10 Redenen Om Omega-3 In Je Eetpatroon Op Te Nemen

INHOUD
Weetjes over Omega-3
Tien redenen waarom je omega-3 nodig hebt in je eetpatroon
Een lijst van omega-3 rijke voeding
Conclusie – Omega-3  vanaf vandaag en je hele leven inplannen

Weetjes over Omega-3

10 Redenen waarom je omega-3 in je eetpatroon nodig hebt

Je beseft het nu misschien niet maar je lichaam hunkert naar omega-3. Veel mensen proberen iedere dag vet te vermijden omdat ze denken dat ze zullen bijkomen door vet te eten.

En ja, om eerlijk te zijn, sommige soorten vet zullen ervoor zorgen dat je in je taille bijkomt. Bijvoorbeeld als je iedere dag zou cheeseburgers gaan eten.

Maar aan de andere kant is het belangrijk dat je beseft dat niet alle vetten dezelfde samenstelling hebben.

Zie je, er zijn gezonde vetten waarnaar je lichaam hunkert om op een goede manier te kunnen overleven.

Neem bijvoorbeeld omega-3 vetzuren als voorbeeld- dit zijn één van de meest essentiële voedingsstoffen!

Studies hebben aangetoond dat als je lage omega-3 niveaus hebt, je kansen op overlijden groter zijn.

En hier is een ander angstaanjagend feit voor jou- veel mensen slagen er niet in genoeg omega-3 te consumeren, waardoor omega-3 deficiëntie één van de grootste doodsoorzaken in de wereld is.

Voor ik je 10 redenen geef waarom je omega-3 nodig hebt in je eetpatroon, laten we eens kijken naar de verschillende soorten omega-3’s.

DHA en EPA – dit zijn de twee belangrijkste omega-3 vetten. DHA en EPA kunnen normaal worden gevonden in vis en ander dierlijk voedsel. DHA en EPA zijn welbekend, dus daar heb je waarschijnlijk al van gehoord.

ALA is een derde type omega-3 dat niet zo vaak voorkomt als DHA en EPA- dit is te vinden in voedingsmiddelen zoals chiazaad, lijnzaad en hennepzaden.

Hoewel alle omega-3’s belangrijk zijn, zijn DHA en EPA de twee die het meest heilzaam (of nuttig) zijn. Maar let op, dat wil niet zeggen dat het eten van voeding rijk aan ALA je niet gaat helpen, toch wel. In feite zet je lichaam ALA om in DHA en EPA, maar in lage verhouding.

Tien redenen waarom je omega-3 nodig hebt in je eetpatroon

1: Verbetert het leervermogen van kinderen

Omega-3 vetzuren zijn gunstig voor kinderen – naast een verband met gedrags-en stemmingsstoornissen, zijn omega-3’s ook in verband gebracht met het leervermogen van kinderen. Als een kind lage DHA gehaltes heeft, heeft het meer kans op slechte leesvaardigheid en een slecht geheugen.

2: Verbetert het cholesterolgehalte

Omega-3’s zijn gunstig voor het hart – één van de redenen is omdat ze helpen om het niveau van de slechte cholesterol en de triglyceriden in het bloed te verlagen.

Samen met de triglyceriden en de slechte cholesterol te doen dalen, kunnen ze ook de goede cholesterolniveaus verhogen.

3: Helpt Diabetes te bestrijden

Personen met diabetes hebben meestal lage HDL niveaus en een hoog triglyceridengehalte.

Omega-3’s kunnen helpen deze niveaus recht te trekken, wat een groot voordeel is voor diegenen met diabetes.

Daarenboven kan omega-3 helpen om de apo-proteïnen te verlagen. Als je de diagnose van diabetes kreeg, en je zou omega-3 supplementen willen proberen, overleg dit dan eerst met je arts.

4: Helpt Depressie te verminderen

Wist je dat omega-3’s ook kunnen helpen bij het verminderen van depressies?

Door de juiste hoeveelheid omega-3 in je dieet te krijgen, kan je de graad van angst en depressie verlagen– deze vetzuren werken zoals antidepressiva.

Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het verminderen van verschillende psychische aandoeningen, zoals een bipolaire stoornis.

5: ADHD

Kinderen met ADHD hebben meer dan waarschijnlijk lage niveaus van omega-3 vetzuren.

In een onderzoek onderzochten wetenschappers 100 jongens. Tijdens hun onderzoek ontdekten ze dat die jongens die lagere omega-3 niveaus hadden, meer gedrags- en leerproblemen vertoonden dan degenen met normale omega-3 waarden.

6: Gezond Hart

Er zijn talloze studies gedaan die aantonen dat omega-3 vetzuren gunstig zijn voor het hart.

De American Heart Association heeft verklaard dat door de juiste hoeveelheid omega-3’s te eten, je de vetplaques in de slagaderwanden en de bloeddruk kan verlagen.

Omega-3’s kunnen ook het risico op beroerte, hartaanval en abnormale hartslag verminderen.

Een Italiaanse studie bekeek 11.324 personen die een hartaanval overleefd hadden en volgde hen van dichtbij.

Gedurende die tijd ontdekten ze dat degenen die begonnen waren met omega-3 supplementen te nemen, minder kans hadden om een nieuwe beroerte of hartaanval te krijgen.

Erna onderzochten wetenschappers in Amerika een andere groep mannen. In dat onderzoek vond men dat zij die minstens één keer per week vis aten, hun risico om te sterven aan een hartaandoening met 50 procent verlaagden, in vergelijking met hen die minder dan één keer per maand vis aten.

De vraag is – hoeveel vis zou je moeten eten om deze gezondheidsvoordelen voor het hart te bekomen?

Veel artsen menen dat het eten van slechts twee porties vis per week zal helpen om je risico op beroerte met 50 procent te doen dalen. Maar, zoals bij de meeste zaken, kan je ook teveel omega-3’s eten, dus je moet geen vis eten bij elke maaltijd..

7: Spijsvertering

Indigestie, opgeblazen gevoel, gasvorming …dit is pijnlijk en soms vervelend om mee om te gaan.

Eén op 25-45 miljoen mensen hebben last van Prikkelbare Darmsyndroom. Als je last hebt van PDS, dan kan je misschien overwegen om voeding rijk aan omega-3 vetzuren te eten.

Talrijke studies hebben aangetoond dat door omega-3 toe te voegen aan je dieet, je de symptomen van PDS kan verlichten.

Omega-3’s zijn ook bewezen effectief voor het bestrijden van ontstekingen, dus ze kunnen ook helpen bij inflammatoire darmaandoeningen, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn en twee soorten PDS.

8: Helpt de symptomen van reumatoïde artritis te verlichten

Reumatoïde artritis veroorzaakt ontstekingen in de gewrichten en is moeilijk om mee om te gaan.

Omega-3’s zullen waarschijnlijk niet helpen bij het vertragen van de progressie van deze vorm van artritis, maar er zijn studies die suggereren dat ze kunnen helpen met de symptomen.

Omega-3’s hebben de sleutel om de ontsteking te verminderen. Dus kan omega-3 gebruikt worden om de ochtendstijfheid en gewrichtspijn te verlichten.

9: Helpt bij verschillende huidaandoeningen

Veel mensen gaan naar de parfumerie om schoonheids producten te vinden om hun huid er beter te laten uitzien.

Als je vlekken hebt, wat doe je dan? Je zoekt naar een goede reiniger of crème, niet?

Wat denk je als ik je zou vertellen dat de beste plek om je schoonheidsproducten te vinden je lokale supermarkt was? En dat is correct! Het geheim tot een gezondere, mooiere huid heeft alles te maken met wat je eet

Als je dieet rijk is aan omega-3’s kan dit helpen om tekenen en symptomen van eczeem, acne en psoriasis te verminderen.

Dit komt omdat omega-3 helpt de ontsteking te onderdrukken, wat juist de onderliggende oorzaak is van verschillende huidaandoeningen.

Zelfs al heb je een vlekkeloze huid, moet je omega-3 in je eetpatroon introduceren omdat het kan helpen om je huidcellen te versterken..

10: je risico op kanker verlagen

Onderzoekers hebben vermeld dat door het eten van omega-3 rijke voeding, je het risico om borst-, darm- en prostaatkanker te krijgen, kan verlagen.

Hoe komt dat?

Omdat omega-3 supplementen de ontsteking, die aan de oorsprong ligt van sommige soorten kanker, kan onderdrukken.

Naast het risico om kanker te ontwikkelen te verlagen, kan omega-3 ook gebruikt worden bij mensen die al kanker hebben om te voorkomen dat het verergert.

Een lijst van omega-3 rijke voeding

Nu dat je over 10 redenen om omega-3’s in je eetpatroon op te nemen hebt gelezen, begrijp je hoe belangrijk ze voor je gezondheid zijn.

Maar hier stelt zich het probleem- er zijn veel mensen die niet voldoende omega-3 binnenkrijgen via hun voeding.

Maar je lichaam kan zelf geen omega-3 aanmaken. De enige manier voor je lichaam om aan omega-3 te geraken, is voeding rijk aan omega-3 te eten of krillolie supplementen te nemen.

Hier heb je een lijst van top omega-3 voedingsmiddelen:

 • Sardines
 • Zalm
 • Makreel
 • Ansjovis
 • Forel
 • Tonijn
 • Haring
 • Witte vis
 • Hennepzaad
 • Lijnzaad
 • Chiazaad
 • Eigeel
 • Spinazie
 • Kool
 • Spruitjes
 • Walnoten
 • Waterkers
 • Natto
Als je deze voedingsmiddelen niet graag eet of ze niet kan verdragen, dan kan je iedere dag een krillolie supplement nemen.

Hoeveel je moet innemen moet gebaseerd zijn op de hoeveelheid DHA en EPA en niet op de totale hoeveelheid krillolie.

Voor de juiste dosering kan je je arts raad vragen of de richtlijnen op het etiket volgen.

Conclusie – Omega-3  vanaf vandaag en je hele leven inplannen

Wel, we zijn op het hoogtepunt van ons rapport over omega-3 aangekomen en ik wil je feliciteren dat je tot hier gekomen bent.

In dit laatste deel kijken we hoe je omega-3 in je leven kan inplannen, te beginnen met vandaag en voor lange termijn.

Als je naar al de voordelen van omega-3 kijkt, kan ik begrijpen dat je ze vanaf vandaag en voor lange tijd in je leven wil incorporeren.

Lijnzaad, walnoten, vis, olijfolie, bonen, pompoenpitten zijn perfecte keuzes daar ze grote hoeveelheden omega-3 bevatten.

Lijnzaad en Walnoten

Lijnzaad en walnoten staan aan de top van onze lijst om je omega-3 niveau te verhogen. Een vierde kop walnoten bevat 2.7 gram omega-3 vetzuren en een vierde kop lijnzaad bevat ongeveer 6.3 gram.

Door een vierde kop walnoten met een eetlepel lijnzaad te combineren kom je dicht in de buurt van de aanbevolen 4 gram omega-3 vetzuren.

Bonen

Maak je geen zorgen, walnoten en lijnzaad zijn niet je enige keuze voor omega-3. Een kopje witte bonen, sojabonen, nierbonen geven je tussen 200mg en een gram omega-3’s.

Pompoenpitten, vis en olijfolie

We moeten drie andere soorten belangrijk voedsel als omega-3 bron vermelden. Dit zijn vis, pompoenpitten en olijfolie.

Via vis, krijg je minstens 1.3 gram per 110 gram wilde zalm binnen en een beetje meer dan 1.4 gram via sardines. Terwijl een kop pompoenpitten je ongeveer 0.2 gram oplevert, levert extra virgin olijfolie, aan de andere kant, per 30 ml ongeveer 0.1 gram omega-3’s.

Wat vis en olijfolie betreft, moet je ze wel niet gefrituurd eten want dat zal de omega-3’s vernietigen.

Tips om je inname van Omega-3 te verhogen

Als je meer omega-3 wil innemen, moet je niet in je keuken gaan staan met een rekenmachine. Leg gewoon de nadruk op omega-3 rijke voeding.

Vis en zeevruchten zoals heilbot, zalm, tonijn, sint-jabobsschelpen een paar keer per week  eten, is een perfecte manier om je inname van omega-3 te verhogen..

Zoals al eerder vermeld, lijnzaad en walnoten kunnen heel goed zorgen voor een omega-3 rijke voeding. Om de inname van deze twee te verhogen, kan je een combinatie van noten en zaden over je gebakken aardappelen, salades of granola strooien.

In aanvulling hierop, meer bonen , extra virgin olijfolie en pompoenpitten in je voeding opnemen is eenvoudig.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

superba-krill-olieOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>