderen je smaakpapillen en kunnen ‘halitose’ veroorzaken. Je kan er slechte eetlust en smaakproblemen van krijgen.

6. Pijn

Slachtoffers hebben ook te maken met pijn in de nierzone. Het kan een teken zijn van nierstenen of urine-infecties.

Een preventieve aanpak…

… is natuurlijk nog steeds de beste therapie om nierproblemen en andere ziektes te voorkomen. Verse, rauwe groenten zijn de beste manier om je lichaam te ontzuren en te voorzien met de nodige anti-oxidanten. Voldoende anti-oxidanten in je dagelijks voedingspatroon is de beste remedie om nierproblemen en andere ernstige ziektes te voorkomen. Zoals je kan vaststellen, kan zelfs het geringste probleem met je nieren uw algemene gezondheid beïnvloeden.

Helaas is het voor de meeste mensen niet haalbaar om dagelijks 2 tot 3 kg verse, rauwe groenten te eten. Je hebt er gewoon de tijd niet voor, en het smaakt niet.

Daarom is slowjuicen en het drinken van verse green juices het ideale middel om alle nutriënten in één glas binnen te krijgen, waarvoor je makkelijk 1 tot 2 kilo groenten gebruikt, afhankelijk van welke soorten je verwerkt in je green juice.

Niet voor niets adviseren meer en meer dokters en voedingsdeskundigen om jaarlijks minstens één detox kuur te doen met green juices van verse groenten. Daarnaast zijn regelmatig slowjuicen en genieten van green juices is één van de gezondste gewoonten die jij jezelf kado kan geven.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, chorella, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Wanneer moet jij jouw nierfunctie laten controleren?

Sommige mensen doen er best aan om jaarlijks hun nieren te laten testen om chronisch nierlijden op te sporen, ook als ze geen klachten hebben. Dit geldt met name voor volgende risicogroepen:

• Iedereen vanaf 60 jaar, zeker wanneer u rookt en/of aan overgewicht lijdt
• Diabetespatiënten
• Mensen met een verhoogde bloeddruk (Arteriële hypertensie)
• Mensen met een hart- of vaatziekte
• Iedereen bij wie erfelijke nierziekten voorkomen in de familie
• Mensen met afwijkingen aan of herhaalde infecties van de urinewegen
• Mensen met nierstenen of vergrote prostaat.

Mocht je dus het gevoel hebben dat je nieren niet meer optimaal werken, laat je jezelf best controleren. Daarnaast blijft een gezond voedingspatroon met veel anti-oxidanten de beste remedie tegen nierproblemen en andere ernstige ziekten. Daarom kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het voor je gezondheid is om te overwegen om te slowjuicen.

Op die manier kan je dagelijks 2 tot 4 kilo extra groenten persen die vol zitten met anti-oxidanten en alle andere nutriënten die jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren en natuurlijk ook om je lichaam zo lang mogelijk in optimale conditie te houden.

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>