4 Redenen Waarom Je Direct Alfalfa Aan Je Voeding Moet Toevoegen


Alfalfa is een lekkere knapperige superfood die steeds populairder wordt. Maar wat kun je nou precies verwachten qua gezondheidsvoordelen?

Is alfalfa gezond?

Alfalfa, ook wel bekend als luzerne of Medicago sativa, is een plant die al honderden jaren als veevoer wordt gebruikt.
Het werd lang geprezen om zijn superieure vitamine-, mineralen- en eiwittengehalte, zeker in vergelijking met andere bronnen van veevoer.

Alfalfa behoort tot de peulvruchtenfamilie, maar het wordt ook beschouwd als een kruid.

Het lijkt erop dat het oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid- en Centraal-Azië, maar het is sindsdien over de hele wereld te vinden.

Naast dat het wordt gebruikt als veevoer, heeft het ook een lange geschiedenis als een geneeskrachtig kruid voor de mens.

De zaden of gedroogde bladeren kunnen worden gebruikt als supplement of de zaden worden gekiemd en gegeten in de vorm van alfalfaspruiten.

Voedingswaarde van Alfalfa

Alfalfa wordt doorgaans als kruidensupplement of in de vorm van alfalfaspruiten gegeten.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Omdat de bladeren of zaden worden verkocht als kruidensupplementen en niet als voedingsmiddel, is er geen standaard voedingswaarde-informatie beschikbaar.

Ze zijn echter gewoonlijk rijk aan vitamine K en bevatten ook vele andere voedingsstoffen, zoals vitamine C, koper, mangaan en foliumzuur.

Alfalfa bevat dezelfde voedingsstoffen en is ook zeer caloriearm.

Bijvoorbeeld een portie (33 gram) alfalfaspruiten bevat slechts 8 calorieën. Het bevat ook het volgende:

Vitamine K: 13% van de ADH.
Vitamine C: 5% van de ADH.
Koper: 3% van de ADH.
Mangaan: 3% van de ADH.
Foliumzuur: 3% van de ADH.
Thiamine: 2% van de ADH.
Riboflavine: 2% van de ADH.
Magnesium: 2% van de ADH.
IJzer: 2% van de ADH.

Een portie bevat ook 1 gram eiwit en 1 gram koolhydraten die afkomstig zijn van vezels.

Alfalfa heeft tevens een hoog gehalte aan bioactieve plantenstoffen. Deze omvatten saponinen, coumarinen, flavonoïden, fytosterolen, fyto-oestrogenen en alkaloïden.

Alfalfa kan helpen cholesterol te verlagen

Alfalfa’s cholesterolverlagende vermogen is het best bestudeerde voordeel voor de gezondheid tot nu toe.

Talrijke studies bij apen, konijnen en ratten hebben aangetoond dat het de cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen.alfalfa

Enkele kleine studies hebben ook dit effect bij mensen bevestigd.

Een studie van 15 mensen toonde aan dat het eten van gemiddeld 40 gram alfalfazaden na 8 weken het totale cholesterolgehalte met 17% verlaagde en het “slechte” LDL-cholesterol met 18%.

Uit een andere kleine studie onder slechts 3 mensen is ook gebleken dat 160 gram alfalfazaden per dag het totale cholesterolgehalte in het bloed kan doen afnemen.

Dit effect wordt toegeschreven aan het hoge gehalte aan saponinen. Dit zijn plantaardige stoffen waarvan bekend is dat het cholesterolgehalte verlaagd.

Deze stoffen doen dit door de absorptie van cholesterol in de darm te verminderen.

Andere potentiële gezondheidsvoordelen

Alfalfa als geneeskrachtig kruid heeft diverse voordelen voor de gezondheid.

Tot deze voordelen behoren onder meer het verlagen van de bloeddruk, overtollig vocht afdrijven, het verhogen van de productie van moedermelk, de behandeling van artritis en het oplossen van nierstenen.

Verbeterde metabole gezondheid

Uit een recent onderzoek bij dieren bleek dat alfalfa supplementen het hoge totale, LDL en VLDL cholesterol verlaagde bij diabetische dieren. Alfalfa was ook in staat om de bloedsuikerspiegel te verbeteren.

Bij een andere studie bij diabetische muizen bleek dat het alfalfa-extract de bloedsuikerspiegel verlaagt door de afgifte van insuline door de alvleesklier te verhogen.

Verlichten van symptomen van de menopauze

Alfalfa is rijk aan fyto-oestrogenen. Dit zijn stoffen die chemisch vergelijkbaar zijn met het hormoon oestrogeen.

Dit betekent dat deze stoffen dezelfde effecten in het lichaam kunnen veroorzaken als oestrogeen.

Fyto-oestrogenen kunnen dus de symptomen van de menopauze verlichten. Deze symptomen worden veroorzaakt door verlaagde oestrogeenwaarden.

Antioxidant-effecten

Alfalfa word al honderden jaren gebruikt in de Ayurvedische en homeopathische geneeskunde om aandoeningen te behandelen die worden veroorzaakt door ontstekingen.

Alfalfa is een krachtig antioxidant, die schade door vrije radicalen kan voorkomen. Verschillende onderzoeken met dieren hebben nu deze werking bevestigd.

In de onderzoeken werd aangetoond dat alfalfa het vermogen heeft om DNA-schade te repareren. Dit doet het door de productie van vrije radicalen te verminderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen, waardoor het lichaam in staat is om ze zelf te bestrijden.

Een onderzoek bij muizen toonde zelfs aan dat een behandeling met alfalfa kan helpen bij het verminderen van de gevolgen van een beroerte of hersenletsel.

Wil je ook profiteren van deze gezonde kwaliteiten van alfalfa?

Je kan alfalfa op verschillende manieren toevoegen aan je dieet: als spruiten, als pillen of als poedervorm. Als je graag maximaal wil profiteren van de gezondheidsvoordelen van alfalfa, dan heb ik goed nieuws voor je!

Goed Nieuws

Je kan je dagelijkse portie alfalfa gewoon mee binnenkrijgen met een Organico Turbo Green Juice.

De Organico Turbo Green Juice bevat onder meer munt, druivenpit, chlorella, spirulina en tarwegras, één van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de Organico greens.

Organico Turbo Green Juice bevat naast de superfoods ook een selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>