6 Wetenschappelijk Bewezen Voordelen Van Krill Olie

Krill olie is een supplement dat snel aan populariteit wint als alternatief van visolie. Het is gemaakt van krill, een soort klein schaaldier geconsumeerd door walvissen, pinguïns en andere zeedieren. Net zoals visolie is het een bron van docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA), soorten omega-3-vetten die alleen in vis bronnen worden aangetroffen. Ze hebben belangrijke functies in het lichaam en zijn gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen. 

Daarom is het een goed idee om een ​​supplement met EPA en DHA in te nemen wanneer je niet minstens twee maal per week vis eet. Krill olie blijkt superieur te zijn aan visolie, omdat de omega-3 vetzuren beter opgenomen worden in het lichaam en dieper doordringen in de cellen. Hieronder ontdek je enkele belangrijke gezondheidsvoordelen van krill olie.

Hier zijn zes op wetenschap gebaseerde gezondheidsvoordelen van krill olie.

1 – Uitstekende bron van gezonde vetten

Zowel krill olie als visolie bevatten de omega-3 vetten EPA en DHA.

Er zijn echter aanwijzingen dat de vetten in krill olie gemakkelijker door het lichaam kunnen worden gebruikt dan die uit visolie, aangezien de meeste omega-3-vetten in visolie worden bewaard in de vorm van triglyceriden.

Aan de andere kant kan een groot deel van de omega-3-vetten in krill olie worden gevonden in de vorm van moleculen die fosfolipiden worden genoemd en die gemakkelijker in de bloedbaan kunnen worden opgenomen.

Enkele studies hebben aangetoond dat krill-olie effectiever is dan visolie bij het verhogen van het omega-3-niveau en de hypothese dat hun verschillende vormen van omega-3-vetten mogelijk de reden zijn.

2 – Kan helpen ontstekingen te bestrijden

Het is aangetoond dat omega-3-vetzuren, zoals die in krill olie worden aangetroffen, belangrijke ontstekingsremmende functies in het lichaam hebben.

Krill olie kan zelfs nog effectiever zijn in het bestrijden van ontstekingen dan andere omega-3-bronnen uit de zee omdat het gemakkelijker voor het lichaam lijkt te zijn om te benutten.

Bovendien bevat krill olie een roze-oranje pigment genaamd astaxanthine, dat ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft.

Een paar studies zijn begonnen met het onderzoeken van de specifieke effecten van krill olie op ontstekingen.

Een reageerbuisstudie toonde aan dat het de productie van ontsteking veroorzakende moleculen verminderde wanneer schadelijke bacteriën werden geïntroduceerd in menselijke darmcellen.

Een onderzoek onder 25 mensen met licht verhoogde vetwaarden in het bloed wees uit dat het dagelijks innemen van 1.000 mg-supplementen van krill olie  als bestrijding van ontsteking meer effect had  dan een dagelijks supplement van 2.000 mg  gewone gezuiverde omega-3 vetzuren.

Bovendien bleek uit onderzoek bij 90 mensen met chronische ontsteking dat het dagelijks innemen van 300 mg krill olie voldoende was om de ​​oorzaak van ontstekingen  na één maand tot 30% te verminderen.

Ook andere studies die krill olie en ontsteking onderzoeken, tonen potentieel gunstige resultaten.

3 – Vermindert artritis en gewrichtspijn

Omdat krill olie de ontsteking helpt te verminderen, kan het ook de symptomen van artritis en gewrichtspijn verbeteren, die vaak het gevolg zijn van ontstekingen.

In feite heeft een onderzoek dat ontdekte dat krill-olie een marker van ontsteking aanzienlijk verminderde, ook ontdekt dat krill-olie stijfheid, functionele beperkingen en pijn verminderde bij patiënten met reumatoïde of osteoartritis.

Een tweede, klein maar goed ontworpen onderzoek onder 50 volwassenen met milde kniepijn vond dat het nemen van krill olie gedurende 30 dagen de pijn van de deelnemers aanzienlijk verminderde terwijl ze sliepen en stonden. Het verhoogde ook hun bewegingsbereik.

Bovendien bestudeerden de onderzoekers de effecten van krill olie bij muizen met artritis. Toen de muizen krill olie innamen, hadden ze betere artritis scores, minder zwelling en minder ontstoken cellen in hun gewrichten.

Hoewel meer studies nodig zijn om deze resultaten te ondersteunen, lijkt krill olie een goed potentieel te hebben als aanvullende behandeling voor artritis en gewrichtspijn.

4 – Kan de bloed lipiden en de gezondheid van het hart verbeteren

Omega-3-vetten en specifiek DHA en EPA worden als gezond voor het hart beschouwd.

Onderzoek heeft aangetoond dat krill olie de bloed lipideniveaus kan verbeteren. Studies hebben aangetoond dat het met name effectief kan zijn bij het verlagen van triglyceriden en andere bloedvetten.

Eén studie vergeleek de effecten van krill olie en gezuiverde omega-3 vetzuren op cholesterol- en triglycerideniveaus.

Alleen krill olie bracht “goede” high-density-lipoproteïne (HDL) cholesterol op. Het was ook effectiever in het verminderen van een marker van ontsteking, hoewel de dosering veel lager was. Aan de andere kant waren de zuivere omega-3’s effectiever in het verlagen van triglyceriden.

Een recent overzicht van zeven onderzoeken concludeerde dat krill olie effectief is in het verlagen van “slecht” LDL-cholesterol en triglyceriden en het “goede” HDL-cholesterol ook kan verhogen.

Een andere studie vergeleek krill olie met olijfolie en ontdekte dat krill olie significant de insuline resistentie scores verbeterde, evenals de functie van de wanden van de bloedvaten.

Meer langetermijnstudies zijn nodig om te onderzoeken hoe krill olie het risico op hartaandoeningen beïnvloedt. Maar op basis van het bewijs tot nu toe lijkt het effectief in het verbeteren van bepaalde bekende risicofactoren.

5 – Kan helpen bij het beheren van PMS-symptomen

In het algemeen kan het consumeren van omega-3-vetten helpen pijn en ontsteking te verminderen.

Verschillende studies hebben aangetoond dat het nemen van omega-3 of visolie supplementen kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn en symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS), in sommige gevallen genoeg om het gebruik van pijnstillers te verminderen.

Het lijkt erop dat krill olie, die dezelfde soorten omega-3-vetten bevat, net zo effectief is.

Eén studie vergeleek de effecten van krill olie en visolie bij vrouwen met de diagnose PMS.

Uit de studie bleek dat beide supplementen weliswaar resulteerden in statistisch significante verbetering van de symptomen, maar dat vrouwen die krill olie innamen significant minder pijnmedicatie namen dan vrouwen die visolie gebruikten.

Deze studie suggereert dat krill olie minstens even effectief is als andere bronnen van omega-3-vetten bij het verbeteren van PMS-symptomen.

6 – Het is eenvoudig aan je routine toe te voegen

Krill olie innemen is een eenvoudige manier om EPA- en DHA-inname te verhogen.

De capsules zijn meestal kleiner dan die van visolie supplementen en het is minder waarschijnlijk dat ze boeren of een nare nasmaak veroorzaken.

Krill olie wordt ook over het algemeen beschouwd als een duurzamere keuze dan visolie, omdat krill zo overvloedig is en zich snel voortplant. In tegenstelling tot visolie bevat kwalitatieve krill olie ook het anti-aging antioxidant astaxanthine.

Conclusie

Krill olie wint snel aan naam voor zichzelf als alternatief op visolie.

Het kan unieke voordelen bieden, zoals een kleinere dosering, antioxidanten, duurzame inkoop en minder bijwerkingen.

Het bewijs tot nu toe suggereert dat krill olie een effectieve bron van omega-3-vetten is die verschillende op wetenschap gebaseerde voordelen biedt.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

superba-krill-olieOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

>