Waarom De Meeste Probiotica Niet Werken

Het mag duidelijk zijn dat probiotica een essentiële rol spelen in een optimale gezondheid. Toch blijft het nog steeds een grote uitdaging te leren begrijpen hoe ze een gunstige werking op onze vertering en onze lichamelijke gezondheid hebben. Want ze zijn lang niet altijd zo efficiënt als ze wel zouden kunnen zijn.

De reden is dat de meeste van de levende organismen die worden verondersteld om deze producten te bevatten niet eens te hoge hitte en de druk overleven die bij het proces van het bewerken van ons voedsel gepaard gaat.

Al te vaak sterven de overblijvende levende cellen snel af wanneer de voedingsstoffen op het schap of in de kast bewaard worden. Ook kunnen ze vaak de blootstelling aan het maagzuur op de gal in ons intestinaal systeem niet overleven en op die manier zijn ze natuurlijk ook niet van nut bij het verteren van ons voedsel.

Een geavanceerde formule van probiotica die ketens van de bacterie Bacillus coagulans bevat toont een grote belofte bij het omzeilen van deze moeilijkheden en bij het maximaliseren van de weldadige werking van supplementen met deze probiotica.

Deze micro-organismen worden stuk voor stuk omringd door een natuurlijk beschermend schild, wat ze helpt om de hitte en de druk te overleven die het gevolg is van bewerken van het voedsel, net als de zuren en de gal bij het verteringsproces. Dit zorgt ervoor dat deze organismen een betere kans hebben om goed en wel levend in de ingewanden aan te komen, waar ze meteen aan de slag kunnen gaan.

Dit zorgt ervoor dat de bacterie Bacillus coagulans een aantal significant therapeutische voordelen heeft ten opzichte van de conventionele probiotica. Deze specifieke bacterie mag dan ook uniek genoemd worden in vergelijking met traditionele probiotica omwille van zijn drie belangrijke werkingen:

  • overleven
  • koloniseren
  • productie van lactisch zuur

Overleven

Probiotische bacteriën die dood zijn wanneer ze in ons spijsverteringsstelsel aankomen hebben geen enkel nut, om het even in welke grote hoeveelheden ze ook mogen voorkomen. Maar de bacterie Bacillus coagulans overleeft niet alleen de blootstelling aan zuur en gal die in ons spijsverteringsstelsel voorkomt, maar het doet dit ook nog eens in massieve aantallen. Daarom in Organico TURBO Probiotica ontwikkeld met 60 miljard levende culturen per capsule op het moment van consumptie, indien je ze voor de uiterste gebruiksdatum inneemt en bewaart zoals aanbevolen.

Koloniseren

Zelfs wanneer de conventionele probiotica bacteriën er toch zouden in slagen om levend aan te komen en bovendien ook nog eens het maagzuur in de maag te overleven, dan nog zullen de meesten niet overgaan tot het zogenaamde koloniseren, lees het vermenigvuldigen en opbouwen van de weerstand.

In contrast hiermee is de bacterie bacillus coagulans een schitterende kolonisator. Onmiddellijk nadat de bacterie is aangekomen zullen de cellen van deze actieve bacterie zich beginnen te vermenigvuldigen en starten ze met het proces van het koloniseren van het intestinale traject.

De productie van lactisch zuur

De lactobacillus en Bifido bacteriën zijn bijzonder weldadig wanneer het er op aankomt om lactisch zuur te gaan produceren. Gegevens uit epidemiologische en experimentele studies tonen aan dat opnemen van deze bacteriën kunnen helpen bij het voorkomen van een aantal chronische condities zoals cardiovasculaire ziekten en kanker.

In vergelijking met de conventionele probiotica durven wetenschappers intussen stellen dat Bacillus coagulans, wat de te verkiezen vorm van lactisch zuur (onder een technische term bekend als de L+ optical isomer) produceert, veel grotere nut kan zijn bij het ondersteunen van het digestieve en het afweersysteem van ons lichaam.

Spoorvorming: waarom de bacterie Bacillus Coagulans zoveel efficiënter werkt

Een belangrijke reden voor de superioriteit van de bacterie Bacillus Coagulans is zijn capaciteit om sporen te produceren. Spoorvorming bij de bacteriën kan je eigenlijk zowat vergelijken met de zaden van gewone planten. Wanneer je ze met rust laat zullen zaden slapend zijn, niet levend op zich maar ook niet dood.

Ze blijven eerder in hun beschermende schild sluimeren in een staat van paraatheid. Maar van zodra ze in contact komen met een omgeving met de juiste temperatuur en voldoende vochtigheid, dan beginnen ze van zelf te ontkiemen of te groeien.

Spoorvorming bij de bacteriën zoals de bacterie Bacillus Coagulans werkt in een erg gelijkaardige manier. In de maag worden de sporen geactiveerd door de lage pH graad, mechanische processen en vochtigheid.

Ze absorberen water en beginnen op te zwellen, wat op zijn beurt de metabolische werking van de bacteriën nog stimuleert. Wanneer de bacteriën doorheen het duodenum naar de ingewanden passeren, beginnen ze uit te groeien, doorheen de bedekkende sporen te dringen en in de cellen start het proces van het kiemen en het omvormen in nuttige cellen.

Er komt een ware kettingreactie tot stand waarbij de bacteriën zich snel gaan vermenigvuldigen, en van start gaan met het voor ons lichaam zo nuttige proces van het koloniseren. Hierbij produceren ze het zo essentiële lactisch zuur, wat de groei van schadelijke pathogenen ontmoedigt, en dit helpt bij het verteren van het voedsel.

Het proces van het ontkiemen begint doorgaans zowat 4 uur na het innemen van het voedsel.

De typische spoorvorming in de bacteriën moet je ten allen prijze proberen te vermijden. Zo kan bijvoorbeeld Clostridium botulinum (organisme dat botulisme veroorzaakt) de oorzaak zijn van een voedselvergiftiging en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Maar in plaats van je gezondheid te beschadigen kunnen zorgvuldig geselecteerde sporenvormende bacteriën die de gezondheid bevorderen zoals de bacterie Bacillus Coagulans net wel een gunstige werking hebben op het lichaam. Deze bacteriën kunnen gebruik maken van hun hoge mate van overleven in de vaak vijandige maagomgeving en het overspoelen van deze regio met gezonde flora.

In een gepubliceerde klinische studie kwam men tot de ontdekking dat volwassenen met een hyperlipidemische aandoening die supplementen met de bacterie Bacillus Coagulans kregen toegediend gedurende een periode van drie maanden hiervan een duidelijk gunstig effect ondervonden wat onder meer hun cholesterol en de symptomen van deze aandoening betrof.

Deze veelbelovende resultaten suggereren dan ook dat de bacterie Bacillus Coagulans kan helpen bij het bevorderen van een profiel met een gezonde hoeveelheid lipiden in het lichaam.

Recent werd de bacterie Bacillus Coagulans zelfs aangeraden door bekende autoriteiten zoals Mehmet Oz, MD, en Michael Roizen, eveneens MD, in hun baanbrekend boek YOU: The Owner’s manual, Updated and Expanded editions.

Deze beide dokters onderlijnen in hun werk het belang van weldadige bacteriën in de maag voor het bewaren van onze digestieve gezondheid en het afweersysteem van het menselijk lichaam. Hun keuze van probiotica was simpel: neem dagelijks een dosis van 2 miljard cellen van de bacterie Bacillus Coagulans.

Dit lijkt misschien veel maar het is gewoon de hoeveelheid die teruggevonden worden in één capsule.

Deze twee researchers staan niet alleen met hun bevindingen. Zo zijn er intussen al een hele reeks op mensen uitgevoerde klinische studies beschikbaar en gepubliceerd die duidelijk aantonen dat er een klinisch bewezen weldadig effect is wanneer je op regelmatige basis een voldoende dosis aan bacterie Bacillus Coagulans in de vorm van een supplement inneemt.

Het juist gebruiken van gezonde probiotica zoals de sporenvormende bacterie Bacillus Coagulans, helpt de ontwikkeling van gezonde flora in de streek van de maag verder te ontluiken. Het is dan ook een innovatieve methode gebleken om zowel de vlotte vertering van ons voedsel als de goede gezondheid van ons lichaam te helpen verzekeren.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>