7 Redenen Waarom Je, Als Vrouw, Probiotica Nodig Hebt En Waar Je Op Moet Letten

Het evenwicht van het darmmicrobioom is iets dat vrouwen hard nodig hebben voor hun lichaam. Als je niet genoeg nuttige probiotica (d.w.z. ‘goede’ bacteriën) in jouw systeem hebt, kunnen de ‘slechte’ bacteriën en schimmels vrij in jouw darmen rond”lopen” en tot ziektes leiden. Zo makkelijk is het.

Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, wist dit bijna 2500 jaar geleden toen hij zei dat alle ziekten hun oorsprong in de darmen hebben. We weten nu dat de meeste cellen van ons immuunsysteem zich in het spijsverteringskanaal bevinden. Bovendien kan een onbalans in de darmen leiden tot lekkende darmen en chronische ontstekingen [1], twee aandoeningen die in verband worden gebracht met veel belangrijke ziekten.

Volgens een recente Harris Poll-enquête [2] heeft 72% van de mensen het afgelopen jaar een of ander spijsverteringsprobleem gehad. Een groot percentage van de getroffenen zijn vrouwen.

Darmgerelateerde aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS) en auto-immuunziekte [3] treffen veel vaker vrouwen dan mannen. Volgens onderzoek uit 2005 van de University of California, Los Angeles en de Mayo Clinic hebben vrouwen zelfs twee keer zoveel kans op PDS als mannen [4]!
Lees verder om de voordelen van probiotica voor vrouwen te ontdekken, inclusief hoe je jow darmmicrobioom weer in evenwicht kunt brengen en gezondheid op alle niveaus kunt bereiken.

7 redenen waarom probiotica essentieel zijn voor de gezondheid van vrouwen

Je zou misschien niet denken dat kleine organismen die in je spijsverteringskanaal leven, je hele lichaam kunnen beïnvloeden, maar dat doen ze wel. Hier is een lijst met slechts enkele van de factoren waar gezonde probiotica een rol in spelen:

 1. Gewicht behouden [5]. Probiotica spelen een rol bij metabolisme, obesitas, diabetes en gewicht.
 2. Een gezond hart [6]. Een gezonde darm kan ook helpen de bloeddruk te verlagen.
 3. Een sterk immuunsysteem behouden. Onthoud dat tot 80% van het immuunsysteemcellen zich in jouw bovenste maagdarmkanaal bevinden!
 4. Hormonen in balans brengen. Bepaalde soorten gezonde bacteriën hebben een direct effect op de belangrijkste hormonen van een vrouw, zoals oestrogeen.
 5. Reproductieve gezondheid. Gezonde probiotica kunnen ziekteverwekkers verminderen die gericht zijn op de vagina en andere voortplantingsgebieden.
 6. Ontgifting. Probiotica ondersteunen een goede leverfunctie [7].
 7. Chronische ziekte voorkomen.

De Candida-overgroei-epidemie bij vrouwen

candida probioticaVoor een vrouw ondersteunen probiotica de vaginale gezondheid, de urinewegen, reproductieve gezondheid en hormonale gezondheid. Zonder twijfel is Candida albicans de enige “boosdoener” die helaas op al deze gebieden een onbalans kan veroorzaken.

Candida albicans is een schimmel, meer specifiek een gist, die in je mond en darmen leeft. In de juiste hoeveelheden heeft het op deze gebieden eigenlijk een nuttige taak. Het is ontworpen om te helpen bij de opname en vertering van voedingsstoffen. Wanneer er echter een overproductie van Candida is, kunnen er giftige bijproducten vrijkomen. Het kan ook door de darmwand dringen, wat leidt tot de aandoening die bekend staat als “lekkende darm[8]”, ook wel bekend als intestinale permeabiliteit.

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control krijgen vier op de vijf personen [9] elk jaar antibiotica voorgeschreven. Bij vrouwen is het gebruik van antibiotica een van de hoofdoorzaken van Candida-overgroei of vaginale candidiasis [10].

Als je ooit een vaginale schimmelinfectie hebt gehad, weet je hoe ongemakkelijk dit kan zijn. Maar er zijn andere symptomen die vaak niet zo gemakkelijk worden herkend als veroorzaakt door Candida-overgroei.

Tekenen van overgroei van gist

Controleer of een van deze tekenen en symptomen op jou van toepassing is. Als dat het geval is, kun je last hebben van overgroei van gist:

 • Vermoeidheid of, in ernstige gevallen, fibromyalgie
 • Huid- en nagelinfecties
 • Problemen met cognitie
 • Allergieën
 • Vaginale infecties
 • Stemmingswisselingen, angst en depressie
 • Sterke trek in koolhydraten en suiker
 • Opgeblazen gevoel, diarree en obstipatie

Overgroei van Candida kan ook leiden tot ernstigere aandoeningen. Een recent onderzoek uitgevoerd aan Tufts University in Boston vond een verband tussen PDS en Candida-overgroei. Volgens onderzoekers kan de aanwezigheid van beide een “vicieuze cirkel creëren waarin een lage ontsteking de kolonisatie van schimmels bevordert en de kolonisatie van schimmels verdere ontsteking bevordert [11].”probiotica darmproblemen

Volgens de Mayo Clinic [12] kunnen schimmelinfecties zoals Candida ook endocriene organen infiltreren. Dit kan leiden tot een onbalans in hormonen die essentieel zijn voor de reproductieve gezondheid van vrouwen, zoals oestrogeen en progesteron.

Ten slotte kunnen auto-immuunziekten zoals Hashimoto’s, reumatoïde artritis en multiple sclerose in verband worden gebracht met overgroei van Candida. Een rapport uit 2014 [13], gepubliceerd in het tijdschrift Autoimmune Diseases, merkt op dat auto-immuunziekten in het algemeen “dramatisch zijn toegenomen” sinds de Tweede Wereldoorlog. De onderzoekers van het onderzoek brengen dit in verband met verhoogde milieutoxines die “darmdysbiose [14]” hebben veroorzaakt (d.w.z. een verstoorde darmflora) waardoor opportunistische micro-organismen konden floreren.

Wat veroorzaakt probiotische onbalans bij vrouwen?

Er zijn net zo veel manieren om een ​​onbalans in de darmen te krijgen als er individuele vrouwen zijn. Onderzoekers hebben echter ten minste vijf manieren geïdentificeerd waarop de darmflora kan worden aangetast en opportunistische micro-organismen zoals Candida hun kans krijgen, zoals:

 • Te veel alcoholgebruik
 • Roken van sigaretten [15]
 • Te veel eenvoudige suikers en koolhydraten eten
 • Antibiotica-gebruik
 • Emotionele stress

stress vrouw probioticaTegenwoordig zijn vrouwen meer gestrest dan ooit tevoren. Volgens een onderzoek van de American Psychological Association [16] hebben ze meer kans dan mannen om te melden dat ze “veel stress” hebben. Bovendien hadden vrouwen meer kans dan mannen om fysieke en emotionele symptomen gerelateerd aan stress te krijgen. Tweeëndertig procent zei dat ze de afgelopen maand last hebben gehad van stressgerelateerde spijsverteringsproblemen.

Vergis je niet, emotionele stress kan een enorm effect hebben op de darmgezondheid van een vrouw. Chronische stress kan veranderingen in de “darm-hersen” -verbinding veroorzaken, die reeds bestaande spijsverteringsstoornissen kunnen verergeren. Het kan ook veranderingen in de maagafscheidingen veroorzaken [17] en de darmpermeabiliteit verhogen.

 

Veranderingen in levensstijl en probiotica die kunnen helpen

Het goede nieuws is dat er een aantal eenvoudige manieren zijn om zowel stress als Candida-overgroei om te keren! De eerste stap is om te focussen op zelfzorg. Dit betekent dat je specifieke acties moet ondernemen die je lichaam, geest en ziel helpen, die stress kunnen verminderen en die je gezonder en gelukkiger maken. Enkele acties kunnen zijn:

 • Mediteren
 • Bewegen/sporten
 • Gehydrateerd blijven
 • Ontspannende baden nemen
 • Een massage krijgen
 • Vrienden zoeken die je ondersteunen
 • In de natuur zijn
 • Leuke hobby’s
 • Werk doen waar je gepassioneerd over bent
 • Het eten van een gezond eetpatroon met hele voedingsmiddelen, inclusief veel gekweekte groenten en prebiotisch voedseloudere vrouw probiotica supplement

Een andere supergemakkelijke maar zeer effectieve manier om de darmgezondheid te veranderen, is door elke dag aan te vullen met een probiotisch supplement van hoge kwaliteit. Zonder twijfel bevestigt onderzoek dat het nemen van een probioticum een ​​van de beste dingen is die een vrouw kan doen voor haar spijsvertering. (Ga hier voor meer informatie over probiotische voordelen voor senioren.)

Een studie [18] uitgevoerd door het National Center for Toxicological Research wees uit dat de probiotische Lactobacilli bepaalde pro-inflammatoire genen in het vaginale gebied van een vrouw kan onderdrukken. De bevindingen suggereren dat suppletie met probiotica aanzienlijk kan helpen bij schimmelinfecties en de bescherming van kanker in vaginale epitheelcellen kan versterken.

Andere studies hebben het verband gelegd tussen probiotica en verbeteringen bij angst en depressie. Gezonde bacteriën tasten de hersenen aan via de “darm-hersen-as” (GBA).

Italiaanse onderzoekers die schrijven voor de Annals of Gastroenterology verklaren dit als de “bidirectionele communicatie tussen het centrale en het enterische zenuwstelsel, die emotionele en cognitieve centra van de hersenen verbindt met perifere darmfuncties [19].” Dezelfde onderzoekers brengen aandoeningen zoals IBS in verband met veel aandoeningen van het centrale zenuwstelsel / de hersenen, waaronder autisme en angst-depressie.

Zonder twijfel tonen onderzoeken aan dat probiotica werken om de darmen te inoculeren met nuttige bacteriën en spijsverteringsproblemen omkeren (en vaak ook andere gezondheidsproblemen!).

De goede darmbacteriën krijgen die je nodig hebt

Veel vrouwen hebben het niet graag over hun darmgezondheid. Ze schamen zich voor symptomen zoals een opgeblazen gevoel, krampen, misselijkheid en gasvorming. Tweederde van de vrouwen die in de Harris Poll werden ondervraagd, voelde zich ongemakkelijk bij het praten over hun buikproblemen, zelfs niet met hun vrienden.

Vrouwen zitten in een crisis als het gaat om de gezondheid van hun darmen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn manieren waarop je proactief kunt zijn bij het genezen van onbalans in de darmen. Het verminderen van stress (zie zelfzorglijst hierboven) en het opnemen van dagelijkse probiotische supplementen die de goede darmbacteriën leveren die uw lichaam nodig heeft, zijn beslist een stap in de goede richting.

Het begint allemaal met bewustwording en educatie. Je hebt zojuist de aanzienlijke voordelen van probiotica voor vrouwen gezien. Als je een vrouw bent, laat je lichaam dan niet lijden. Onderneem actie die niet alleen kan leiden tot een gezonde spijsvertering, maar ook kan bijdragen aan de gezondheid en genezing van het hele lichaam.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen.Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Organico TURBO Probiotica™ is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 120 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een TURBO Probiotica™

Organico Turbo Probiotica - potTURBO Probiotica™  is verder samengesteld met 10 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 120 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt TURBO Probiotica™ krachtiger dan gelijk welk ander probiotica supplement. In één capsule TURBO Probiotica™ zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacterieën dan in vergelijking met de meeste andere toonaagevende merken.

TURBO Probiotica™  is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijd lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om terug te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Probiotica™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens

ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Organico TURBO Probiotica Balans is gemaakt met onze veganistische en glutenvrije vrienden in gedachten. Dit is voedsel, geen medicijn. Organico TURBO Probiotica Balans streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen. De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je TURBO Probiotica en geniet terug van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!

Deel desgewenst dit artikel

>